Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
10. juni 17:19

Tiller til topps i Dwars door het Hageland

Rasmus Fossum Tiller tok seieren i lørdagens Dwars door het Hageland i Belgia.

– Jeg hadde gode bein, og jeg følte med ganske god underveis. Laget gjorde en veldig god jobb og holdt meg foran. Jeg hadde ganske god selvtillit da jeg kom med i den gruppen, sier Tiller i seiersintervjuet vist på Discovery+.

Nordmannen sier videre at han var heldig med at Mathieu van der Poel punkterte med om lag tjue kilometer igjen til mål i Diest. Den nederlandske stjernen var en del av en tetgruppe med blant andre Uno-X-duoen Rasmus Fossum Tiller og Søren Wærenskjold.

Til slutt var det Tiller som gjorde opp om seieren sammen med Stan van Tricht (Soudal Quick-Step) og Florian Vermeersch (Lotto Dstny). Uno-X-rytteren fikk noen verdifulle meter opp den siste stigningen og holdt unna konkurrentene på oppløpet.

Lagkamerat Wærenskjold ble nummer sju, men mandalitten ble hindret av en punktering, forteller Tiller i seiersintervjuet. Wærenskjold kom i mål snaut halvminuttet etter Tiller. Erik Resell kom på tolvteplass og Alexander Kristoff på 19. plass.

Også i 2021 vant Tiller rittet som går over 177 kilometer fra Aarschot til Diest.

Se Tour de France på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra lørdag 1. juli!

Rasmus Fossum Tiller etter målgang i Diest.
Foto: Discovery+
I går 20:23
Stavanger Oilers vant storkampen mot Vålerenga. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sen scoring sikret Oilers-seier i storkampen mot Vålerenga – Lillehammer slo tilbake mot Frisk

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Simon Bourque scoret 35 sekunder før full tid og sikret med det 4-3-seier for Stavanger Oilers hjemme mot Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag.

Dermed klatrer Oilers opp på 4.-plass på tabellen. Vålerenga fikk sitt første poengtap og ligger to plasser over, men det er bare målforskjell som skiller lagene.

Det var Oilers som kom best ut fra start da Mathias Trettenes sendte vertene i ledelsen etter to minutter, før Tristin Mathew Langan sikret 2-0-ledelse til pause.

Christopher Bengtsson reduserte for Vålerenga åtte minutter inn i andre periode, men da hjalp lite da Andreas Klavestad økte til 3-1, åtte minutter senere.

38 sekunder inn i tredje periode reduserte Mathis Olimb igjen for Vålerenga, før Kalle Ekelund utlignet med 13.45 igjen på klokka.

Det var likevel hjemmepublikummet som kunne slippe jubelen løs da Simon Bourque satte inn 4-3-målet, 35 sekunder før full tid.

Slo tilbake

Tidligere lørdag reiste Lillehammer seg etter 1-7-smellen for Vålerenga torsdag og vant 4-2 hjemme over Frisk Asker. Jonas Medby sendte vertene i ledelsen etter elleve minutter, før Martin Ellingsen doblet seks minutter senere.

Etter hvilen la Alexander Reichenberg på til 3-0, før Michael Haga reduserte tre minutter før kampens siste pause.

I den tredje og siste perioden reduserte Tobias Fladeby nok en gang for gjestene, men på tampen la Reichenberg på til 4-2 og sikret Lillehammers annen seier for sesongen.

Sparta på topp

Sparta sikret 3-1-seier hjemme over Ringerike Panthers og topper tabellen som eneste lag uten poengtap, mens Lørenskog tok en oppsiktsvekkende 2-1-seier hjemme over Storhamar. Sistnevnte avga i likhet med Vålerenga poeng for første gang i høst.

Stjernen slo tilbake etter to tap i sesongåpningen og vant 8-0 borte mot Comet Halden.

(©NTB)

I går 20:06
Katrine Lunde var god da Vipers Kristiansand tok en ny overlegen seier i mesterligaens gruppespill. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vipers med ny klar seier i Champions League

Etter tapet i åpningsrunden har Vipers Kristiansand funnet seierstaktene igjen i mesterligaen. Lørdag ble Zaglebie Lubin knust 33-20 i Polen.

Vipers har vunnet turneringen tre år på rad, men tapte klart for Ikast i åpningen av høstens gruppespill. Forrige helg slo laget tilbake med 37-26 over forrige sesongs finalemotstander FTC Hungaria, og lørdag ble det ny utklassingsseier.

