Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
SUKSESSTRENER: Kjetil Knutsen skal være aktuell for Ajax. I Nederland beskrives han som en «ekstremt offensiv» trener. 

Knutsen er kandidat til Ajax-jobben

Den nederlandske avisen De Telegraaf melder at Kjetil Knutsen (54) er blant kandidatene til Ajax-jobben. TV 2 har opplysninger som stemmer overens med dette. 

TV 2 er kjent med at Knutsen de siste ukene har blitt omtalt som en toppkandidat til trenerjobben av nøkkelpersoner i Ajax-ledelsen.

Slik TV 2 forstår det, skal Ajax-topper ha diskutert mulighetene for å organisere et møte med Knutsen den siste tiden.

Det er foreløpig uvisst hvordan Knutsen stiller seg til interessen fra den tradisjonsrike klubben, men kilder innad i Bodø/Glimt gir uttrykk for at det skal noe helt eksepsjonelt til for at suksesstreneren skal forlate klubben mens sesongen pågår.

Ifølge De Telegraaf er John Heitinga, som har hatt treneransvaret på midlertidig basis siden januar, en av kandidatene.

Teknisk direktør Sven Mislintat skal også ha to kandidater fra utlandet. I tillegg kommer Knutsen og Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand, ifølge avisen. 

Knutsens agent skal ha vært i Nederland de to siste ukene. Han ønsker imidlertid ikke å avsløre hvorvidt han har snakket med Mislintat, skriver De Telegraaf. 

Ajax har lagt bak en til dem å være tung sesong i den nederlandske ligaen. Storklubben endte på tredjeplass, den dårligste plasseringen siden 2009. 

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, har ikke besvart TV 2s henvendelse sent tirsdag kveld. 

Liverpool-storkjøp haltet av banen

Foto: LEONHARD FOEGER

LASK Linz-Liverpool 1-3

Ryan Gravenberch markerte seg med en målgivende pasning i sin første kamp fra start for Liverpool. 

Med cirka et kvarter igjen måtte imidlertid nederlenderen, som nylig ble hentet fra Bayern München, sette seg ned på gresset. Der fikk han tilsyn av klubblegen, før han haltet av banen og ble byttet ut. 

Foreløpig er det ikke kjent hva Gravenberch slet med. 

Liverpool snudde kampen i Østerrike etter en tung start. LASK tok ledelsen før kvarteret var spilt, men Merseyside-klubben slo tilbake i andre omgang etter scoringer fra Darwin Núñez, Luis Díaz og Mohamed Salah.

De to andre lagene i gruppen er Union Saint-Gilloise og Toulouse.

Alexia Putellas fortsatte kritikken mot Spanias fotballforbund på en pressekonferanse foran fredagens landskamp mot Sverige. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / AP / NTB

Spansk gullballvinner: – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår

Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

– Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til Nations League-kampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken.

– Vi har fortsatt til gode å se lys i enden av tunnelen, men vi får med oss støtten fra kvinner over hele verden, sa Irene Paredes torsdag kveld og fortsatte:

– Det eneste vi ønsker, er å spille fotball med verdighet og respekt. Det har ikke vært mulig inntil nå.

Paredes benyttet også anledningen til å kritisere spanske myndigheter for å ha vært for trege med å involvere seg i saken.

Nations League fungerer også som kvalifisering til OL-turneringen neste sommer.

(©NTB)

TOK BRONSE: Grace Bullen, her fra EM i Zagreb i vår. 

Grace Bullen tok bronse i bryte-VM – klar for OL i Paris

Foto: Tibor Illyes

Grace Bullen sikret medalje i VM i bryting med 3-0-seier over bulgarske Bilyana Dudova i bronsekampen i Beograd.

Med det har den norske bryteren også sikret seg OL-plass for første gang. De fem beste bryterne i 62-kilosklassen får plass i Paris-lekene neste sommer.

Dudova er en rutinert bryter som tok VM-gull i 59-kilosklassen i Oslo for to år siden, men Bullen sto godt imot bulgareren. Fredrikstad-bryteren opptrådte med kontroll og sikret to poeng da hun fikk motstanderen i bakken ganske tidlig i kampen.

Det samme skjedde i annen omgang. Men Dudovas team la inn en protest, og dommerne valgte å gi Bullen ett poeng i stedet for to. Det var uansett nok til å vinne kampen.

Bullen har ikke deltatt i OL på seniornivå tidligere. Hun tok gull i ungdoms-OL i 2014, men mislyktes i kvalifiseringen til lekene i Rio (2016) og Tokyo (2021).

Hun har tatt en rekke internasjonale medaljer gjennom karrieren, blant annet VM-sølv i 2022, to EM-gull og to EM-sølv.

Onsdag ble det stopp i semifinalen i Beograd i en jevn kamp mot japaneren Sakura Motoki. I det oppgjøret trengte den norske bryteren behandling for en vond skulder underveis.

Tidligere onsdag hadde hun gått fra seier til seier. Kriszta Tunde Incze fra Romania ble utklasset 10-0 i kvartfinalen.

