Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
8. juni 21:08
Erling Braut Haaland og Manchester City-spillerne på vei inn på hotellet i Istanbul.

Her er Haaland på plass i finalebyen

Foto: Nick Potts / Pa Photos

Erling Braut Haaland og resten av Manchester City har ankommet Istanbul torsdag kveld før lørdagens Champions League-finale mot Inter.

Manchester Citys 23-mannstropp: Kyle Walker, Ruben Dias, Kalvin Phillips, John Stones, Nathan Aké, Ilkay Gündogan, Erling Braut Haaland, Jack Grealish, Aymeric Laporte, Rodrigo, Kevin De Bruyne, Stefan Ortega Moreno, Julián Álvarez, Bernardo Silva, Sergio Gomez, Manuel Akanji, Riyad Mahrez, Ederson, Maximo Perrone, Scott Carson, Phil Foden, Cole Palmer, Rico Lewis.

Inter reiste også fra Milano til Istanbul torsdag.

Se Champions League-finalen på TV 2 Direkte og TV 2 Play lørdag fra klokken 19.00.

Foto: Nick Potts / Pa Photos
Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Spania og Sverige med felles markering: – Det er over

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Sverige-Spania 2-3

#SeAcabó, som oversettes til «det er over», stod det på banneret spillerne holdt opp. 

Kampen er den første det spanske landslaget spiller etter VM-gullet. Den ble av det dramatiske slaget. Spanjolene vant 3-2 etter å ha scoret på straffe på overtid av overtiden, og fikk dermed en drømmestart på Nations League.

Mariona Caldentey scoret målet. 

Det var usikkerhet om den i det hele tatt kom til å bli spilt på grunn av skandalen som har utspilt seg i etterkant. 

I etterkant av Norges egen Nations League-kamp mot Østerrike, snakket det norske landslagets Barcelona-stjerner varmt om markeringen.

– Det viser bare at alle engasjerer seg når det gjelder sånne ting. Det som har skjedd etter Spania vant VM, og også over en lengre periode, er ikke greit. Det er noe vi alle kjemper mot å vise at det ikke er akseptabelt i det hele tatt. Det er sterkt å vise det budskapet sammen, sier Ingrid Syrstad Engen.

– Det er tøft å se at lagkompisene har vunnet VM og fortsatt må kjempe den kampen de gjør. At de ikke har kunnet være på en fantastisk reise av gode følelser etter å ha gjort noe man sannsynligvis bare gjør en gang i livet. Jeg tror alle som er innenfor kvinnefotballen støtter dem og håper og heier dem frem, så det føles veldig naturlig at Sverige også står bak dem, sier Caroline Graham Hansen.

Bråket mellom spillere og forbund har pågått i lengre tid, og ble for alvor utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet, men i stedet ble de møtt med blant annet trusler om utestengelse.

Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til Nations League-kampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken, skriver NTB.

Stjernespiller Alexia Putellas holdt en tordentale på pressekonferansen torsdag. 

– Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa den dobbelte Ballon d'Or-vinneren. 

I går 16:58

Storavis: De Gea vurderer å legge opp

Foto: Martin Rickett

David de Gea er fortsatt klubbløs etter at han forlot Manchester United i sommer. 

Fredag melder britiske The Guardian at spanjolen kan komme til å legge opp. Dette skal være en mulighet dersom han ikke får et tilbud hvor han er tiltenkt å være førstekeeper i en stor klubb. 

De Geas ønske skal være å spille for en klubb som kan kjempe om store titler. 

Ifølge The Guardian har han han avslått flere tilbud, inkludert fra Saudi-Arabia. 

«Pengene er ikke hovedmotivasjonen», skriver avisen.

Han fyller 33 år i november. 

Etterfølgeren i United, André Onana, har fått en vrien start. 

I går 16:56
Jakob Ingebrigtsen etter å ha tatt gull på 5000 meter under VM i friidrett 2023 på National Athletics Center i Budapest, Ungarn i august. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjetung pris

Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er begge nominert til prisen som årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet.

Både Warholm (400 meter hekk) og Ingebrigtsen (5000 meter) ble verdensmestere i Budapest i sommer.

Folkets stemmer via sosiale medier vil utgjøre en firedel av stemmegivningen. Den delen skal være ferdig 2. oktober. De nasjonale forbundene, pressen og et panel av eksperter står også for hver sin firedel av stemmene.

Sist år ble prisen delt mellom Jakob Ingebrigtsen og den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

Duplantis, som nylig satte verdensrekord med 6,23 meter, er nominert i år igjen. Duplantis ble også verdensmester i Budapest.

De øvrige nominerte i herreklassen er Matthew Hudson-Smith (Storbritannia, 400 meter), Josh Kerr (Storbritannia, 1500 meter), Álvaro Martín (Spania, kappgang), Wojciech Nowicki (Polen, slegge), Daniel Ståhl (Sverige, diskos), Gianmarco Tamberi (Italia, høyde), Miltiadis Tentoglou (Hellas, lengde).

Nederlandske Femke Bol er blant de ti nominerte kvinnene.

Prisen skal deles ut i Litauen 21. oktober.

(©NTB)

I går 16:41
Barcelonas trener Xavi Hernandez (til høyre). Foto: Joan Monfort / AP / NTB.

Xavi forlenger med Barcelona

Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Xavi bekreftet fredag at han kommer til å forlenge kontrakten som trener for Barcelona med ytterligere ett år.

Den nye kontrakten strekker seg fram til 2025. Fredag kveld kom også den endelige bekreftelsen fra klubben.

Den tidligere midtbanespilleren tok over trenerjobben i 2021, og han ledet klubben til et nytt seriemesterskap sist sesong.

