Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
4. juni 16:58
Christophe Laporte vant første etappe av Critérium du Dauphiné. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Christophe Laporte (Jumbo-Visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av Critérium du Dauphiné i de franske alper søndag.

Etappen, som hadde start og målgang i Chambon-sur-Lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken.

Etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. Der sikret Laporte seieren etter en sterk avslutning.

Tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. Ineos-rytteren Ethan Hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én.

Uno-X sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til Tour de France senere i sommer. Det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli.

Et særdeles sterkt felt stilte til start søndag. Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) deltar og er naturligvis blant toppkandidatene til å ta seieren i sammendraget.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) vant fjorårsutgaven. Han deltar ikke i år. Det gjør heller ikke landsmann Tadej Pogacar (UAE).

I tillegg til Uno-X er Vegard Stake Laengen (UAE), Markus Hoelgaard (Trek), Jonas Hvideberg (DSM) og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) også med.

Rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni.

(©NTB)

I går 20:17
Magnus Carlsen herjet. Foto: Carina Johansen / NTB

Sjakk: Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to.

Deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

– Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

– Ja, definitivt. I hvert fall når det handler om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2.

Nakamura var på jakt etter revansje mandag. Så sent som fredag slo Carlsen nettopp amerikaneren i finalen i lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. Nakamura hadde vunnet den turneringen de siste fem årene, men fredag var det Carlsen som stakk av med seieren.

Nå venter Jan Nepomnjasjtsjij i semifinalen i denne ukens turnering for den norske sjakkstjernen. (NTB)

I går 20:05
KOBLES TIL REAL MADRID: Kylian Mbappé.

Hinter om Mbappé-overgang

Foto: Franck Fife / AFP / NTB

Kontrakten til Kylian Mbappé (24) i Paris Saint-Germain utløper etter denne sesongen. Da står han fritt til å signere gratis for en ny klubb.

LaLiga-president Javier Tebas sier i et intervju med Movistar at det er mer enn 70-80 prosents sjanse for at Mbappé dukker opp i spansk fotball neste sesong.

Den franske superspissen har vært koblet til Real Madrid i flere år.

Real Madrid har spissplassen ledig etter at stjernen Karim Benzema forlot klubben i sommer. Samtidig ble veteranen Joselu hentet inn som en midlertidig erstatter.

I går 17:37
Ajax sliter i motgang. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Skal fullføres for tomme tribuner etter skandalescener

Foto: Peter Dejong / AP / NTB

De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt. 

Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65.

Ifølge det nederlandske forbundet skal kamper som blir avbrutt, slik søndagens oppgjør ble, spilles ferdig så raskt det lar seg gjøre. Det gjør at lagene går på banen igjen allerede onsdag.

Dette får Ajax til å steile. De er, ifølge klubbens nettsider, dundrende uenige i avgjørelsen. 

– Ajax går ikke med på dette. Klubben vurderer rettslige skritt, skriver de. 

Grunnen er at kampen de egentlig skulle spille onsdag, mot FC Volendam, blir flyttet, og at dette påvirker flere andre klubber og kamper, i tillegg til supporterne. 

(©NTB)

I går 17:22
UTE MED SKADE: Antonio Nusa.

Nusa kan miste flere kamper

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ryggsmerter har gjort at det norske supertalentet Antonio Nusa har mistet de to siste kampene for Club Brugge.

Ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws ryker også torsdagens kamp mot Genk. Club Brugge skal ikke ønske å ta noen risiko med Nusa, som debuterte med landslagsmål mot Jordan denne måneden.

Også søndagens kamp mot STVV kan gå uten Nusa, melder avisen.

Norge møter Kypros i den TV 2-sendte EM-kvalifiseringen torsdag 12. oktober. Tre dager senere venter Spania på Ullevaal.

I går 15:00
GIR SEG:  Freeski-utøver Johanne Killi. 

Freeski-utøver Johanne Killi legger opp 

Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

En av Norges mest profilerte freeskiere, Johanne Killi, legger opp. Det annonserer hun mandag ettermiddag. 

25-åringen fra Dombås har en rekke medaljer fra X Games. 

– Det har vært en vanskelig avgjørelse. Folk kan vel tenke at jeg er ganske ung, siden jeg bare er 25 år. Men jeg har drevet med det her i ti år, fått oppleve utrolig mye med mange gode plasseringer som jeg er veldig fornøyd med. Så jeg føler meg egentlig ganske ferdig med det og det føles riktig.

– Er du litt mett?

– Kanskje litt mettet. Og så er jeg litt lei av å ofre så mye som jeg har gjort. 

