Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
26. mai 15:03
Sindre J. Olsen

Bøe leder AaFK til sommeren

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

AaFK har bestemt seg for å fortsette med midlertidig hovedtrener, Marius Bøe, frem til sommeren.

Han vil i første omgang lede klubbens Eliteserie-lag de neste tre kampene - til og med oppgjøret mot Tromsø på Color Line Stadion 11. juni.

– Vi ønsker å ha fokus på en kamp av gangen, mens styret samtidig jobber med en god langsiktig løsning. Denne prosessen er vi godt i gang med. Vi vil ikke forhaste oss, og samtidig skape forutsigbarhet for begge parter. Vi skal sørge for å ta et godt valg, da hovedtrener for klubbens A-lag er en nøkkelrolle. Da er det viktig at prosessene og veivalgene vi tar er godt forankret i klubbens langsiktige strategi, sier klubbdirektør Ronny Stokke.


Bøe var Lars Arne Nilsens assistenttrener, men overtok hovedansvaret for AaFK da han ble sparket. De tre påfølgende seriekampene har gitt fire poeng, etter uavgjort mot Haugesund og seier mot naborival Molde.

– Vi føler oss trygge på Marius som midlertidig hovedtrener. Han har stått fram som en solid leder med tydelighet og fotballfaglig tyngde. Prosessen med å finne en langsiktig løsning blir enklere med en type som Marius ved roret i perioden der både kortsiktige og langsiktige hensyn skal ivaretas, sier Stokke.

AaFK hadde i utgangspunktet gitt seg selv frist til ut mai med å finne en permanent løsning. Etter det TV 2 erfarer fortsetter dette arbeidet. 

Klubben står igjen med fire kandidater som finsiktes, der TV 2 tidligere har erfart at nettopp Marius Bøe, samt Amund Skiri, Christian Johnsen og Svein Maalen har vært vurdert.

Start-keeper Mark Fabricius Jensen hevder han ble truet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– De stod og truet meg

Det ble ampert etter Starts 2-1-seier mot Ranheim mandag. Starts Mark Jensen hevder han ble truet etter å ha blitt oppsøkt av Mads Reginiussen og Erik Tønne utenfor garderobeområdet.

– De stod og truet meg, og sa at neste gang skulle de slå meg ned. Det var trusler, sier Jensen til Fædrelandsvennen

Starts danske keeper innrømmer å ha overspilt etter tumulter i midtsirkelen rett etter kampslutt, der han gikk i bakken etter å ha kommet i klammeri med Mads Reginiussen.

Ranheims Erik Tønne benekter på det sterkeste at det ble fremsatt trusler mot Start-keeperen. 

– Det er direkte løgn. Det er helt håpløst. Det får stå for hans regning. Han får se seg selv i speilet og spørre om han er stolt over det han holdt på med etter kampen, sier Tønne.

– Jeg er ikke interessert i å lange ut om alt som skjedde, men det han sier at vi har gjort er løgn. Fokuset bør være på det som skjedde etter kampslutt, der han prøvde å filme på Reginiussen et rødt kort. Vi ga tydelig beskjed om at man ikke kan holde på sånn. Måten han overspilte og prøvde å påføre oss et rødt kort, synes vi ingenting om, fortsetter Tønne.

Starts Sander Sjøkvist ble utvist etter kampslutt, kort tid før Jensen gikk i bakken. Han fikk rødt for å ha dyttet en av assistentdommerne. 

– Jeg prøvde bare å få kontakt med linjedommeren for å få hans mening, så mener hoveddommer at jeg er litt for drøy, at jeg er borti ham, sier Sjøkvist til TV 2.

 Thomas Lehne Olsen fortviler under kampen mot HamKam.

Målløst mellom LSK og HamKam

Foto: Geir Olsen / NTB

HamKam – Lillestrøm 0-0 (0-0)

– Baklengsmålene var fokus før kampen, men det lugger for LSK offensivt også. Jeg tror det etterhvert blir en viss bekymring over at det ikke stemmer offensivt, sier TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah etter kampen. 

Etter 0-0 mellom LSK og HamKam står Hedmarkingene uten seier på sine fem siste seriekamper. HamKam møter Rosenborg borte i neste runde, mens Lillestrøm tar imot Stabæk.

– Man skulle gjerne hatt tre poeng og ikke ett, men det er i hvert fall ett steg opp fra slik det har vært i det siste, og det er godt å kjenne på, sier HamKams John Olav Norheim til TV 2. Han ble kåret til banens beste.

Lillestrøm startet kampen best, men HamKam kom mer inn i kampen etter halvtimen spilt. Hjemmelagets Pål Alexander Kirkevold fikk en dobbeltsjanse midtveis i første omgang, men Mads Hedenstad stengte igjen buret.

