Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Alvar Myhlback i aksjon under helgens nasjonale langrennspremiere i Gällivare.

Svensk komet må vente: – Det holder ikke

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Alvar Myhlback (17) er pekt ut som Sveriges store langrennshåp i årene som kommer, men en sjanse i verdenscupen lar vente på seg. 

Stortalentet slo til med sterke resultater i den nasjonale åpningshelgen i Sverige. Der ble han nummer tre i sprinten i Gällivare, og det ble fulgt opp med to 8.-plasser på distanse. 

Det blir bare sett på som spørsmål om tid før Myhlback blir et innslag i verdenscupen, men foreløpig må han vente litt til. Han er ikke blant de utvalgte i den svenske troppen til premieren i Ruka. 

 – Alvars resultater hadde ikke noe ekstra ved seg som måtte til. To 8.-plasser for en 17-åring er kjempebra, men det holder ikke i verdenscupen, sier Sveriges landslagssjef Anders Byström, ifølge Expressen. 

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad mener vurderingen er riktig. 

– Det er ikke overraskende, og riktig vurdert av den svenske ledelsen etter helgas resultater i den svenske åpningen i Gällivare. Alvar bør få tid til å utvikle seg og en tur til Ruka hører ikke med i en sånn plan, synes jeg. Kanskje får vi se han på nasjonal kvote allerede i neste runde, sier han. 

William Poromaa fikk derimot plass i uttaket. Han krasjet i fredagens sprint og sto over helgens distanserenn, men reiser likevel til Finland. 

– Han er forslått, men blir bedre for hver dag, sier landslagstrener Stefan Thomson. 

Sveriges tropp til Ruka: 

Menn: Truls Gisselman, Calle Halfvarsson, Edvin Anger, Marcus Grate, William Poromaa, Johan Häggström, Emil Danielsson, Björn Sandström, Leo Johansson. 

Kvinner: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Linn Svahn, Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Lundgren, Moa Ilar. 

(©NTB/ TV 2)

Arve Corneliussen skriver...
16:26
13:06
Martin Langeveld  & Harald Bredeli

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?