Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Casper Ruud skal ut mot tyske Alexander Zverev i fredagens semifinale i Roland-Garros-turneringen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Kveldskamp for Ruud

Caper Ruuds semifinale i Roland-Garros-turneringen i tennis mot tyske Alexander Zverev går kveld fredag tidligst 17.30.

Den 24 år gamle nordmannen er fjerdeseedet i turneringen og kjemper om å ta seg til finale på rødgrusen i Paris for andre året på rad. I fjor tapte han finalen for spanske Rafael Nadal.

Ruud og Zverev har møttes tre ganger på seniornivå. Zverev har vunnet to ganger og Ruud én. Ruud vant det siste møtet mellom de to i Miami Masters i fjor. Det var på hardcourt. Zverev vant i ATP Masters i Paris og Cincinnati Masters i 2021. De to har aldri møttes på grus.

Den andre semifinalen mellom Novak Djokovic og førsteseedede Carlos Alcaraz fra Spania spilles på dagtid på Philippe-Chatrier-banen med start tidligst 14.45.

Ruud tok seg til sin tredje Grand Slam-semifinale ved å slå danske Holger Rune 3-1 i kvartfinalen onsdag kveld. Zverev spilte også sin kvartfinale onsdag.

Djokovic og Alcaraz spilte sine kvartfinaler tirsdag.

(©NTB)

VG: Espen Bjervig gir seg i Skiforbundet

Foto: Lise Åserud

Langrennssjef Espen Bjervig (51) forteller til avisen at han gir seg ved årsskiftet. 

– Jeg har vært lenge i en krevende jobb. Det krever at du er 110 prosent på ballen hele tiden. Jeg hadde en plan om å gi meg etter OL i Beijing i 2022, men det ville ikke vært noe morsomt å gi seg etter et mesterskap som ikke ble husket som det beste sportslige for Norge, sier Bjervig til VG.

Han har hatt jobben siden 2018. 

Etter OL i 2022 stormet det rundt langrennsledelsen. Bjervig og co. fikk kjeft for dårlig kommunikasjon, og ekspertene var svært kritiske til hvordan det skulle gå med norsk kvinnelangrenn etter at Therese Johaug ga seg. 

– Det var mye utenomsportslig og ikke minst var det veldig mye negativt fokus på norsk kvinnelangrenn. Det var som at når Therese Johaug legger opp, var det slutt for norsk kvinnelangrenn. Så jeg bestemte meg for at den reisen skal jeg være med på, jeg skulle snu den trenden sammen med jentene og trenerne. Det er jeg utrolig stolt av, sier Bjervig til VG. 

Nøtterøy-mannen har selv en fortid som landslagsløper. Han konkurrerte i verdenscupen fra 1995 til 2003, og tok sølvmedalje på stafetten i VM i 1999. I samme år vant han ett verdenscuprenn. 

Bjervig har tidligere også vært ekspertkommentator for NRK. 

Kamil Grabara avbildet sammen med FCK-trener Jacob Neestrup i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AP / NTB

FCK-keeper fikk dødstrusler etter mesterligakamp

FC Københavns målvakt Kamil Grabara (24) mottok mange truende meldinger etter nedsettende omtale av Galatasaray.


Det skriver BBC. Polakken skrev et innlegg om Galatasaray i sosiale medier som ikke ble godt mottatt. Senere endret han på innholdet, men da hadde Grabara allerede fått dødstrusler mot seg og sin familie.

«Dette er ikke normalt. 300 meldinger, og jeg kan ikke telle antall kommentarer. Det finnes ikke ord. Hva slags verden lever vi i?», skrev keeperens kone på Instagram torsdag og delte skjermdumper av et knippe trusler.

Grabaras nedsettende omtale av Galatasaray kom etter FCKs 2-2-kamp borte mot den tyrkiske klubben i Champions League-åpningen. Målvakten slapp inn to sene scoringer i Istanbul.

Mellom 2017 og 2021 var han under kontrakt med Liverpool, men han spilte aldri for førstelaget.