I det 66. spilleminutt kom Henrik Udahl til en gigantisk målsjanse. HamKam-spissen mottok ballen alene på fem meter, men headingen gikk over.

Kun minuttet senere prøvde Thomas Lehne Olsen å chippe ballen over Marcus Sandberg, men ballen dalte langt over mål. Også Ylldren Ibrahimaj prøvde seg, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Kampens mest dramatiske situasjon var da Kirkevold gikk ned for telling etter 20 minutter.

Kirkevold var uheldig og kakket hodet inn i Espen Garnås i en løpsduell, og HamKam-spilleren begynte å blø. Etter hjelp fra det medisinske teamet ble 32-åringen bandasjert og fortsatte kampen.

Pål Alexander Kirkevold får hjelp etter han fikk seg en trøkk under eliteseriekampen i fotball mellom HamKam og Lillestrøm på Briskeby stadion. 
Zhang Zhizhen kunne mandag juble for seier i 1. runde i Roland-Garros. Det er 86 år siden forrige gang en kinesisk mann sist gjorde det. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB

Zhang endte 86 år lang ventetid for kinesisk tennis

Zhang Zhizhen ble mandag første kinesiske mann som har vunnet en singlekamp i Roland-Garros siden 1937. Han slo ut serbiske Dusan Lajovic.

Zhang ledet 6-1, 4-1 da Lajovic trakk seg på grunn av skade. Det er første gang Zhang vinner en kamp i hovedturneringen i en Grand Slam-turnering, men ikke første gang han skriver kinesisk tennishistorie.

I 2021 ble han første kinesiske mann som spilte i Wimbledon, og tidligere i år ble han den første som tok seg til kvartfinale i en Masters 1000-turnering. Det skjedde i Madrid.

Zhang er nummer 71 på ATP-rankingen. I neste runde møter han 153-rangerte Thiago Agustin Tirante fra Argentina, som slo ut 25.-seedede Botic van de Zandschulp.

Noen timer tidligere hadde Shang Juncheng sjansen til å komme Zhang i forkjøpet, men det endte med skuffelse. 18-åringen, som er nummer 200 på verdensrankingen, ledet 2-0 i sett mot Juan Pablo Varillas fra Peru, men Varillas slo tilbake med tre strake settseirer. 

Dermed tapte den kinesiske unggutten med sifrene 6-4, 6-2, 2-6, 3-6, 1-6.

Wu Yibing spilte også 1. runde, men han tapte i strake sett for Roberto Bautista-Agut.

De tre er de første herrespillerne fra Kina til å spille 1. rundekamper i Roland-Garros siden Kho Sin-Khie og Choy Wai-Chuen gjorde det for 86 år siden.

(©NTB)

Ohi Omoijuanfo scoret hjemme mot Nordsjælland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

FCK ble seriemester

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ohi Omoijuanfo markerte seg med scoring og Håkon Evjen med assist da Brøndby vant 5-1 hjemme over Nordsjælland i det danske sluttspillet mandag kveld.

Resultatet førte til at Brøndbys erkerival FC København er seriemester en runde før slutt.

Ohi sendte vertene i ledelsen allerede etter to minutter, og Mathias Kvistgaarden doblet ledelsen 22 minutter senere. Fire minutter etter pause satte dansken inn sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt opp av Evjen.

18 minutter før full tid reduserte Ernest Nuamah, men det hadde lite å si da Kvistgaarden gjorde hattricket komplett fire minutter senere, før Oscar Schwartau fastsatte resultatet.

Dermed mistet Nordsjælland muligheten til å ta igjen København i den siste sluttspillsrunden. FCK topper tabellen med fire poeng ned til Nordsjælland etter å ha vunnet 2-1 borte mot Viborg tidligere mandag kveld.

FCK møter Randers hjemme i sesongens siste kamp, mens Nordsjælland tar imot Viborg. Brøndby ligger på 5.-plass i sluttspillet og har ikke mulighet til å sikre europaspill når de gjester AGF i sin siste kamp.

Brøndbys tredje nordmann Sebastian Sebulonsen kom inn etter 73 minutter.

(©NTB)

MÅLDOBBEL; Leander Alvheim (18) scoret to mål for KBK.

Innbytteren reddet ett poeng for KBK 

Foto: TV 2 Play

Kristiansund – Skeid 2-2

Skeid sjokkerte Kristiansund, men så slo nordmøringene tilbake og sikret ett poeng. 

Skeid fikk straffespark 30 minutter ut i første omgang, noe KBK var svært uenig i. Straffen satte Johnny Per Budason sikkert i nettet, før Marcus Melchior økte til 2-0 seks minutter senere.