(©NTB)

Kjetil André Aamodt drømmer om å se en norsk alpinist vinne OL-gull med norske ski igjen. Foto: Emilj Kjos Sollie / NTB

Aamodt tar opp kampen mot Hirscher – jakter første OL-gull på norske ski siden 1954

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt har vært med på å utvikle en norsk racingski med mål om å ta OL-gull allerede om to og et halvt år i Cortina.

– Norge skal fortsette å vinne gull i alpint. Men for første gang siden 1954 ønsker vi å utfordre verdenseliten med et norsk skimerke. Første mulighet er vinterlekene i 2026. Tanken på å få det til gir meg gåsehud, sier Aamodt i pressemeldingen fra Stereo Skis.

Ambisjonen om OL-gull i Milano og Cortina i 2026 er riktig nok et hårete mål, som Aamodt innrømmer at kan være litt for optimistisk.

– Det er lov til å drømme stort og sette seg litt harde mål. Men det kommer nok litt tidlig, tror jeg. Det er en del hindre på veien, så jeg tror nok at 2030 er mer realistisk, sier Aamodt til NTB.

For å finne den siste norske alpinisten som vant OL-gull på norske ski, må vi helt tilbake til Stein Eriksen i 1954. Det skal være Aamodts hovedmotivasjon til å bli med som utvikler og skitester for det norske skimerket.

Aamodt og resten av Stereo Skis-gjengen får imidlertid hard kamp om medaljene. Forrige sesong lanserte tidenes kanskje beste alpinist, Marcel Hirscher, sitt skimerke Van Deer.

Der har han blant andre fått med seg Henrik Kristoffersen, som allerede i første mesterskap sikret skimerkets første medalje da han kjørte ned til VM-gull i Frankrike.
Satser på juniorer

Aamodt har ikke gått inn økonomisk i skimerket, men har vært med på å teste og utvikle racingskien. Jens-Martin Johnsrud er gründeren bak Stereo Skis.

(©NTB)

VG: Espen Bjervig gir seg i Skiforbundet

Foto: Lise Åserud

Langrennssjef Espen Bjervig (51) forteller til avisen at han gir seg ved årsskiftet. 

– Jeg har vært lenge i en krevende jobb. Det krever at du er 110 prosent på ballen hele tiden. Jeg hadde en plan om å gi meg etter OL i Beijing i 2022, men det ville ikke vært noe morsomt å gi seg etter et mesterskap som ikke ble husket som det beste sportslige for Norge, sier Bjervig til VG.

Han har hatt jobben siden 2018. 

Etter OL i 2022 stormet det rundt langrennsledelsen. Bjervig og co. fikk kjeft for dårlig kommunikasjon, og ekspertene var svært kritiske til hvordan det skulle gå med norsk kvinnelangrenn etter at Therese Johaug ga seg. 

– Det var mye utenomsportslig og ikke minst var det veldig mye negativt fokus på norsk kvinnelangrenn. Det var som at når Therese Johaug legger opp, var det slutt for norsk kvinnelangrenn. Så jeg bestemte meg for at den reisen skal jeg være med på, jeg skulle snu den trenden sammen med jentene og trenerne. Det er jeg utrolig stolt av, sier Bjervig til VG. 

Nøtterøy-mannen har selv en fortid som landslagsløper. Han konkurrerte i verdenscupen fra 1995 til 2003, og tok sølvmedalje på stafetten i VM i 1999. I samme år vant han ett verdenscuprenn. 

Bjervig har tidligere også vært ekspertkommentator for NRK. 

Kamil Grabara avbildet sammen med FCK-trener Jacob Neestrup i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AP / NTB

FCK-keeper fikk dødstrusler etter mesterligakamp

FC Københavns målvakt Kamil Grabara (24) mottok mange truende meldinger etter nedsettende omtale av Galatasaray.


Det skriver BBC. Polakken skrev et innlegg om Galatasaray i sosiale medier som ikke ble godt mottatt. Senere endret han på innholdet, men da hadde Grabara allerede fått dødstrusler mot seg og sin familie.

«Dette er ikke normalt. 300 meldinger, og jeg kan ikke telle antall kommentarer. Det finnes ikke ord. Hva slags verden lever vi i?», skrev keeperens kone på Instagram torsdag og delte skjermdumper av et knippe trusler.

Grabaras nedsettende omtale av Galatasaray kom etter FCKs 2-2-kamp borte mot den tyrkiske klubben i Champions League-åpningen. Målvakten slapp inn to sene scoringer i Istanbul.

Mellom 2017 og 2021 var han under kontrakt med Liverpool, men han spilte aldri for førstelaget.

(©NTB)

Saudi-Arabaias kronprins Mohammed bin Salman forsvarer sportsvasking. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins om påstander om sportsvasking: – Jeg bryr meg ikke om det

Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman lar seg ikke affisere av beskyldningene om at gulfstaten anklages for omfattende sportsvasking.


I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News, gjengitt av blant andre BBC
og VG, blir Bin Salman konfrontert med påstandene om at Saudi-Arabia bruker satsing på idrett til å bedre landets omdømme.

– Dersom sportsvasking bidrar til å løfte bruttonasjonalproduktet med én prosent, kommer vi til å fortsette med sportsvasking, svarer kronprinsen.

