Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
26. mai 17:37

Leknessund falt én plassering

Foto: Massimo Paolone

Santiago Buitrago tok igjen Derek Gee rett før mål og vant fredagens kongsetappe i Giro d'Italia. De to beste i sammendraget kom sammen til mål.

Primoz Roglic sprengte feltet rundt den rosa trøya på de siste kilometerne, men greide ikke å riste av seg sammenlagtleder Geraint Thomas. Da Roglic resignerte, tok også flere av de andre i tetsjiktet seg opp igjen.

På de aller siste meterne fant Thomas krefter til et nytt rykk og parkerte alle andre enn Roglic, som passerte mål noen meter foran briten og tok innpå tre sekunder. Det skiller dermed 26 mellom dem med to etapper igjen.

Almeida tapte 20 sekunder og er nesten minuttet bak Thomas i sammendraget.

Slapp i høyden

Andreas Leknessund holdt seg i gruppa helt til det gjensto bare et par kilometer av den siste stupbratte stigningen opp mot mål i Tre Cime di Lavaredo i vel 2300 meters høyde, men da måtte han slippe. 

Han slet seg i mål vel tre minutter etter etappevinneren og falt til niendeplass sammenlagt.

Gee stakk fra tetgruppa i den siste stigningen og så ut til å ha skaffet seg et forsprang stort nok til å vinne sin første Grand Tour-seier, men Buitrago ville det annerledes. Han tok ubønnhørlig innpå og tråkket forbi helt på tampen. Til mål kom han i ensom majestet.

Den 183 kilometer lange kongeetappen fra Longarone til Tre Cime di Lavaredo besto av ikke mindre en fem kategoriserte stigninger. Målgangen var lagt til toppen av den siste av dem.

Leknessund kan ta Norges beste sammenlagtplassering i et Grand Tour-ritt noen gang. Carl Fredrik Hagens åttendeplass i Vuelta a España i 2019 er bestenotering.

Etter fredagens tøffe etappe venter en krevende fjelltempo lørdag. På søndagens flate avslutning inn til Roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget.

Giro d'Italia sendes på Discovery+ og Eurosport.

(©NTB)

Bowen sikret Conference League-triumf

Foto: Joe Giddens

Fiorentina - West Ham 1-2 (0-0)

West Ham vant 2-1 i Conference League-finalen mot Fiorentina.

Det var mye som sto på spill i kveldens Conference League-finale mellom Fiorentina og West Ham på Eden Arena i Praha.

Verken West Ham eller Fiorentina hadde vunnet et europeisk trofé på over 50 år. Samtidig var det en Europa League-plass i potten for finalistene.

Etter 62 minutter tok West Ham ledelsen etter et straffespark. Saïd Benrahma satt ballen iskaldt i mål forbi Fiorentina-keeper Terracciano.

Fem minutter senere slo derimot Fiorentina tilbake. Giacomo Bonaventura bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet.

Helt i slutten av kampen sendte Jarrod Bowen West Ham i føringen, og avgjorde kampen med den scoringen.

SKANDALESCENER: Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet av ølglass.

Truffet av ølglass

Foto: DAVID W CERNY

Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet av et ølglass i Conference League-finalen mot West Ham.

West Ham-fansen skal ha kastet flere gjenstander inn på banen. I etterkant gikk flere West Ham-spillere bort for å roe ned egne supportere.

Disse møtes i cupen

Cupens fjerde runde blir trukket i kveld. Den kan du se direkte i videovinduet her. 

Treningen skjer klokken 22.00. 

Drømmetrekning for Brann og lokaloppgjør i nord. Slik spilles fjerde runde i cupen:

Kjelsås-KFUM

Stjørdals-Blink-Vålerenga

Raufoss-Viking

Bodø/Glimt-Tromsø

Sogndal-Sarpsborg

Molde-Strømsgodset

Brattvåg-Brann

Gjøvik-Lyn-HamKam

VIDERE I CUPEN: Vålerenga hadde full kontroll mot Sotra.

Vålerenga med full kontroll i cupfesten

Foto: Øyvind Brattegard

Sotra-Vålerenga 0-2 (0-2)

Vålerenga hadde full kontroll i cupkampen mot Sotra.

Torgeir Børven stanget inn ledelsen for bortelaget etter et kvarter.

– Endelig er måltørken over for Børven. Den smakte godt for Vålerengas nummer ni, kommenterte Espen Ween.

Kun tre minutter senere doblet Mohamed Ofkir ledelsen for Vålerenga. Etter et innlegg fra høyre glapp Sotra-forsvaret markeringen, slik at matchvinneren fra forrige cupkamp enkelt kunne sette ballen i mål. Sotra-keeper Morten Grasmo var imidlertid usikker på om målet burde ha stått:

– Nå har ikke jeg sett TV-bildene, men jeg føler ikke ballen er 100 prosent over før jeg blir overfalt der. Jeg mener det skal være frispark til oss, sier han til TV 2 i pausen.

I andreomgang fortsatte Vålerenga å styre banespillet. Målene uteble, og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo så dermed laget hans sikre seg en plass i neste runde av cupen.

En veldig godt gjennomført cupkamp av Vålerenga. Dag-Eilev Fagermo kan være godt fornøyd med laget sitt her, oppsummerte Jesper Mathisen.

Se kampsammendraget under:

Alexander Zverev vant kvartfinalen mot Tomas Martin Etcheverry i Roland-Garros onsdag.

Zverev til semifinale i Paris – kan møte Ruud

Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Alexander Zverev trengte fire sett på å danke ut argentineren Tomas Martin Etcheverry i kvartfinalen i Roland-Garros.