– Det går sjokkbølger på Nordmøre, kommenterte TV 2s OBOS-ligaekspert Amund Lutnæs.

Etter 63 minutter spilt ble Leander Alvheim byttet inn for Moses Dramwi Mawa. Det viste seg å bli et nøkkelbytte for hjemmelaget.

Kun minuttet senere reduserte 18-åringen til 1-2. Kristiansund jaget lenge etter utligning, og i det 89. spilleminutt satte Alvheim inn 2-2.

Dermed endte kampen med ett poeng til hver av lagene. KBK toppet OBOS-ligaen før søndagens runde, men skyves ned til andreplass etter at Fredrikstad vant 2-1 over Åsane. 

Skeid ligger på en 15. plass med sju poeng, to poeng foran tabelljumbo Åsane.

REAGERER: Lars Bohinen likte ikke helt inspeksjonen fra Vålerenga..

Reagerer på «Vålerenga-spionasje»

Foto: Thomas Evensen / TV 2

Stabæk tar imot Vålerenga, med kampstart kl. 17, på en Nadderud-matte som fortsatt ikke holder høy standard.

I forkant av kampen sendte VIF to representanter for å inspisere banen. Det reagerer Stabæk-trener Lars Bohinen på.

– At to karer inspiserer rett før treningen vår to dager før er litt spesielt, spør du meg.

– Syns du det er galt av dem å komme hit?

– Å spasere inn her med to assistenttrenere er litt overkill, de kunne kommet på andre tidspunkt. Det er ikke helt kutyme å gjøre det. Neste gang møter vi opp på treningen til Vålerenga, smiler han. 

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo bekrefter besøket. 

– Vi har her på befaring for noen dager siden, og snakket med Bohinen og co.

Kampen ser du straks på TV 2 Play!

Kristoff vant spurt-thriller – kom med rørende hilsen

Alexander Kristoff seiret i Stavanger etter millimeterduell. Etterpå dediserte han seieren til en som har betydd mye for ham og sykkelsporten.
Les hele artikkelen
JUVEL: Hugo Larsson er tidenes største salg ut av svensk fotball. 

Malmö satte salgsrekord i Allsvenskan – slipper 18-åring til Frankfurt for 136 millioner

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Malmö-talentet Hugo Larsson (18) er klar for Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt. Salgssummen på 136 millioner kroner er tidenes største i svensk fotball. 

Overgangen ble bekreftet av Malmö FF mandag. Ifølge Aftonbladet
blar Eintracht Frankfurt opp 132 millioner svenske kroner for supertalentet.

Alexander Isak hadde den tidligere rekorden fra da han gjorde overgang fra AIK til Borussia Dortmund for 90 millioner svenske kroner i 2017. 

Larsson har gått gradene i MFF og fikk A-lagsdebuten i en cupkamp hjemme mot Gais 20. februar 2022. Siden den tid har midtbanespilleren notert seg for to mål og fire assist på 58 klubbkamper.

– Jeg kom hit som 12-åring med store drømmer om å oppleve det jeg nå faktisk har vært en del av. Det har ikke alltid sett så lyst ut, men jeg fortsatte å tro på det. Jeg er utrolig takknemlig for alle de gode trenere og lagkameratene som har støttet meg disse årene. Dette er en hyggelig kvittering for hele klubben, sier Larsson.

18-åringens kontrakt med Eintracht Frankfurt strekker seg til sommeren 2028.

(©NTB)

VÆRTRØBBEL: Jonas Bariås (til venstre) og Morten Asbjørnsen kom seg ikke til Molde. 

Flytrøbbel for TV 2-team – måtte snu i luften

Foto: Privat. 

TV 2-kommentator Jonas Bariås og reporter Morten Asbjørnsen skulle etter planen dekke Molde-Sandefjord på Aker Stadion mandag. 

Slik blir det ikke. Årsaken er dårlige værforhold. 

– Det var fryktelig tåkete i Molde. På vei inn på landing, dro de plutselig på med motoren og føyk til værs igjen. De sa på anlegget at det var en «missed approach», at det var for mye tåke og for dårlig sikt til at det var mulig å lande, forteller Bariås. 

– Så fikk vi beskjed om at vi skulle sette kursen til Ålesund, men der var været like ille. Det samme var det i Kristiansund, så da ble det Værnes og Trondheim på oss, fortsetter han. 

De forteller at det blir satt inn busser for dem som skal til Molde. TV 2-teamet rekker imidlertid ikke kampen og reiser heller hjem igjen til Oslo. 

Amund Lutnæs kommenterer kampen fra Bergen. 

Mandag fra kl. 17.00: Full runde i Eliteserien på TV 2 Play. Sjekk kampoversikten her.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?