TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

21. sep. 2023 19:14
Kjetil André Aamodt drømmer om å se en norsk alpinist vinne OL-gull med norske ski igjen. Foto: Emilj Kjos Sollie / NTB

Aamodt tar opp kampen mot Hirscher – jakter første OL-gull på norske ski siden 1954

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt har vært med på å utvikle en norsk racingski med mål om å ta OL-gull allerede om to og et halvt år i Cortina.

– Norge skal fortsette å vinne gull i alpint. Men for første gang siden 1954 ønsker vi å utfordre verdenseliten med et norsk skimerke. Første mulighet er vinterlekene i 2026. Tanken på å få det til gir meg gåsehud, sier Aamodt i pressemeldingen fra Stereo Skis.

Ambisjonen om OL-gull i Milano og Cortina i 2026 er riktig nok et hårete mål, som Aamodt innrømmer at kan være litt for optimistisk.

– Det er lov til å drømme stort og sette seg litt harde mål. Men det kommer nok litt tidlig, tror jeg. Det er en del hindre på veien, så jeg tror nok at 2030 er mer realistisk, sier Aamodt til NTB.

For å finne den siste norske alpinisten som vant OL-gull på norske ski, må vi helt tilbake til Stein Eriksen i 1954. Det skal være Aamodts hovedmotivasjon til å bli med som utvikler og skitester for det norske skimerket.

Aamodt og resten av Stereo Skis-gjengen får imidlertid hard kamp om medaljene. Forrige sesong lanserte tidenes kanskje beste alpinist, Marcel Hirscher, sitt skimerke Van Deer.

Der har han blant andre fått med seg Henrik Kristoffersen, som allerede i første mesterskap sikret skimerkets første medalje da han kjørte ned til VM-gull i Frankrike.
Satser på juniorer

Aamodt har ikke gått inn økonomisk i skimerket, men har vært med på å teste og utvikle racingskien. Jens-Martin Johnsrud er gründeren bak Stereo Skis.

(©NTB)

NTB
12 minutter siden
17:32

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?