(©NTB)

Saudi-Arabaias kronprins Mohammed bin Salman forsvarer sportsvasking. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins om påstander om sportsvasking: – Jeg bryr meg ikke om det

Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman lar seg ikke affisere av beskyldningene om at gulfstaten anklages for omfattende sportsvasking.


I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News, gjengitt av blant andre BBC
og VG, blir Bin Salman konfrontert med påstandene om at Saudi-Arabia bruker satsing på idrett til å bedre landets omdømme.

– Dersom sportsvasking bidrar til å løfte bruttonasjonalproduktet med én prosent, kommer vi til å fortsette med sportsvasking, svarer kronprinsen.

Han uttrykker videre at han ikke er spesielt opptatt av temaet sportsvasking.

– Jeg bryr meg ikke om det. Jeg har én prosent økning i bruttonasjonalproduktet fra idrett, og jeg sikter mot ytterligere halvannen prosent. Kall det hva du vil, men vi kommer til å de halvannen prosentene, er Bin Salman sitert på av BBC.

Saudi-Arabia har spyttet enorme pengesummer inn i sin hjemlige fotballserie den siste tiden. Satsingen er blant annet drevet av at investeringsfondet PIF har overtatt eierskapet i fire av de største klubbene i landet.

Siden superstjernen Cristiano Ronaldos overgang til Al-Nassr i vinter har en rekke stjerner fulgt etter til landet som av flere nasjoner og organisasjoner kritiseres for menneskerettighetsbrudd.

Saudiarabiske myndigheter har avvist anklagene om menneskerettighetsbrudd. I intervjuet med FOX News sier Bin Salman at han ikke er fornøyd med alt som skjer i hjemlandet.

Han henviser blant annet til en episode der en lærer nylig ble dømt til døden for å rettet kritikk mot saudiarabiske myndigheter. Bin Salman hevder at han selv og myndighetene gjør det de kan for å utbedre situasjonen.

Han henviser videre til at mange lover allerede er endret.

Ifølge FOX News er intervjuet Bin Salman nå har gitt det første kronprinsen gjør med et amerikansk medie siden 2019.

(©NTB)

Kong Charles III fikk en PSG-drakt. Foto: Bertrand Guay, Pool via AP / NTB

Kong Charles fikk PSG-drakt i gave

Foto: Bertrand Guay / AP / NTB

Kong Charles III ble overrakt en Paris Saint-Germain-drakt med tallet tre på ryggen under sitt besøk i Frankrike torsdag.

Charles og dronning Camilla møtte Paris Saint-Germains eier Nasser al-Khelaifi da de besøkte Paris-forstaden Saint-Denis. Den franske landskamparenaen Stade de France ligger der.

PSG har vunnet Ligue 1-tittelen ni ganger de siste elleve sesongene. På drakten Charles fikk torsdag var også kongens navn trykket på ryggen.

Monarken møtte også PSG-spillerne Presnel Kimpembe og Marie-Antoinette Katoto.

Kongeparet hadde videre en kort samtale med den tidligere ivorianske fotballstjernen Didier Drogba. Han kjenner Storbritannia godt fra sine svært suksessrike år i Chelsea.

Kongeparet besøk inneholdt også et møte med skolebarn fra Saint-Denis, og Camilla og de franske presidentens kone Brigitte spilte en bordtenniskamp.

– Jeg synes det var flott at de brukte litt tid med barna og snakket med trenerne. Det var et herlig øyeblikk for oss alle, sier den 19 år gamle bordtennisspilleren Prithika Pavade til AFP.

(©NTB)

Oskar Marvik er klar for åttedelsfinale i bryte-VM. Foto: Javad Parsa / NTB

«Tåsenplogen» ute av gullkampen i bryte-VM etter tap i åttedelsfinalen – Kure tapte også

Foto: Javad Parsa / NTB

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tapte mot estiske Heiki Nabi i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen i bryte-VM i Beograd torsdag. Nordmannen er ferdig i mesterskapet.

