Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Real Madrid's Karim Benzema ble hyllet av lagkameratene etter kampen mot Athletic Bilbao. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

– Det kom som en overraskelse på alle sammen

Den franske stjernespissen Karim Benzemas avgjørelse om å forlate Real Madrid kom som en overraskelse på lagets trener Carlo Ancelotti.

– Hans avgang kom som en overraskelse på alle sammen, men vi må ha forståelse for valget. Det var en avgjørelse i siste liten, sa Ancelotti etter Real Madrids siste seriekamp mot Atheltic Bilbao søndag.

Den italienske treneren fikk beskjeden samme dagen som resten av verden.

– I går (lørdag) trente han som vanlig og tok en avgjørelse i dag (søndag). Jeg snakket med ham i dag morges. Han fortalte meg at han kom til å forlate klubben og det hadde jeg forståelse for, fortsatte 63-åringen.

Benzema kom til den spanske storklubben i 2009 fra franske Lyon. Søndag scoret han i sin siste kamp for klubben. Det var den 354. scoringen på 648 kamper i de hvitkledde fra Madrid.

– Vi kan ikke være fornøyde med hans avgang, men vi må respektere avgjørelsen hans. Han har retten til å velge, og vi takker ham for alt han har gjort for klubben, sa Ancelotti.

(©NTB)

Assefa smadret verdensrekorden for kvinner i Berlin maraton

Foto: Markus Schreiber

Etiopias Tigist Assefa satte en fantastisk verdensrekord da hun vant søndagens Berlin maraton på knallsterke 2.11,52.

– Det er en uhørt forbedring av rekorden. Hun løper sitt tredje maraton, lød det fra kommentatoren, ifølge NRK.

Assefa knuste den tidligere verdensrekorden med over to minutter. Den tidligere rekorden til Brigid Kosgei lød på 2.14.04 og ble satt i Chicago i 2019.

Assefa slå sin egen personlige rekord med 3.44 minutter.

Assefa er en tidligere 800-meterløper og stilte i bare sin tredje maraton i karrieren.

Eliud Kipchoge ble førstemann med fem seirer i herreklassen i maratonløpet i Tysklands hovedstad, men han klarte ikke å slå sin egen løyperekord. 38-åringen kom inn til 2.02.42 timer på de klassiske 42,195 kilometerne. Det var 1.33 minutter bak fjorårets rekordtid. På de siste 10 kilometerne var han alene i tet.

Eliud Kipchoge vant i Berlin også i 2015, 2017 og 2018.

2.-plassen gikk til landsmannen Vincent Kipkemoi på 2.03.13. Etiopias Tadese Takele ble nummer tre med 2.03.24.

Før start hadde klimaaktivister varslet aksjoner, men deres forsøk på å forstyrre løpet ble slått raskt ned av politiet.

(TV 2/NTB)

Casper Ruud under trening i Oslo tidligere denne måneden. Han representerer for tiden Europa i Laver Cup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ruud sørget for Europas første poeng Laver Cup

Etter en miserabel start for Europa-laget i Laver Cup bidro Casper Ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6–2 over amerikanske Tommy Paul.

Kampen ble spilt i Vancouver i Canada lørdag.

Første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som Ruud til slutt vant 8–6. I andre sett fikk nordmannen en noe lettere reise, og vant settet 6–2.

Ruuds seier ga Europa to poeng, og stillingen i Laver Cup er dermed 2–6.

(©NTB)

Red Bulls Max Verstappen på vei mot ny seier i Japan søndag. Foto: Toru Hanai / AP / NTB.

Verstappen tilbake på vinnersporet

Foto: Toru Hanai / AP / NTB

Max Verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i Japan søndag.

Verstappen vant foran Lando Norris. Den regjerende verdensmesteren fra Nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål.

(©NTB)

I går 20:23
Stavanger Oilers vant storkampen mot Vålerenga. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sen scoring sikret Oilers-seier i storkampen mot Vålerenga – Lillehammer slo tilbake mot Frisk

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Simon Bourque scoret 35 sekunder før full tid og sikret med det 4-3-seier for Stavanger Oilers hjemme mot Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag.