Katrine Lunda slo an tonen med godt keeperspill, og framover tegnet Anna Vjakhireva og Mina Hesselberg seg hyppig på scoringslista. Vjakhireva ble lagets toppscorer med åtte mål.

Med seieren klatret Vipers på tabellen, men er fortsatt bak Krim Ljubljana og Ikast som ennå ikke har avgitt poeng.

Neste motstander blir danske Esbjerg, som lørdag vant 29-26 over franske Metz med åtte mål av Henny Ella Reistad, sju av Kristine Breistøl, seks av Nora Mørk og fem av Sanna Solberg-Isaksen i en real norsk målfest.

(©NTB)

I går 18:14

Sjokktap for Storhamar

Foto: Annika Byrde / NTB

Storhamar gikk på et overraskende 1-2-tap mot Lørenskog. 

Andreas Martinsen sørget for en oppskriftsmessig ledelse, men Lørenskog snudde etter to scoringer fra 17 år gamle Mathias Dehli.

Laget fra Hamar går dermed på sitt første tap for sesongen. 

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under:

I går 18:10

Nyland holdt nullen i debuten

Foto: Fredrik Varfjell

Ørjan Nyland fikk sjansen mellom stengene i Sevillas oppgjør mot Osasuna. Voldingen tok vare på muligheten og holdt nullen i en kamp som endte 0-0.

Sevilla har fått en fryktelig start på sesongen med én seier på fem kamper. Lørdagens ene poeng gjør at de ligger på 16. plass i LaLiga.

Under landslagssamlingen begrunnet Nyland overgangen til Sevilla overfor TV 2:

– Den største tanken jeg hadde var at hvis jeg sier nei til denne muligheten hadde jeg sikkert angret resten av livet. Det med tanke på at de solgte sin beste keeper, plassen er åpen, og det var et sterkt ønske fra klubbens sportsdirektør.

PSST! Klokken 18.30 får du godbiten Barcelona mot Jørgen Strand Larsens Celta Vigo på TV 2 Play!

I går 16:55

FFK durer videre – sterk borteseier mot Ranheim

Foto: Tor Erik Schrøder

Fredrikstad tok en sterk 2-1-seier mot Ranheim og befestet sin posisjon i toppen av OBOS-ligaen. Brandur Hendriksson og Sondre Sørløkk scoret for de hvitkledde. Bendik Bye reduserte for Ranheim.

Kongsvinger slo også Skeid borte. Simen Kvia-Egeskog scoret først for vertene, men Vegard Hansens menn snudde ved Martin Vinjor og Martin Andersen.

Øvrige resultater:

Sogndal - Åsane 1-1

Hødd - Jerv 2-2

I går 15:00
Jude Bellingham er klar for byderbyet mot Atlético Madrid. Foto: Jose Breton / AP Photo / NTB.

Bellingham klarert til byderbyet etter sykdomstrøbbel – Vinicius også tilbake i troppen

Foto: Jose Breton / AP / NTB

Den britiske gullkalven Jude Bellingham forlot Real Madrids fredagstrening grunnet mageproblemer, men er likevel klar for byderbyet mot Atlético Madrid søndag.

Det bekrefter Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

– Jude Bellingham spiller i morgen, sa treneren på lørdagens pressekonferanse, ifølge Daily Mail.

Bellingham har fått en drømmestart på Real Madrid-karrieren. 20-åringen har notert seg med seks mål og en målgivende på seks kamper for «Los Blancos».

Det har vært med på å føre Real Madrid til topps på La Liga-tabellen, med full pott etter fem serierunder. Det er riktignok først på søndag at de møter ordentlig motstand når de gjester byrival Atlético Madrid.

Ancelotti bekreftet også at den brasilianske vingen, Vinicius, vil være tilbake i Real-troppen etter at han pådro seg en hamstringskade tidligere i sesongen.

– Vinicius? Han vil være med i troppen til morgendagens kamp, ​​bekreftet Ancelotti.

(©NTB)

I går 12:55
Exauce Mukubu er ute av bryte-VM.

Både Mukubu og Thoresen ute av bryte-VM

Foto: Javad Parsa / NTB

Exauce Mukubu og Morten Thoresen har brutt ferdig i bryte-VM etter at deres overmenn har tapt sine neste kamper i mesterskapet.

