Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
4. juni 16:32
Red Bulls Max Verstappen var fullstendig overlegen i Barcelona.. 

Verstappen med «Grand Slam-seier» i Barcelona – Norris rotet bort gyllen mulighet

Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Red Bulls Max Verstappen så tilnærmet uslåelig ut da han vant sitt tredje strake Formel 1-løp under Spanias Grand Prix.

Det er også tredje gang i karrieren Verstappen vant en såkalt «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

Nederlenderen startet i beste startspor etter å ha vært fullstendig overlegen under lørdagens kvalifisering. 25-åringen fortsatte storformen under søndagens hovedløp og opparbeidet seg raskt en stor luke ned til konkurrentene bak.

Da alle hadde vært innom depotet og byttet dekk leder Verstappen med over ti sekunder ned til Lewis Hamilton på 2.-plass.

Seieren er Verstappens femte denne sesongen. Han har to 2.-plasser som dårligst, og det er bare lagkamerat Sergio Perez som har klart å slå han.

McLarens Lando Norris så også ut til å kunne få en etterlengtet opptur da han kvalifiserte seg til tredje beste startspor i lørdagens kvalik. Gleden ble imidlertid kortvarig da han kjørte på Hamilton i andre sving og ødela frontvingen sin. 23-åringen lå dermed plutselig helt sist etter å ha måttet en tur innom depotet.

Sist det britiske talentet kom på pallen i et Formel 1-løp er helt tilbake til Italias Grand Prix på Imola i april i fjor. Norris har fått en tøff start på sesongen med én 6.-plass, to 9.-plasser og tre 17.-plasser. Det gjør at han kun står med 12 poeng etter sju Grand Prix-løp.

(©NTB)

11:19
NTB  & Rasmus Lie
11:05
09:56
NTB  & Rasmus Lie
09:15
NTB  & Rasmus Lie

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?