Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
18. september 16:46
Athenea del Castillo (i midten) er med i Spanias landslagsuttak. Her under en kamp mot Rosenborg i mesterligaen i fjor.Foto: Ole Martin Wold / NTB

Spanias nye landslagssjef tok ut 15 VM-stjerner tross boikott – Jennifer Hermoso utelatt

Spanias ferske landslagssjef Montserrat «Montse» Tomé tok mandag ut et titalls spillere som etter VM sa nei til landslagsspill.

Nasjonsligakampen mot Sverige spilles allerede førstkommende fredag, mens Sveits venter i samme turnering i neste uke. Det var knyttet spenning til om Tomé kom til å ta ut VM-stjernene. 15 av spillerne viset seg å være med i uttaket, melder Marca.

– Jeg har snakket med dem. Jeg kan ikke avsløre hva vi har diskutert, sa Tomé på pressekonferansen.

Uttaket til kampene lot lenge vente på seg som følge av oppstyr i Det spanske fotballforbundet (RFEF). Kaoset brøt ut etter at Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen mot hennes vilje under gullseremonien i VM.

De spanske fotballkvinnene boikottet landslaget i etterkant og krevde både Rubiales og landslagstrener Jorge Vildas avgang. I tillegg ba de om mer rettferdige forhold og respekt for kvinnelige spillere.

Rubiales valgte til slutt å trekke seg, mens Vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen.

Tidligere mandag publiserte RFEF en uttalelse der de ber om at spillerne revurderer boikotten. Samtidig garanterer de et godt miljø i forbundet.

(©NTB)

I går 23:34
I går 21:16
I går 21:11
Les hele artikkelen
I går 21:02
I går 21:00
I går 20:51
Ole Henrik Hansen  & Jon Hartvig Børrestad
I går 20:15
I går 19:21
I går 19:14
I går 17:48

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?