TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

5. sep. 2023 20:11
PÅ VEI TILBAKE: Alexander Kristoff er snart tilbake i konkurranse, men føler seg ikke klar til å representere Norge i EM senere i måneden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kristoff må droppe EM

Alexander Kristoff vil ikke lede Norge i EM senere i september likevel.

Det skjer som en konsekvens av skulderskaden han pådro seg i Tyskland rundt forrige måned. 

Den tidligere europamesteren måtte stå over det pågående Tour of Britain etter å ha fått påvist en brist i skulderen, og han forteller nå at det blir gjort ytterligere endringer i rittkalenderen.

– Nei (EM er ikke lenger planen, journ. anm.). Jeg kjører ikke EM med mindre Rasmus Tiller eller Søren Wærenskjold skulle melde forfall. Planen nå er Kroatia rundt (starter 26. september), siden jeg nå mistet to etapperitt på sensommeren. Jeg føler det er bedre for formen og inngangen til vintertreningen å få et etapperitt i bena nå. Jeg pleier å trenge en del ritt for å komme i toppform, så da ble EM ikke optimalt for meg, skriver han i en SMS til TV 2.

Kristoff vant EM i 2017, men vil i stedet sykle GP de Fourmies (10. september) og deretter Grand Prix de Wallonie, Super 8 Classic og nevnte Kroatia rundt før sesongen er over.

– Skulderen er ikke helt bra, men den blir gradvis bedre. Jeg har vært i normal trening hele tiden, men det tar nok enda noen uker før jeg ikke kjenner noe, fortsetter han.

06:00
I går 22:36
I går 21:55
I går 21:13
NTB
I går 20:36
I går 20:07

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?