Marvik hadde en mulighet til å komme inn i VM-varmen igjen dersom Nabi kom seg til finale, men det skjedde ikke. Han tapte 0-9 mot tyrkiske Riza Kayaalp allerede i kampen etter seieren mot Marvik.

Dermed er nordmannens VM over. Han må dermed fortsette jakten på OL-plass i kvalifiseringsturneringer som kommer. De fem beste i VM er sikret plass i sommerlekene i Paris neste år.

Marvik er rangert som nummer åtte i verden, mens Nabi ligger tre plasser lenger ned på rankinglisten.

Tåsen-gutten hadde ledelsen halvveis etter at han fikk kampens første poeng da Nabi ble straffet for passiv bryting. Esteren slo så hardt tilbake da han fikk inn ett poeng på Marvik og fikk sendt han ned i parterre.

Nordmannen klarte imidlertid å unngå å bli rullet, men måtte likevel starte en desperat jakt etter poeng.

Dersom det ender likt er det bryteren som fikk det siste poenget i kampen som går videre. Marvik jobbet knallhardt til siste sekund, men måtte til slutt innse nederlaget.

I første runde i Beograd vant Marvik 2-0 over chilenske Yasmani Acosta Fernández, som er rangert som nummer 13 i verden.

Marvik tok i 2021 VM-bronse på hjemmebane i Oslo. Det er hans eneste internasjonale mesterskapsmedalje på seniornivå så langt.

Per Anders Kure møtte på sin side Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av Makhmudov.

Skulle Makhmudov gå hele til finalen har Kure sjansen til å komme inn i turneringen via rekvalifisering og kjempe om en bronsemedalje.

Dermed kan nordmannen sikre seg medalje og OL-plass.

De fem beste i vektklassen kvalifiserer for neste års OL i Paris.

(©NTB)

Norges Ishockeyforbund beklager prosessen rundt avgangen til  Ottar Eide.

Forbundet beklager: – Han burde blitt spart for dette

Foto: Terje Pedersen/NTB.

I august bekreftet Norges Ishockeyforbund at Ottar Eide var ferdig som generalsekretær. Avgjørelsen kom etter et ekstraordinært styremøte. Det var da allment kjent at forbundet var i en krevende økonomisk situasjon.

Nå beklager NIHF prosessen som førte til at Eide mistet jobben som generalsekretær. Torsdag kom forbundet med en beklagelse rundt hvordan saken ble håndtert.

«Sett i ettertid burde styret tatt initiativ til forhandlinger med Eide. Styret beklager måten prosessen ble håndtert på og det store medietrykket Eide deretter ble utsatt for. Dette burde han bli spart for i en allerede krevende tid. Styret er lei seg for den merbelastningen prosessen har påført Eide», skriver NIHF i en pressemelding. 

Videre opplyser de om at partene nå har kommet til enighet om en endelig løsning.

«Styret vil også takke Eide for innsatsen for norsk ishockey og forbundet gjennom over 10 år, og ønsker han lykke til videre.»

Vingegaard beklager «livvaktens» karrierestopp: – Takk for alle gode minner

Foto: CESAR MANSO

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er lei seg over at superhjelperen Nathan Van Hooydonck må avslutte karrieren som følge av en hjertelidelse.

Onsdag opplyste Van Hooydonck at han må gi seg med sykling på toppnivå etter å ha fått operert inn en pacemaker. Belgieren fikk et illebefinnende nylig og var nær ved å miste livet.

«Min kjære venn og livvakt, Nathan Van Hooydonck. Selv om jeg kommer til å savne å ha deg ved min side i feltet, er jeg mest av alt glad for at du kan fortsette livet med kona og babyen din. Takk for alle de gode minnene vi har sammen», skriver Jonas Vingegaard på Instagram.

Tour de France-vinneren har fått uvurderlig hjelp av 27 år gamle Van Hooydonck ved en rekke tilfeller.

Van Hooydonck havnet i en trafikkulykke som følge av at han fikk et illebefinnende mens han kjørte bil i forrige uke. Undersøkelser i etterkant avdekket en hjertefeil, som krever at han må ha en pacemaker.

