TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

3. des. 2023 13:12
DUELL: Jan Thomas Jenssen ble for sterk for Edvin Anger i de svenske skogene.

Jenssen avgjorde stafettdrama: – Prøvde å være Northug

Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

De norske langrennsherrene gikk inn i stafetten som store favoritter. På den tredje etappen stakk Simen Hegstad Krüger fra Sveriges Leo Johansson. Men svensken gikk solid og klarte å hente inn Krüger, og svenskene gikk ut foran Norge. Bak kom også USA, Tyskland og Finland.

Jan Thomas Jenssen (27) var Norges ankermann. Sveriges ankermann Edvin Anger gikk ut med et forsprang til Norge og Tyskland. Norge og Tyskland jaktet dermed Anger, og duoen klarte å hente inn svensken. Til slutt ble det en klassisk duell: Norge mot Sverige.

Og der viste Jenssen styrke. Anger kjempet hardt for å henge med, men måtte til slutt gi slipp på den norske ankermannen.

Dermed fortsatte den gode sesongstarten for den norske overraskelsesmannen, som fikk gå hele oppløpet i ensom majestet etter en solid langspurt.

– Det er ikke noe som er bedre enn å være norsk og slå Sverige. Forbildet mitt er Northug, så jeg prøvde å være han i dag, og det synes jeg at jeg klarte ganske greit, sier Jenssen til Viaplay.

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad hyller Norges ankermann.

– Mektig imponerende. Man kan ikke si noe annet enn at han nok en gang viser hvilken råsterk avslutter han er. Han er en meget god Klæbo-erstatter, sier han om 27-åringen.

Pål Golberg, Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger og Jenssen gikk for Norge.

Tyskland tok tredjeplassen.

JEVNT: Det ble en intens duell mellom Sverige og Norge.
Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
12 minutter siden
12:47
NTB  & Oliver Opheim
11:44
11:31
10:02
07:07
NTB  & Vebjorn Barlaup
04:39
I går 23:04

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?