TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

3. des. 2023 11:10
Margrethe Bergane og Norge endte på fjerdeplass.

Norsk skuffelse på stafetten – Sverige sterkest i Gällivare

Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

De norske langrennskvinnene fikk det tøft på stafetten i de svenske skogene. Norge hang lenge med favorittene USA og Sverige, men Margrethe Bergane måtte slippe teten på andreetappen etter en tøff åpning.

– Jeg gjorde mitt aller beste, men synd at det ble så mange sekunder opp til USA, sier Margrethe Bergane om egen etappe til Viaplay.

USA skaffet seg et solid forsprang, drøyt tjue sekunder foran Tyskland og Sverige halvveis i stafetten. Norge havnet et halvt minutt bak den duoen.

Dermed jaktet Sverige og Tyskland USA. Den svenske superstjernen Ebba Andersson dro imidlertid fra Tyskland og hentet inn USA på den tredje etappen.

Svenskenes ankerkvinne Moa Illar sikret svensk seier på hjemmebane. Tyskland slo USA i duellen om andreplassen, mens amerikanerne fullførte pallen.

Norge fikk den sure fjerdeplassen. De norske jentene havnet 1 minutt og 40 sekunder bak Sverige.

– Det blir litt som forventet: Når man må stille med et B-preget lag, så var nok pallplass det beste man kunne håpe på. Men når erstatter Margrethe Bergane leverer en så svak etappe, så blir det vanskelig, sier TV 2s langrennekspert Petter Skinstad.

14:05
Staveland , NTB , Simonsen  & Lie
12:47
NTB  & Oliver Opheim
11:44
11:31
10:02
07:07
NTB  & Vebjorn Barlaup
04:39
I går 23:04

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?