Han uttrykker videre at han ikke er spesielt opptatt av temaet sportsvasking.

– Jeg bryr meg ikke om det. Jeg har én prosent økning i bruttonasjonalproduktet fra idrett, og jeg sikter mot ytterligere halvannen prosent. Kall det hva du vil, men vi kommer til å de halvannen prosentene, er Bin Salman sitert på av BBC.

Saudi-Arabia har spyttet enorme pengesummer inn i sin hjemlige fotballserie den siste tiden. Satsingen er blant annet drevet av at investeringsfondet PIF har overtatt eierskapet i fire av de største klubbene i landet.

Siden superstjernen Cristiano Ronaldos overgang til Al-Nassr i vinter har en rekke stjerner fulgt etter til landet som av flere nasjoner og organisasjoner kritiseres for menneskerettighetsbrudd.

Saudiarabiske myndigheter har avvist anklagene om menneskerettighetsbrudd. I intervjuet med FOX News sier Bin Salman at han ikke er fornøyd med alt som skjer i hjemlandet.

Han henviser blant annet til en episode der en lærer nylig ble dømt til døden for å rettet kritikk mot saudiarabiske myndigheter. Bin Salman hevder at han selv og myndighetene gjør det de kan for å utbedre situasjonen.

Han henviser videre til at mange lover allerede er endret.

Ifølge FOX News er intervjuet Bin Salman nå har gitt det første kronprinsen gjør med et amerikansk medie siden 2019.

(©NTB)

Kong Charles III fikk en PSG-drakt. Foto: Bertrand Guay, Pool via AP / NTB

Kong Charles fikk PSG-drakt i gave

Foto: Bertrand Guay / AP / NTB

Kong Charles III ble overrakt en Paris Saint-Germain-drakt med tallet tre på ryggen under sitt besøk i Frankrike torsdag.

Charles og dronning Camilla møtte Paris Saint-Germains eier Nasser al-Khelaifi da de besøkte Paris-forstaden Saint-Denis. Den franske landskamparenaen Stade de France ligger der.

PSG har vunnet Ligue 1-tittelen ni ganger de siste elleve sesongene. På drakten Charles fikk torsdag var også kongens navn trykket på ryggen.

Monarken møtte også PSG-spillerne Presnel Kimpembe og Marie-Antoinette Katoto.

Kongeparet hadde videre en kort samtale med den tidligere ivorianske fotballstjernen Didier Drogba. Han kjenner Storbritannia godt fra sine svært suksessrike år i Chelsea.

Kongeparet besøk inneholdt også et møte med skolebarn fra Saint-Denis, og Camilla og de franske presidentens kone Brigitte spilte en bordtenniskamp.

– Jeg synes det var flott at de brukte litt tid med barna og snakket med trenerne. Det var et herlig øyeblikk for oss alle, sier den 19 år gamle bordtennisspilleren Prithika Pavade til AFP.

(©NTB)

Oskar Marvik er klar for åttedelsfinale i bryte-VM. Foto: Javad Parsa / NTB

«Tåsenplogen» ute av gullkampen i bryte-VM etter tap i åttedelsfinalen – Kure tapte også

Foto: Javad Parsa / NTB

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tapte mot estiske Heiki Nabi i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen i bryte-VM i Beograd torsdag. Nordmannen er ferdig i mesterskapet.

Marvik hadde en mulighet til å komme inn i VM-varmen igjen dersom Nabi kom seg til finale, men det skjedde ikke. Han tapte 0-9 mot tyrkiske Riza Kayaalp allerede i kampen etter seieren mot Marvik.

Dermed er nordmannens VM over. Han må dermed fortsette jakten på OL-plass i kvalifiseringsturneringer som kommer. De fem beste i VM er sikret plass i sommerlekene i Paris neste år.

Marvik er rangert som nummer åtte i verden, mens Nabi ligger tre plasser lenger ned på rankinglisten.

Tåsen-gutten hadde ledelsen halvveis etter at han fikk kampens første poeng da Nabi ble straffet for passiv bryting. Esteren slo så hardt tilbake da han fikk inn ett poeng på Marvik og fikk sendt han ned i parterre.

Nordmannen klarte imidlertid å unngå å bli rullet, men måtte likevel starte en desperat jakt etter poeng.

Dersom det ender likt er det bryteren som fikk det siste poenget i kampen som går videre. Marvik jobbet knallhardt til siste sekund, men måtte til slutt innse nederlaget.

I første runde i Beograd vant Marvik 2-0 over chilenske Yasmani Acosta Fernández, som er rangert som nummer 13 i verden.

Marvik tok i 2021 VM-bronse på hjemmebane i Oslo. Det er hans eneste internasjonale mesterskapsmedalje på seniornivå så langt.

Per Anders Kure møtte på sin side Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av Makhmudov.

Skulle Makhmudov gå hele til finalen har Kure sjansen til å komme inn i turneringen via rekvalifisering og kjempe om en bronsemedalje.

Dermed kan nordmannen sikre seg medalje og OL-plass.

De fem beste i vektklassen kvalifiserer for neste års OL i Paris.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?