Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
19. september 07:05
Jennifer Hermoso er svært misfornøyd med Det spanske fotballforbundet. Foto: John Cowpland / AP / NTB

Hermoso tordner mot Spanias fotballforbund: – En strategi for å skremme og true oss

Spanias stjernespiller Jennifer Hermoso (33) går i strupen på Det spanske fotballforbundet (RFEF) etter det kontroversielle landslagsuttaket mandag.


I en uttalelse på X/Twitter skriver Hermoso at spillerne i lang tid har bedt om beskyttelse fra eget forbund, men at de ikke har blitt hørt. 

– De menneskene som nå spør oss om å stole på dem, er de samme som i dag valgte å ta ut spillere som har bedt om å ikke bli det. Vi spillere er sikre på at dette er nok en manipulasjonsstrategi for å skremme og true oss med juridiske og økonomiske sanksjoner, tordner Hermoso.

– Dette er nok et bevis på at ingenting har endret seg, fortsetter 33-åringen.

Spillerne som mandag ble tatt ut på det spanske kvinnelandslaget i fotball ble angivelig tatt fullstendig på senga. 

Flere spanske medier hevdet mandag kveld å ha kilder på at landslagsuttaket til de kommende nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits ikke var varslet til spillerne i forkant.

En rekke av spillerne som har boikottet Det spanske fotballforbundet (RFEF) og landslaget den siste tiden ble overraskende tatt ut. Sent mandag kveld sendte spillerne ut en uttalelse der de langet ut mot forbundet på ny.

«RFEF kan ikke kreve at vi skal delta på samlingen», skrev spillerne blant annet.

(©NTB)

I går 23:12

Agenten: Stjernespiss vurderer rettslige skritt mot Napoli

Foto: Antonio Balasco/IPA Sport / ipa- / NTB

– Det er uakseptabelt, skriver Victor Osimhens agent, Roberto Calenda, i en uttalelse delt på Twitter og gjengitt av Fabrizio Romano og Gazzetta dello Sport.

Agenten reagerer på en video Napoli har delt av Osimhen på Tiktok. De regjerende Serie A-mesterne har siden slettet videoen.

– Det gjør alvorlig skade på spilleren, og det tilføyer seg i rekken av mediesaker og falske nyheter, skriver Celenda.

– Vi forbeholder oss retten til å ta rettslige skritt og ethvert nyttig initiativ for å beskytte Victor, fortsetter agenten.

Napoli har hatt en svak sesonginnledning i Serie A. Klubben står med åtte poeng på fem kamper og ligger på sjuendeplass. Osimhen står med tre mål denne sesongen, men har gått målløs av banen de siste tre kampene.

I det målløse oppgjøret med Bologna i helgen ble Osimhen byttet ut mens Napoli var på scoringsjakt. Da hadde den nigerianske superspissen bommet på straffespark.

I går 22:59
Casemiro bidro med mål og assist da Manchester United slo Burnley ut av ligacupen.

Ny opptur for Manchester United – Wolverhampton og Luton utslått

Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen. Wolverhampton og Luton røk ut mot lag fra lavere divisjoner.

Ipswich vant 3-2 over Wolverhampton etter å ha ligget under 0-2. Omar Hutchinson og Freddie Ladapo ordnet utligning før pause, og Jack Taylor ble matchvinner i det 58. minutt.

Exeter slo Luton 1-0 med scoring av Demetri Mitchell i det 83. minutt. Samme mann ble utvist før kampen var over.

Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag.

Sander Berge scoret det første målet da Burnley fikk en opptur med 4-0-seier borte mot Salford. Nordmannen var også involvert i forspillet da Jacob Bruun Larsen økte ledelsen med sin første scoring for Burnley.

Dara O'Shea og Wilson Odobert scoret de to siste målene.

(©NTB)

I går 22:50
Patrick Thoresen var blant målscorerne da Storhamar herjet med Sparta og rev laget ned fra tabelltoppen.

Storhamar rev Sparta ned fra tabelltoppen

Sparta var eneste lag uten poengtap i eliteserien ishockey, men seiersrekken fikk en brå slutt da Storhamar vant 6-3 tirsdag.

Hamarlaget reiste seg etter helgens overraskende tap for Lørenskog, og samtidig slo Vålerenga tilbake etter det knepne tapet i Stavanger ved å slå samme Lørenskog 4-1.

Dermed er både Vålerenga og Storhamar forbi Sparta på tabellen.

Stefan Espeland ga Storhamar en tidlig ledelse, og Andreas Dahl og Martin Rønnild økte med hvert sitt overtallsmål før første pause. Magnus Mjørud og Patrick Thoresen økte ledelsen ytterligere før kampen var halvspilt.

Med 5-0 var det i praksis avgjort, men Sparta pyntet litt på resultatet i den siste perioden.

I Oslo tok Vålerenga tidlig kommandoen mot Lørenskog med scoringer av Jørgen Karterud og Pontus Finstad i første periode. Christian Blomqvist skapte ny spenning, men Tommi Taimi og Kalle Ekelund sørget for at Vålerenga tok en klar seier.

(©NTB)

I går 22:49
Ørjan Nyland voktet målet da Sevilla tok en etterlengtet seier i La Liga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Opptur for Nyland og Sevilla

Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum.

(©NTB)

Blodig smell for Liverpool-Román Haug

To minutter inn i Nations League-kampen mellom Portugal og Norge kolliderte Sophie Román Haug og målvakt Inês Pereira i luftig duell.