Dermed klatrer Oilers opp på 4.-plass på tabellen. Vålerenga fikk sitt første poengtap og ligger to plasser over, men det er bare målforskjell som skiller lagene.

Det var Oilers som kom best ut fra start da Mathias Trettenes sendte vertene i ledelsen etter to minutter, før Tristin Mathew Langan sikret 2-0-ledelse til pause.

Christopher Bengtsson reduserte for Vålerenga åtte minutter inn i andre periode, men da hjalp lite da Andreas Klavestad økte til 3-1, åtte minutter senere.

38 sekunder inn i tredje periode reduserte Mathis Olimb igjen for Vålerenga, før Kalle Ekelund utlignet med 13.45 igjen på klokka.

Det var likevel hjemmepublikummet som kunne slippe jubelen løs da Simon Bourque satte inn 4-3-målet, 35 sekunder før full tid.

Slo tilbake

Tidligere lørdag reiste Lillehammer seg etter 1-7-smellen for Vålerenga torsdag og vant 4-2 hjemme over Frisk Asker. Jonas Medby sendte vertene i ledelsen etter elleve minutter, før Martin Ellingsen doblet seks minutter senere.

Etter hvilen la Alexander Reichenberg på til 3-0, før Michael Haga reduserte tre minutter før kampens siste pause.

I den tredje og siste perioden reduserte Tobias Fladeby nok en gang for gjestene, men på tampen la Reichenberg på til 4-2 og sikret Lillehammers annen seier for sesongen.

Sparta på topp

Sparta sikret 3-1-seier hjemme over Ringerike Panthers og topper tabellen som eneste lag uten poengtap, mens Lørenskog tok en oppsiktsvekkende 2-1-seier hjemme over Storhamar. Sistnevnte avga i likhet med Vålerenga poeng for første gang i høst.

Stjernen slo tilbake etter to tap i sesongåpningen og vant 8-0 borte mot Comet Halden.

(©NTB)

I går 20:06
Katrine Lunde var god da Vipers Kristiansand tok en ny overlegen seier i mesterligaens gruppespill. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vipers med ny klar seier i Champions League

Etter tapet i åpningsrunden har Vipers Kristiansand funnet seierstaktene igjen i mesterligaen. Lørdag ble Zaglebie Lubin knust 33-20 i Polen.

Vipers har vunnet turneringen tre år på rad, men tapte klart for Ikast i åpningen av høstens gruppespill. Forrige helg slo laget tilbake med 37-26 over forrige sesongs finalemotstander FTC Hungaria, og lørdag ble det ny utklassingsseier.

Katrine Lunda slo an tonen med godt keeperspill, og framover tegnet Anna Vjakhireva og Mina Hesselberg seg hyppig på scoringslista. Vjakhireva ble lagets toppscorer med åtte mål.

Med seieren klatret Vipers på tabellen, men er fortsatt bak Krim Ljubljana og Ikast som ennå ikke har avgitt poeng.

Neste motstander blir danske Esbjerg, som lørdag vant 29-26 over franske Metz med åtte mål av Henny Ella Reistad, sju av Kristine Breistøl, seks av Nora Mørk og fem av Sanna Solberg-Isaksen i en real norsk målfest.

(©NTB)

I går 18:14

Sjokktap for Storhamar

Foto: Annika Byrde / NTB

Storhamar gikk på et overraskende 1-2-tap mot Lørenskog. 

Andreas Martinsen sørget for en oppskriftsmessig ledelse, men Lørenskog snudde etter to scoringer fra 17 år gamle Mathias Dehli.

Laget fra Hamar går dermed på sitt første tap for sesongen. 

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under:

I går 18:10

Nyland holdt nullen i debuten

Foto: Fredrik Varfjell

Ørjan Nyland fikk sjansen mellom stengene i Sevillas oppgjør mot Osasuna. Voldingen tok vare på muligheten og holdt nullen i en kamp som endte 0-0.

Sevilla har fått en fryktelig start på sesongen med én seier på fem kamper. Lørdagens ene poeng gjør at de ligger på 16. plass i LaLiga.