Mukubu møtte Jalgasbay Berdimuratov fra Usbekistan i åttedelsfinalen, og Mukubu tok de to første poengene.

Berdimuratov utlignet til 2-2 etter å ha utfordret et kast som først bare ga ett poeng. Dermed hadde usbekeren scoret det siste poenget og var plutselig i føringen i kampen. Det ble ikke flere poeng slik at Berdimuratov vant kampen.

Berdimuratov tapte sin kvartfinale knepent.

Exauce Mukubu startet dagen med å slå Milad Alirzajev med 7-1.

I 16-delsfinalen møtte han Luis Eduardo Avendano Rojas fra Venezuela. Det ble rått parti, og nordmannen vant på poengmessig overlegenhet 10-0, etter 1.03 minutters bryting.

Morten Thoresen gikk mot kinesiske Husiyuetu Husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5. Kineseren tok sine første poeng på et kastforsøk. Det ble et nytt poeng da han presset Thoresen av matten. 4-0 ble det på en kopi av manøveren.

Kineseren var flink til å låse nordmannens venstrearm og scoret et nytt poeng på samme måte til 5-0.

Husiyuetu tapte sin kvartfinale slik at VM også er over for Thoresen. De to nordmennene var avhengig at motstanderne tok seg til finale får å få en rekvalifisering søndag.

(©NTB)

I går 12:34

9.-plass for lillebror Kristoff i sykkel-EM

Felix Ørn-Kristoff spurtet inn til 9.-plass i fellesstart i sykkel-EM i Nederland. Slovenske Anze Ravbar vant.

Ravbar fikk en liten luke opp til avslutningen. Ørn-Kristoff lå i en gruppe som endte noen sekunder bak.

De norske rytterne var godt med i hovedfeltet mot slutten. Mikal Grimstad Uglehus endte på 12.-plass, Kasper Haugland på 15- plass og Storm Ingebrigtsen på 16.-plass. Alle havnet fire sekunder bak vinneren.

Jørgen Nordhagen var ikke blant de 40 beste.

Ørn-Kristoff forsøkte seg i et brudd og hadde 15 sekunder før han ble kjørt inn igjen med to runder igjen.

Rittet var på totalt 109,3 kilometer fordelt over åtte runder.

(©NTB)

I går 11:44
Storhamars Samuel Solem. Foto: Lise Åserud / NTB.

Storhamar-spiller fikk fire kampers utestengelse

Foto: Lise Åserud / NTB

Storhamars Samuel Solem er utestengt i fire eliteseriekamper i ishockey etter taklingen på Stavangers Oilers-spilleren Anders Tangen Henriksen sist torsdag.

Det er Hamar Arbeiderblad som melder om straffen.

I selve kampen fikk Solem 5 minutter og liten disiplinærstraff.

Tangen Henriksen var på vei ned mot eget rundvant da Solem fikk los og fullførte taklingen i ryggen på ham, slik at Tangen Henriksen stupte inn i vantet med hodet først.

Henriksen blødde fra ansiktet etter taklingen, men var raskt tilbake i spill.

(©NTB)

I går 10:11
Red Bulls Max Verstappen i Japan lørdag. Foto: Toru Hanai / AP / NTB.

Verstappen knuste alle i kvalifiseringen i Japan

Foto: Toru Hanai / AP / NTB

Verdensmester Max Verstappen var igjen helt overlegen under lørdagens kvalifisering foran søndagens VM-runde i formel 1 i Japan.

Verstappen var best i alle de tre treningsøktene og viste seg fram etter at han for første gang ikke var best under Singapore Grand Prix sist helg. Der skjedde det «utrolige» at han ikke vant.

Med kvalifiseringsseieren sikret Red Bull-føreren seg sesongens niende Pole Position, og den totalt 29. i karrieren.

Nederlenderen var over halvsekundet kjappere rundt den 5807 meter lange banen i Suzuka enn McLarens Oscar Piastri. Det skal legges til at Piastri aldri vært bedre under en kvalifisering tidligere.

Piastris lagkamerat Lando Norris stiller i tredje beste startspor når alvoret tar til søndag morgen.

Carlos Sainz var best i Singapore sist helg. Denne gangen ble han nummer fire i kvalifiseringen.

Det røde flagget kom opp under Q1 etter at Williams' Logan Sargeant krasjet i den siste svingen. Bilen ble ødelagt, men Sargeant spaserte uskadd ut av banen.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?