Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
18. november 19:56
Mats Zuccarello noterte nok et målpoeng for Minnesota Wild i Globen. Foto: Claudio Bresciani / TT via AP / NTB

Zuccarello rundet NHL-milepæl i Globen – tapte for Ottawa Senators på straffer

Mats Zuccarello passerte 400 assists i NHL da Minnesota Wild tapte 1-2 for Ottawa Senators i Globen i Stockholm lørdag kveld.

NHL er inne i sin såkalte Global Series-uke i Sverige, og der benyttet nordmannen sjansen til å nå nok en milepæl i sin imponerende karriere.

Zuccarello var tredje sist på pucken da Marco Rossi pirket inn 1-0 i midtperioden, og det var nordmannens 400. målgivende pasning i verdens beste ishockeyliga.

Zuccarello har spilt 782 kamper i NHL, og på de har han også scoret 190 ganger, så han nærmer seg både 800 kamper og 600 målpoeng totalt. Denne høsten har han 17 målpoeng (4 mål, 13 assists ) på 16 kamper.

Senators slo tilbake tidlig i tredje periode i den svært jevne kampen. Svenske Erik Brännström fikk pucken fra egen keeper og feide den inn i korthjørnet fra venstrekanten.

Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid, og det måtte forlengning til. Der fikk Zuccarello to sjanser til å score alene med Ottawa-keeper Anton Forsberg etter en god gjenvinning, men han rakk ikke å stokke beina skikkelig noen av gangene.

Den norske Wild-løperen mislyktes også i straffeslagkonkurransen. Han var nær scoring, men pucken traff stolpen og spratt ut. Den eneste som scoret på straffene var Senators' Josh Norris, og dermed vant canadierne 2-1.

(©NTB)

19:10
16:26
13:06
Martin Langeveld  & Harald Bredeli

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?