Under landslagssamlingen begrunnet Nyland overgangen til Sevilla overfor TV 2:

– Den største tanken jeg hadde var at hvis jeg sier nei til denne muligheten hadde jeg sikkert angret resten av livet. Det med tanke på at de solgte sin beste keeper, plassen er åpen, og det var et sterkt ønske fra klubbens sportsdirektør.

PSST! Klokken 18.30 får du godbiten Barcelona mot Jørgen Strand Larsens Celta Vigo på TV 2 Play!

I går 16:55

FFK durer videre – sterk borteseier mot Ranheim

Foto: Tor Erik Schrøder

Fredrikstad tok en sterk 2-1-seier mot Ranheim og befestet sin posisjon i toppen av OBOS-ligaen. Brandur Hendriksson og Sondre Sørløkk scoret for de hvitkledde. Bendik Bye reduserte for Ranheim.

Kongsvinger slo også Skeid borte. Simen Kvia-Egeskog scoret først for vertene, men Vegard Hansens menn snudde ved Martin Vinjor og Martin Andersen.

Øvrige resultater:

Sogndal - Åsane 1-1

Hødd - Jerv 2-2

I går 15:00
Jude Bellingham er klar for byderbyet mot Atlético Madrid. Foto: Jose Breton / AP Photo / NTB.

Bellingham klarert til byderbyet etter sykdomstrøbbel – Vinicius også tilbake i troppen

Foto: Jose Breton / AP / NTB

Den britiske gullkalven Jude Bellingham forlot Real Madrids fredagstrening grunnet mageproblemer, men er likevel klar for byderbyet mot Atlético Madrid søndag.

Det bekrefter Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

– Jude Bellingham spiller i morgen, sa treneren på lørdagens pressekonferanse, ifølge Daily Mail.

Bellingham har fått en drømmestart på Real Madrid-karrieren. 20-åringen har notert seg med seks mål og en målgivende på seks kamper for «Los Blancos».

Det har vært med på å føre Real Madrid til topps på La Liga-tabellen, med full pott etter fem serierunder. Det er riktignok først på søndag at de møter ordentlig motstand når de gjester byrival Atlético Madrid.

Ancelotti bekreftet også at den brasilianske vingen, Vinicius, vil være tilbake i Real-troppen etter at han pådro seg en hamstringskade tidligere i sesongen.

– Vinicius? Han vil være med i troppen til morgendagens kamp, ​​bekreftet Ancelotti.

(©NTB)

I går 12:55
Exauce Mukubu er ute av bryte-VM.

Både Mukubu og Thoresen ute av bryte-VM

Foto: Javad Parsa / NTB

Exauce Mukubu og Morten Thoresen har brutt ferdig i bryte-VM etter at deres overmenn har tapt sine neste kamper i mesterskapet.

Mukubu møtte Jalgasbay Berdimuratov fra Usbekistan i åttedelsfinalen, og Mukubu tok de to første poengene.

Berdimuratov utlignet til 2-2 etter å ha utfordret et kast som først bare ga ett poeng. Dermed hadde usbekeren scoret det siste poenget og var plutselig i føringen i kampen. Det ble ikke flere poeng slik at Berdimuratov vant kampen.

Berdimuratov tapte sin kvartfinale knepent.

Exauce Mukubu startet dagen med å slå Milad Alirzajev med 7-1.

I 16-delsfinalen møtte han Luis Eduardo Avendano Rojas fra Venezuela. Det ble rått parti, og nordmannen vant på poengmessig overlegenhet 10-0, etter 1.03 minutters bryting.

Morten Thoresen gikk mot kinesiske Husiyuetu Husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5. Kineseren tok sine første poeng på et kastforsøk. Det ble et nytt poeng da han presset Thoresen av matten. 4-0 ble det på en kopi av manøveren.

Kineseren var flink til å låse nordmannens venstrearm og scoret et nytt poeng på samme måte til 5-0.

Husiyuetu tapte sin kvartfinale slik at VM også er over for Thoresen. De to nordmennene var avhengig at motstanderne tok seg til finale får å få en rekvalifisering søndag.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?