Hun har flere ganger vært innom tanken om å gi seg. Men til TV 2 sier Killi at avgjørelsen ble tatt etter «71 grader nord»-innspilling, som i disse dager vises på norske TV-skjermer. 

– Da fant jeg vel ut at jeg var litt ferdig med det. 

Fremover skal hun fortsette studiene, samt trene unge, håpefulle jenter i regi av skiforbundet. 

– Jeg er veldig spent på det livet som kommer nå. 

I går 14:32

Aftenbladet: – Sesongen ryker for Viking-profil

Vikings Nick D'Agostino har fått svar på MR etter at han skadet seg før helgen. 

Den viser at australieneren har pådratt seg en meniskskade i kneet. Ifølge Norsk Helseinformatikk tar det vanligvis 6-12 uker å komme tilbake fra en slik skade.

Vikings medisinske ansvarlig, Halvard Øen Grova, bekrefter at spilleren ble operert mandag ettermiddag. 

– Alt gikk bra. Han blir ute resten av sesongen – mest sannsynlig. Det er første prognosene, sier Grova til Aftenbladet.

Skaden skal ha oppstått da kneet låste seg på trening fredag.

– Dette er trist for Nick. Han skulle startet som spiss mot Vålerenga. Han har vært god for oss, så dette er trist for alle parter, sier Viking-trener Morten Jensen til avisen.

SKADET: Nick D'Agostino står i fare for å miste resten av sesongen. Her er han (i blått) i aksjon mot Haugesund.
I går 13:50
SKADET: Andreas Hanche-Olsen er ute i fire til seks måneder med en ankelskade. Her hopper han for å heade ballen i en kamp mot Frankfurt.

Langtidsskade for norsk landslagsspiller

Andreas Hanche-Olsen fikk en smell i Mainz sitt 1-2 tap mot Augsburg i helgen. Og mandag melder Mainz på sine nettsider at det blir et langt skadeavbrekk for nordmannen.

– Andreas Hanche-Olsen må gjennom en operasjon i ankelen. Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister. Midtstopperen blir ut i opptil seks måneder, skriver klubben, og presiserer at det dreier seg om et avbrekk på mellom fire og seks måneder.

Hanche-Olsen kom til Mainz fra belgiske Gent i januar.

I går 12:35
Tommy Kristiansen må vente noen uker til før han kan spille kamp igjen. Foto: Carina Johansen / NTB

Aftenbladet: Oilers-profil ute i seks uker

Foto: Carina Johansen / NTB

Tommy Kristiansens (34) skade tar lenger tid å lege enn antatt, skriver Stavanger Aftenblad.

Det betyr at Stavanger Oilers må klare seg uten den tøffe løperen i en måned til. Kristiansen ble skadd i CHL-kampen mot Dynamo Pardubice tidligere i måneden og har ikke vært på is i eliteserien ennå.

– Det er alltid kjedelig med skader. Men det er en del av virksomheten, og vi får ikke gjort så mye med det. Men det er synd. Det ble til et større problem enn ønsket, sier Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Stavanger har to seirer og ett tap så langt i eliteserien. Neste kamp spilles borte mot Frisk Asker torsdag.

(©NTB)

I går 12:34
GULLFEIRING: Natalie Geisenberger feirer etter å ha blitt olympisk mester i aking, singel for kvinner i 2022. Totalt ble det seks OL-gull for tyskeren.

Tysklands mestvinnende vinterolympier legger opp

Etter seks OL-gull og ni VM-titler er karrieren over for den tyske akeren Natalie Geisenberger.

Geisenberger er Tysklands mestvinnende vinterolympier noensinne, med like mange gull som Tobias Wendl og Tobias Arlt. I tillegg til gullene har Geisenberger også en bronse fra OL i Vancouver i 2010. Hun har også fem VM-sølv og to VM-bronse. I verdenscupen ble det til slutt 52 seiere for den meritterte akeren.

Akeren kunngjorde karriereslutten i et TV-intervju søndag kveld:

– Jeg har bestemt meg for å avslutte karrieren og ser frem til en vinter med TV-sport. Jeg ser tilbake med to smilende øyne, og ser fremover med to smilende øyne. For meg har det riktige øyeblikket kommet for å si: «Tusen takk, det var det!»

Direkte 10.45: Hva er problemet, Rosenborg?

Det ble 0-3-tap på Åråsen for Rosenborg søndag. Trønderne er for lengst ute av medaljekampen og ingen vet hvem som skal trene klubben nesten sesong. 

Kl. 10.45 spør vi «hva er problemet, Rosenborg?» - se direkte i videovinduet over eller på TV 2 Nyheter.

Rosenborgs Håkon Røsten under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?