TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

28. nov. 2023 20:58
SENDTE BARCA VIDERE: Joao Felix på scoringslisten for Barcelona, som avanserte i Champions League etter seieren over Porto.

Barcelona videre i Champions League etter snuoperasjon

Barcelona er klar for åttedelsfinale i mesterligaen etter å ha vendt til 2-1-seier over Porto på hjemmebane. João Felix ble matchvinner.

Pepê ga gjestene ledelsen i første omgang, men João Cancelo utlignet bare to minutter senere.

I det 57. minutt sto Cancelo for forarbeidet da João Felix scoret vinnermålet. To portugisere skulle altså senke Porto.

Barcelona er tre poeng foran Porto og Sjakhtar Donetsk og kan ikke ende utenfor topp to i gruppa ettersom de to rivalene møtes i siste runde.

Den kampen blir et oppgjør om hvem som skal slå følge med Barcelona til åttedelsfinale og hvem som må nøye seg med europaligaspill.

Ny skalp

Sjakhtar Donetsk tok tidligere tirsdag en ny skalp på sin «hjemmebane» i Hamburg da Royal Antwerp ble slått 1-0. Midtstopper Mykola Matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn det presise frisparket fra Oleksander Zubkov. Målet ble kampens eneste.

Den ukrainske klubben må vinne i Porto for å ta seg videre.

Sjakhtar slo Barcelona 1-0 på samme bane i forrige runde og har nå holdt nullen i over 200 mesterligaminutter. Laget er allerede garantert europacupspill etter nyttår, ettersom Royal Antwerp med sitt femte strake tap er dømt til sisteplass.

Etter kampslutt kokte det over for noen av spillerne. Det oppstå håndgemeng, og gjestenes Arbnor Muja ble utvist med sitt annet gule kort.

Tre lag likt

Sjakhtar var best og hadde de fleste sjansene i tirsdagens kamp. I slutten av første omgang hadde laget en enorm dobbeltsjanse til å gjøre 2-0. Først skjøt Newerton fra kloss hold. Keeper sto i veien, men på returen nikket Georgij Sudakov over nesten åpent mål.

I den andre omgangen hadde Irakli Azarov og kaptein Taras Stepanenko med få minutters mellomrom hvert sitt kjempeskudd i tverrliggeren. Begge ville nok gått inn om ikke keeper Jean Butez hadde vært borti ballen.

Den siste halvtimen konsentrerte Sjakhtar seg om å tette igjen. Gjestene fra Belgia kom til noen muligheter, den største ved kaptein Toby Alderweireld på overtid.

Sjakhtar gjester Porto i siste runde. Da avgjøres det om det blir spill i mesterligaen eller europaligaen på nyåret.

(©NTB)

I går 22:51
I går 21:57
NTB
I går 21:52
I går 20:40
I går 20:27
NTB
I går 19:24
I går 18:39
I går 17:32

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?