Tyskeren vant onsdagskampen med sifrene 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. For tredje gang på rad er han semifinaleklar på rødgrusen i Paris.

Zverev håper dette er sesongen for å ta seg helt til finalen. I fjor forsvant han ut med en smertefull ankelskade, mens det ble tap i 2021.

I år får OL-mesteren en skandinav som hinder i form av Casper Ruud eller danske Holger Rune. En avklaring kommer først senere på kvelden.

Den andre semifinalen er mellom Novak Djokovic og verdensener Carlos Alcaraz.

Etcheverry ga god motstand og utlignet kvartfinaleduellen til 1-1, men to strake brudd midtveis i tredje sett tok Zverev tilbake i føringen. Tyskeren fikk også inn en vellykket bruddball til 4-3 i settet som fulgte, og derfra servet han hjem seieren.

I sluttfasen avverget han to bruddforsøk fra Etcheverry.

Zverev har aldri vunnet en Grand Slam-turnering. Han var nærmest som finalist i US Open i 2020.

(©NTB)

Ble skadet da han scoret mot Brann

Aalesund-profil Isaac Atanga sendte Aalesund i ledelsen etter 24 minutters spill mot Brann med en utsøkt lobb. Det var også det siste ghaneseren gjorde i kampen.

Etter at ballen dalte ned i nettet bak Brann-målvakt Mathias Dyngeland, la han seg ned på kunstgresset. Atanga holdt seg til baksiden av låret, vred seg i smerte og slo i bakken.

Atanga fikk medisinsk behandling, før han haltet av banen og ble erstattet av Kasper Lunding.

Se alle cupkampene direkte på TV 2 Play og Direktesport!

Foto: TV 2 Play / Direktesport
AKSJONERT: Det har blitt aksjonert mot selskaper i kunstgressindustrien i dag. 

Raidet kunstgress-selskaper

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

BRUSSEL:  EUs konkurransetilsyn (EU antitrust watchdog) raidet onsdag selskaper som er aktive i kunstgressindustrien i flere EU-land.

Raidet kommer på bakgrunn av bekymringer for at selskapene er involvert i kartell-virksomhet.EU-kommisjonen har ikke navngitt selskapene eller landene, men Ten Cate, en av verdens største kunstress-aktører, innrømmer at de er et av selskapene.

«Kommisjonen er bekymret for at de inspiserte selskapene kan ha brutt EUs konkurranseregler, som forbyr karteller og restriktiv forretningspraksis,» sier EUs konkurransetilsyn i en uttalelse.

De la til at undersøkelsene er knyttet til kunstgress til sportsbruk.

Selskaper som blir funnet skyldige i brudd på EUs konkurranseregler risikerer bøter på opptil 10 prosent av sin globale omsetning.

EUs konkurranselovgivning fremmer opprettholdelsen av konkurranse innenfor det europeiske indre markedet ved å regulere konkurranseskadende oppførsel fra selskaper for å sikre at de ikke skaper karteller og monopoler som vil skade samfunnets interesser.

VG: Klæbo mister tilgang på Olympiatoppen

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Langrennssjef Espen Bjervig opplyser overfor VG at Johannes Høsflot Klæbo ikke får tilgang på Olympiatoppens ressurser frem til sesongen.

– Olympiatoppens ressurser er forbeholdt landslagsutøvere eller de som representerer landslag. I sesong vil utøvere som representerer landslaget få tilgang, opplyser Bjervig til VG.

Klæbo står utenfor landslaget kommende sesong. Den trønderske skistjernen har foreløpig ikke en representasjonsavtale med Norges Skiforbund.

Glazer-familien må ta stilling til et nytt bud fra Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani.

Britiske medier: Nytt United-bud fra Qatar

Foto: Mark Pain

Manchester United skal ha mottatt et nytt bud fra den Qatarske sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani. Det melder flere britiske medier, inkludert The Times og BBC.

Budet er for 100 prosent av aksjene i klubben, og skal være Sheik Jassims endelige bud.

Uniteds nåværende eiere, den amerikanske Glazer-familien, sies å ha fått frist til fredag denne uken for å ta stilling til forslaget.

Ineos-eier Sir Jim Ratcliffe er den største utfordreren i kampen om å få kjøpe klubben. Han ønsker bare å bli hovedaksjonær.

14:32
VÆRT I VIF LENGE: Andrine Tomter poserer foran slottet i forbindelse med «Bykampen.»

Tomter forlater VIF etter fem år 

Foto: Astrid Hexeberg / TV 2

Andrine Tomter forlater VIF. Det skriver klubben på egen hjemmeside

Spilleren velger å fortsette karrieren et annet sted når kontrakten går ut 1. juli. Tilbake i april kunne TV 2 avsløre at Tomter var aktuell for en overgang til Serie A

– Hadde jeg hatt fremtiden foran meg som fotballspiller hadde jeg ikke vært i tvil hvor jeg skulle vært; Vålerenga er en klubb som tar steg daglig og jeg har utviklet meg stort både på og utenfor banen takket være all kompetanse klubben sitter på. 

– Når det er sagt, så har jeg vært her i fem år og da muligheten for å prøve noe nytt dukket opp kjentes det ut som det riktige valget, selv om det er ekstremt vemodig og rart å ikke skulle spille for Vålerenga lenger, forteller backen til klubbens hjemmeside. 

Hvem som blir 28-åringens neste arbeidsgiver er foreløpig ikke kjent. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?