(©NTB)

José Mourinho ergrer seg fortsatt etter finaletapet for Sevilla i europaligaen forrige sesong. Foto: Alessandra Tarantino / AP Photo / NTB.

Mourinho fortsatt rasende etter fjorårets finaletap i europaligaen: – Vi tapte ikke i Budapest

Roma-trener José Mourinho er fortsatt bitter for at de tapte europaligafinalen mot Sevilla på straffer forrige sesong.

– Det er en ny sesong, men jeg kommer til å fortsette å si – og jeg kommer til å gjøre det til den siste dagen av min karriere og til og med etter det – at vi ikke tapte finalen i Budapest. Og jeg kommer til å si det hver gang jeg snakker om den kampen, sa Mourinho, ifølge Gazzetta dello Sport.

Mourinho har gitt dommer Anthony Taylor skylden for finaletapet. Etter kampen ble Taylor konfrontert av Mourinho i en garasje under stadion. Treneren lirte av seg ulike skjellsord og hevdet at dømmingen var «skammelig».

– Det var en intens kamp med en dommer som virket spansk. Det var gult, gult, gult hele tiden, sa 60-åringen til pressen etter kampen.

Som følge av oppførselen hans, ble Mourinho straffet med fire kampers utestengelse, en bot på 55.000 euro, i tillegg til at Roma ikke har fått lov til å selge billetter til bortekampen mot Sheriff Tiraspol torsdag kveld.

– Jeg vil ikke være i nærheten av laget og jeg kan ikke kommunisere med dem. Under kampen stoler jeg på spillerne og staben, som vet hvordan jeg tenker. Jeg kan ikke snakke med laget, men jeg kan feire målene, sa Mourinho.

(©NTB)

Erling Braut Haaland er første fotballspiller på 400-lista. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB.

Kapital: Haaland første fotballspiller på 400-lista

Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Erling Braut Haaland er Norges 240. rikeste, skriver Kapital. Dermed er han også den første fotballspilleren som har tatt seg inn på 400-listen.


400-listen er Kapitals beregning av de 400 rikeste menneskene i Norge. De anslår Manchester Citys-spissens formue til 1,8 milliarder kroner, en oppgang på om lag 800 millioner kroner fra i fjor.

Kapital skriver likevel at deres estimat et konservativt og begrunner det med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

«Etter at Haaland nå har vunnet tre finaler på kort tid, og ble toppscorer i både Premier League og Champions League, er det liten tvil om at han har innfridd alle bonuser som må være i kontrakten til Manchester City. Og alle bonuser som ligger i eventuelle sponsoravtaler», skriver Kapital.

Kapital trekker også fram at det er flere utenlandske medier som har beregnet Haaland formue langt høyere. Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail mener at den ligger på 2,6 milliarder.

(©NTB)

SMELL: Lionel Messi måtte ut for Inter Miami.

Messi ut med skade da Rosteds Toronto ble knust i MLS

Foto: CARMEN MANDATO

Lionel Messi ble byttet ut med skade i første omgang da hans Inter Miami slo Sigurd Rosteds Toronto 4-0 i MLS onsdag kveld.

Det var fortsatt målløst i Miami da den argentinske superstjernen gikk av banen etter 37 minutter i onsdagens kamp mot Toronto FC med Sigurd Rosted i startoppstillingen. Inn kom finske Robert Taylor, som satte inn 2-0 før det var spilt ti minutter av annen omgang.

Før det hadde Messis landsmann Facundo Farias gitt Miami ledelsen etter 45 minutters spill.

Benjamin Cremaschi satte inn 3-0-målet, før Taylor ble tomålsscorer da han fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Messi var ikke i troppen da Inter Miami spilte mot Atlanta United lørdag. Da slet laget og tapte 2-5. Mot Toronto gikk det langt bedre uten 36-åringen på banen.

Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC.

For Philadelphia Union spilte Jakob Glesnes hele kampen i 2-2-oppgjøret borte mot Charlotte, mens Birk Risa spilte hele kampen da New York City vant 2-0 hjemme mot Orlando.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?