– Vi vant to titler sist sesong og er en klubb i utvikling, sier treneren som overtok jobben etter nederlenderen Ronald Koeman. Den kontrakten han hadde løp til 2024.

Barcelona er plassert som nummer to i årets La Liga, to poeng bak Real Madrid.

(©NTB)

I går 15:12
Alexander Ammitzbøll avbildet for Aalesund i fjor høst. Dansken er igjen ute med en korsbåndsskade. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Mareritt for AaFK-danske – ødela korsbåndet på nytt i comebacket

Alexander Ammitzbøll (24) må belage seg på nok et langvarig avbrekk. Aalesund-spissen er ute med en ny kneskade.


Det melder sunnmørsklubben i en statusoppdatering.
Ammitzbøll ødela korsbåndet i sin første kamp etter å ha kommet tilbake fra en tilsvarende skade.

Hendelsen skjedde mot Brattvåg for et par uker siden. 

– På overtid var han veldig uheldig, landet forkjært og røk korsbåndet på nytt. Dette er et tungt slag for alle, og naturligvis mest for Alexander selv, sier AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland.

Han legger til at dansken hadde lagt ned en enorm jobb og hatt gode testresultater de siste månedene.

– Det har nå gått noen dager, og Alexander er veldig motivert for å legge ned den jobben som kreves for å komme tilbake, bedre enn noensinne, så snart som mulig, sier Melland.

Se Aalesund-Stabæk på TV 2 Play lørdag fra klokken 17.30.

(©NTB)

I går 14:21
Eliud Kipchoge skal løpe Berlin maraton. Foto: Heiko Junge / NTB

Klimaaktivister varsler aksjon under Berlin maraton – arrangøren kommer med bønn

Foto: Heiko Junge / NTB

Klimaaktivister sier de vil slå til mot Berlin maraton søndag. Arrangøren trygler demonstrantene om å holde seg unna.

Det er aktivistgruppen «Siste generasjon» som via sosiale medier har gjort det klart at det planlegges en demonstrasjon under maratonløpet i den tyske hovedstaden.

«Fordi det ser ut til å være forvirring: Ja, vi vil stanse Berlin maraton. Vi kan ikke flykte fra klimakatastrofen», het det i en uttalelse på Twitter fredag.

Arrangørene i Berlin anmoder på sin side klimaaktivistene om ikke å forstyrre arrangementet, men sier samtidig at det er lagt planer for «slike eventualiteter».

Administrerende direktør Jürgen Lock sier at han er klar over muligheter for aksjoner langs traseen.

– Vi håper at ingenting uheldig skjer, men vi har planer for slike hendelser, sier han og legger til at teamet jobbet tett med politiet «for å sikre at løpet gjennomføres etter planen».

(©NTB)

I går 14:21
KVARTFINALE: Felix Baldauf gikk videre. 

Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM – Jørgensen også utslått

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

Så kom tapet for Saravi.

Håpet brast for Jørgensen

Like bra gikk det ikke for Håvard Jørgensen. Han tapte i sin andre kamp i VM fredag. Dermed måtte han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen.

Jørgensen møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. I kamp nummer to ble det altså verre. Jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske Ulvi Ganizade og tok ledelsen 3-0. Motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet.

I stedet for å slå tilbake havnet Jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. Nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart.

Dermet måtte nordmnannen håpe på en ekstra medaljemulighet via rekvalifisering. Det forutsatte at Ganizade tok seg fram til finale, men aerbajdsjaneren røk allerede i neste kamp.

Kure utslått

Per Anders Kure fikk på sin side en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering fredag, men medaljemuligheten var raskt over for nordmannen.

Egyptiske Mohamed Ehab Mohamed Zahab Khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen i 77-kilosklassen og vant 4-2 på poeng. Kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men Khalil forsvarte seg godt.

Kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan, sikret seg finalebillett i Beograd.

Med fredagens tap klarte heller ikke Kure å sikre seg billett til neste års OL i Paris. De fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. Det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til OL.

(©NTB)

I går 13:49
SKADET: Pep Guardiola uttalte seg om skadestatus i Manchester City for øyeblikket på fredagens pressekonferanse. Bernardo Silva er en av dem som er ute av spill i en periode.

Skadetrøbbel for City

Bernardo Silva er ute med skade i en uke eller to, forteller Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse.

Også Kevin de Bruyne og John Stones er uaktuell til lørdagens kamp mot Nottingham Forest.

City-manageren kunne fortelle at Jack Grealish kanskje kom til å få «noen minutter» i lørdagens kamp, mens Mateo Kovacic er «på vei tilbake». 

I går 13:15
Uno-X-sjef Jens Haugland kunne juble for at lagets kommende rytter Henrik Pedersen ble europamester i U23-klassen fredag.

Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X.

Pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av Jens Haugland. I 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til Uno-X, før han flyttes opp på profflaget fra 2026.

Pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av Giro d'Italia.

For de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer EM-fellesstart i Emmen en stor nedtur. Per Strand Hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke.

Trym Brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. Han ble slått av Pedersen med drøye minuttet. De øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene.

(©NTB)

I går 12:51
SKADET: Dani Carvajal må stå over søndagens byderby mot Atletico. Her strekker han seg etter ballen under en kamp mot Real Sociedad.

Carvajal går glipp av El Derbi Madrileño

Søndag er det duket for byderby i Madrid når Atletico tar imot Real Madrid.

Men søndagens gjester må unnvære Dani Carvajal i det prestisjefulle oppgjøret, skriver Marca.

Onsdag gikk Carvajal glipp av Champions League-kampen mot Union Berlin, og etter en MR fredag morgen er det klart at han også må stå over søndagens kamp.

Se Atletico-Real Madrid på TV 2 Play søndag klokken 21

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?