Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
21. september 16:45
Saudi-Arabaias kronprins Mohammed bin Salman forsvarer sportsvasking. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins om påstander om sportsvasking: – Jeg bryr meg ikke om det

Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman lar seg ikke affisere av beskyldningene om at gulfstaten anklages for omfattende sportsvasking.


I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News, gjengitt av blant andre BBC
og VG, blir Bin Salman konfrontert med påstandene om at Saudi-Arabia bruker satsing på idrett til å bedre landets omdømme.

– Dersom sportsvasking bidrar til å løfte bruttonasjonalproduktet med én prosent, kommer vi til å fortsette med sportsvasking, svarer kronprinsen.

Han uttrykker videre at han ikke er spesielt opptatt av temaet sportsvasking.

– Jeg bryr meg ikke om det. Jeg har én prosent økning i bruttonasjonalproduktet fra idrett, og jeg sikter mot ytterligere halvannen prosent. Kall det hva du vil, men vi kommer til å de halvannen prosentene, er Bin Salman sitert på av BBC.

Saudi-Arabia har spyttet enorme pengesummer inn i sin hjemlige fotballserie den siste tiden. Satsingen er blant annet drevet av at investeringsfondet PIF har overtatt eierskapet i fire av de største klubbene i landet.

Siden superstjernen Cristiano Ronaldos overgang til Al-Nassr i vinter har en rekke stjerner fulgt etter til landet som av flere nasjoner og organisasjoner kritiseres for menneskerettighetsbrudd.

Saudiarabiske myndigheter har avvist anklagene om menneskerettighetsbrudd. I intervjuet med FOX News sier Bin Salman at han ikke er fornøyd med alt som skjer i hjemlandet.

Han henviser blant annet til en episode der en lærer nylig ble dømt til døden for å rettet kritikk mot saudiarabiske myndigheter. Bin Salman hevder at han selv og myndighetene gjør det de kan for å utbedre situasjonen.

Han henviser videre til at mange lover allerede er endret.

Ifølge FOX News er intervjuet Bin Salman nå har gitt det første kronprinsen gjør med et amerikansk medie siden 2019.

(©NTB)

08:07
NTB  & Rasmus Lie
07:39
NTB  & Rasmus Lie
06:33
NTB  & Oliver Opheim
I går 23:15
I går 21:53
Les hele artikkelen
I går 20:55
I går 17:34
I går 15:47

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?