TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

9. des. 2023 13:57
NTB

Kristoffersen med fiasko-omgang

Henrik Kristoffersen falt fra andre- til åttendeplass i storslalåmrennet i Val d'Isère. Marco Odermatt tok sin tredje strake seier i den franske alpinmetropolen.

Henrik Kristoffersen hadde 65/100 opp til Odermatt, men leverte en svak finaleomgang og endte hele 2,16 sekunder bak den suverene sveitseren.

Sveitsiske Odermatt hadde vunnet de to foregående storslalåmrennene og var nok en gang i en klasse for seg.

Sveitseren bommet tidlig i 1. omgang, men hentet seg mesterlig inn. I finalen leverte han den tiende beste tiden, men var likevel 0,98 sekunder foran Marco Schwarz. Joan Verdu fra Andorra ble nummer tre, 1,32 sekunder bak.

Atle Lie McGrath lå på en 14.-plass etter 1. omgang. Han leverte en god finaleomgang hvor han var raskt i bunnen og avanserte opp til tolvteplass.

Alexander Steen Olsen var nest best av de norske på ellevteplass, men hektet etter snaue 20 sekunders kjøring i annen omgang.

Rasmus Windingstad fikk det ikke til å klaffe i første omgang. Han var tredjemann ut i finaleomgangen, og klarte å avansere ti plasseringer til 18. Det er første gang han tar verdenscuppoeng i Val d'Isere-trassen.

Fredrik Møller startet som nummer to i finaleomgangen og rykket fem plasser fram til slutt ettersom mange kjørte ut.

Kasper Kindem kom aldri til mål i førsteomgangen.

Storslalåmsesongen startet i østerrikske Sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

Søndag skal det kjøres slalåm i Frankrike.

(©NTB)

20:43
18:50
18:23
NTB  & Rasmus Lie
16:58
16:46
NTB
15:10
NTB
15:10
NTB
13:52

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?