Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
20. november 10:48
SKADD:Jakob Ingebrigtsen sliter med en skade, og dropper EM i terrengløp. 

Skadet Jakob Ingebrigtsen dropper EM i terrengløp

Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Jakob Ingebrigtsen kommer ikke til å delta i EM i terrengløp. Årsaken er en skade han har slitt med de siste ukene. Dermed rekker han ikke å komme i god nok form til å ta sin åttende strake seier i det europeiske terrengmesterskapet. 

Ingebrigtsen skulle etter planen ha vært på høydesamling i Sierra Nevada i november. Men denne ble utsatt på grunn av at Ingebrigtsen ikke har kunnet løpe som normalt. Fra Team Ingebrigtsen er det kun storebror Henrik som har gjennomført treningsleiren i høyden som planlagt. 

Landslagsledelsen har valgt kke å kommentere den sportslige situasjonen rundt Ingebrigtsen de siste ukene. Etter det TV 2 erfarer har det vært håp inntil de siste dagene om at han skulle bli klar til mesterskapet, men løperesset sitt navn var ikke på lista over uttatte løpere. 

EM i terrengløp blir arrangert i Brussel den 10.desember. 

Den norske troppen er: 

Even Brøndbo Dahl, FIK Orion
Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL
Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF
Henrik Børkja Ingebrigtsen, Sandnes IL

- Vi vurderer fortsatt om vi skal stille stafettlag, og det kan bli suppleringer, sier sportssjef Erlend Slokvik.

Via sin pressertalsmann Espen Skoland, skriver Ingebrigtsen-brødrene følgende om uttaket. 

– Jakob har besluttet at han ikke kommer til å delta i EM i terrengløp i år. Han ønsker å fokusere på restitusjon og trening etter en lang og hard sesong. Han har et viktig år foran seg, og ønsker å fokusere på det. 

For Henrik Ingebrigtsen har sesongoppkjøringen gått helt etter planen. Han blir dermed eneste blad Ingebrigtsen til start i Belgia. 

– Henrik stiller som planlagt. Han debuterte i EM i terrengløp nettopp i Brussel, så for han blir det et ekstra spesielt løp, skriver Espen Skoland i en sms til TV 2. 

6 minutter siden

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?