Begge ble liggende nede og fikk medisinsk behandling.

Román Haug, som nylig signerte for Liverpool, blødde fra ansiktet mens hun gikk av. Inn kom Elisabeth Terland.

Medieansvarlig Halvor Lea skriver i en tekstmelding til TV 2 at Román Haug er sendt til sykehus. Det skal trolig dreie seg om et brudd i nesen og et kutt.

Også Pereira måtte ut og ble erstattet av Patricia Morais.

MÅTTE UT: Sophie Román Haug.
Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
UTE: Caroline Graham Hansen startet mot Østerrike, men må stå over mot Portugal. 

Flere endringer hos Norge

Foto: Beate Oma Dahle

Det norske laget som skal bryne seg på Portugal er klart. Og foran kampen gjør trener Leif Gunnar Smerud flere endringer. 

Caroline Graham Hansen og Thea Bjelde startet begge mot Østerrike, men mister Portugal-kampen grunnet skader.

Inn kommer Bayern München-profilen Tuva Hansen som høyreback, mens Brann-spiller Amalie Eikeland erstatter Graham Hansen.

Ada Hegerberg er ikke med i den norske troppen, på grunn av belastningsskade. 

Disse starter for Norge:
Aurora Mikalsen - Tuva Hansen, Maren Mjelde, Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund - Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten - Amalie Eikeland, Karina Sævik, Frida Maanum - Sophie Román Haug.

I går 17:54
Bukayo Saka i aksjon mot Tottenham. Arsenal-stjernens ubrutte rekke med Premier League-kamper er i fare på grunn av en skade han pådro seg i derbyet. Foto: David Cliff, AP / NTB

Saka skadd – kan miste Arsenals to neste kamper

Bukayo Saka har skrevet seg på Arsenals skadeliste og kan bli uaktuell til lagets to neste kamper, sa manager Mikel Arteta tirsdag.

Den engelske landslagsspilleren fikk en smell i søndagens 2-2-kamp mot Tottenham, der han scoret ett av målene. Han spilte sin 86. Premier League-kamp på rad, og det er klubbrekord.

Den rekorden er i fare i helgens bortekamp mot Bournemouth.

Arteta ble spurt om Saka kan miste onsdagens ligacupkamp mot Brentford og helgens seriekamp, og svarte at det er mulig.

– Han haltet etter kampen søndag, og det er aldri et godt tegn. Han har ikke kunnet delta på trening, sa manageren.

Han sa at Declan Rice heller ikke har trent siden han måtte ut ved pause med vond rygg. I tillegg er Leandro Trossard, Gabriel Martinelli og Thomas Partey ute.

– Det er en lang liste. Vi trenger å få spillere friskmeldt, sa Arteta, som beklaget at planene om å rullere på laget påvirkes av skadesituasjonen.

– Vi kan ikke skifte 11 mann, men flere spillere trenger minutter, og noen av dem kommer til å få det, sa han.

(©NTB)

I går 16:19
UEFA-president Aleksander Ceferin og hans styre slipper Russlands G17- og J17-landslag tilbake i sine turneringer. 

Uefa slipper russiske 17-årslag tilbake i sine turneringer

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet på sitt styremøte i Limassol tirsdag å slippe Russlands G17- og J17-landslag inn i EM-turneringene igjen.

Det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

– Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, står det i en uttalelse.

Russiske klubblag og alle Russlands landslag i alle eldre årsklasser, inkludert seniorlag, er fortatt utestengt fra Uefa-turneringer.

(©NTB)

I går 14:55
SKADET: Arda Güler.

Stortalentet må vente på Real Madrid-debuten

Foto: Juan Medina / Reuters / NTB

Arda Güler (18) kom til Real Madrid med enorme forventninger fra fra Fenerbahce i sommer, men stortalentet har fortsatt ikke debutert for det spanske hovedstadslaget.

På tirsdagens trening pådro Güler seg en muskelskade, skriver Real Madrid. Smellen vil sette Güler ut av spill i ytterligere tre uker, melder spanske Marca.

Tyrkeren har i sesonginnledningen jobbet seg tilbake etter en kneoperasjon.

Güler hadde fire scoringer og fire målgivende på 20 kamper i den tyrkiske superligaen forrige sesong. Tenåringen har blitt sammenlignet med Lionel Messi.

Se Real Madrid mot Las Palmas på TV 2 Play onsdag fra klokken 18.55.

I går 13:45
USIKKER: RBK-toppscorer Emilie Nautnes kjemper en kamp mot klokken for å rekke semifinalen i cupen mot LSK Kvinner på lørdag. 

Toppscorer usikker før storkamp 

Rosenborg-toppscorer Emilie Nautnes er tilbake i Trondheim og usikker til helgens cup-semifinale mot LSK Kvinner. Det bekrefter trener Steinar Lein til TV 2. 

– Hun fikk en overtråkk på landslagssamling, så vi er litt usikre på om hun blir klar. Vi gjør alt vi kan for at hun er klar til lørdag, sier Lein. 

Nautnes har vært toneangivende for RBK Kvinner denne sesongen og er med sine sju scoringer klubbens toppscorer i Toppserien. 

– Emilie har levert veldig godt i høst, men hvis hun ikke blir klar er vår styrke at vi har en god tropp, med mange gode fotballspillere. Men det ideelle er å ha alle klare, også Emilie. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?