Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
IMPONERTE: Tobias Halland Johannessen.

Tobias Halland Johannessen imponerte på tøff Dauphiné-etappe

Foto: TV 2 Sport 2 / TV 2 Play

Georg Zimmermann slo bruddkamerat Mathieu Burgaudeau i spurten og vant fredagens fjelletappe i sykkelrittet Critérium du Dauphiné.

Tobias Halland Johannessen kom til mål sammen med den første forfølgergruppa 48 sekunder bak vinneren etter 170 kilometer som inneholdt rittets første fjellpassering i Alpene. Danske Jonas Vingegaard forsvarte den gule ledertrøya med ellevteplass.

– Jeg tror begge (Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen) hadde gode bein, og vi gikk for etappeseier i dag. Vi kjørte med hele laget. Det er gøy i et WorldTour-ritt, men Jonas Vingegaard er fortsatt sterk. Det skal han ha, sier Halland Johannessen til TV 2.

Uno-X-rytter Johannessen er etter 14. plassen på fredagens etappe oppe på andreplass i kampen om den hvite ungdomstrøya med bare to sekunder opp til ledende Mikkel Bjerg to etapper før slutt.

– Det er vanskelig å si (om det blir hvit trøye). Jeg mistet helt kontrollen på hvem som var i gruppen, men det hadde vært gøy, sier Halland Johannessen til TV 2 like etter målgang.

Det TV 2 Play-sendte rittet avsluttes med fjelletapper både lørdag og søndag.

Tre mann fra en utbrytergruppe på 14 holdt unna for forfølgerne helt til mål, og to av dem spurtet om seier. Zimmermann satte inn det som så ut som et avgjørende rykk to kilometer før mål. Burgaudau innhentet ham, men kunne ikke svare på den 25-årige tyskerens spurt.

Jonathan Castroviejo måtte nøye seg med tredjeplass.

(©NTB/TV 2)

07:50
I går 23:32
I går 23:30
I går 23:07
Les hele artikkelen
I går 22:40
I går 22:19
I går 20:13
I går 20:04
I går 19:23
I går 19:22

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?