Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
20. juli 13:17
Kommunikasjonssjef i Det europeiske håndballforbundet (EHF) Thomas Schöneich. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

EHF krever flere svar fra Kolstad og Norges Håndballforbund

Det europeiske håndballforbundet (EHF) følger situasjonen i Kolstad nøye og vurderer ytterligere grep.

Kolstads sponsorinntekter er mye lavere enn først antatt. Både spillere, trenere og ledere har gått med på en lønnsreduksjon på 30 prosent kommende sesong. Dette gjelder ansatte med årslønn på over 6G (708.000 kroner).

Reaksjonene i Håndball-Europa er sterke. Det er av enkelte blitt tatt til orde for at Kolstad bør miste plassen i Champions League.

– Med tanke på utviklingen i denne saken har vi (EHF) bedt Kolstad om en uttalelse. Vi er også i kontakt med det norske håndballforbundet (NHF) om de nasjonale lisensprosedyrene de har i Norge. Dette gjør vi for å få førstehåndsinformasjon og eventuelt vurdere ytterligere skritt hvis nødvendig. Evalueringen i denne saken er pågående, sier EHFs kommunikasjonssjef Thomas Schöneich til NTB.

I forkant av at Kolstad i juni fikk frikort til Champions League-sesongen 2023/24, leverte klubben inn en oversikt over sin økonomiske situasjon. Denne ble bekreftet av NHF.

– Denne oversikten bekreftet at Kolstad hadde alle økonomiske biter på plass for å delta i CL, sier Schöneich.

Kolstad skal ha fått tildelt en av de aller siste av seks friplasser til Champions League. Nå føler flere klubber seg forbigått på falskt grunnlag.

CL-sesongen tar til i september.

(©NTB)

17:57
NTB
17:27
17:27
17:21

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?