Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
19. november 14:40
Iver Tildheim Andersen var best av alle på herrenes 10 kilometer søndag.

Tildheim Andersen seiret på 10 kilometeren: – En rå prestasjon

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Iver Tildheim Andersen vant en spennende 10 kilometer i fri teknikk på Beitostølen. 

23-åringen klokket inn til tiden 21.35,9 og vant med 6,6 sekunder ned til franske Hugo Lapalus. Jan Thomas Jenssen ble treer, mens Simen Hegstad Krüger endte på 4.-plass med 9,3 sekunder opp til seierherren.  

– Veldig imponerende. Han viser at det nivået han hadde på skøyting i fjor med seier i verdenscupen det står fortsatt. Dette er et kjemperesultat og han går seg også inn på verdenscuplaget på 20 kilometer i Ruka, sier TV 2s langrennsekspert Petter Northug.

– Dette er rett og slett en rå prestasjon. Han går bra på ski, slik som han gjorde på Lillehammer i fjor. Han er energisk og en mann vi skal se opp for de første helgene her nå, når han er såpass rå fra start, utdyper Northug.

Verdenscupen starter med klassisk sprint i finske Ruka førstkommende fredag. Eliten skal også gå 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fellestart i løpet av helgen.  

Lørdag vant Erik Valnes 10 kilometer klassisk på Beitostølen. 

Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Håvard Solås Taugbøl fikk påvist koronasmitte i forkant av årets Beito-renn og deltok dermed ikke.  

(©NTB)

Arve Corneliussen skriver...
16:26
13:06
Martin Langeveld  & Harald Bredeli

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?