TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

11. des. 2023 22:08

Carlsen til semifinale tross tap: – Tung i hodet

Magnus Carlsen og Wesley So var begge ubeseriet før møte med hverandre i den femte runden av Champions Chess Tour i Toronto. 

Med seier mot den filippinskfødte amerikaneren ville Carlsen sikre semifinaleplassen med to runder igjen av gruppespillet. Nordmannen havnet under press i det første partiet, men det endte i remis. 

– Jeg hadde ikke helt kontroll. Jeg var litt tung i hodet i første partiet, så jeg håper det blir bedre, sa Carlsen til TV 2 før det andre partiet mot So, som også endte i remis. 

Dermed ble kampen avgjort i armageddon, der Carlsen med svarte brikker måtte gi tapt, og So brøt med det seiersrekken til Lommedølen. 

– Det han viser nå i denne kampen mot Magnus, og måten han vinner på i armageddon, er høy, høy klasse, kommenterte TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer om So i studio.  

Carlsen følte seg ikke 100 prosent under kampene, og så sliten ut underveis. 

– Jeg føler meg groggy, rett og slett. Jeg er helt utenfor. Jeg må prøve å komme meg gjennom dagen, sa Carlsen til TV 2. 

I den sjette runden sto Maxime Vachier-Lagrave for tur for Carlsen. Der gjorde 33-åringen kort prosess i det første partiet, og med remis i det andre var avansementet klart for Carlsen med en runde igjen. 

– Jeg kjente fra starten i dag at det kom til å bli tøft, så jeg er veldig glad for at jeg kom i gjennom det, sier Carlsen etter kampen mot Vachier-Lagrave. 

Den sjuende runden av Champions Chess Tour ser på TV 2 Play og TV 2 Sport 2 tirsdag fra klokken 17.30.


16:05
NTB
14:15
BjellandStavelandSmørdal  & NTB
13:26
12:14
Tore Gloppen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?