Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Iris Katrine Hamre skriver...
26. mai 12:00
Martin Langeveld  & Anja Borg

Kamma-profil trolig tilbake: – Deilig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Pål Alexander Kirkevold har vært ute med en strekk både mot Vålerenga og i cupen, men nå ser det ut til at spissen blir klar til mandagens oppgjør mot Lillestrøm.

– Status er at jeg har bygd opp litt overskudd og motivasjon, i hvert fall etter det stygge tapet 16. mai (0-3 mot Vålerenga). Heldigvis har den vært kort, sier Kirkevold til TV 2. 

Trener Jakob Michelsen vil ikke friskmelde kraftpluggen helt, men er positiv. 

– Forhåpentligvis. Det er ikke helt avklart. Det blir litt touch and go, men vi håper det. Treningen lørdag og søndag vil vise. Inntil videre er det optimisme å spore, sier Michelsen.

– Det er deilig. Vi så både i kampen mot Tromsø hvor han gikk ut, og spesielt i kampen mot Vålerenga at vi trenger Pål. Han er fantastisk til å holde på ballen og har kanskje spilt noe av sin beste fotball i sin karriere denne sesongen, sier treneren.

32-åringen har to mål og en målgivende så langt i Eliteserien.

Olivier Giroud sikret Milan-seier søndag. 

Milan sikret Champions League-plass – slo Juventus

Foto: Tano Pecoraro / AP / NTB

Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr Champions League-spill kommende sesong.

Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene.

(©NTB)

Tre norske gull i VM i benkpress

Per Marius Hole, Ingvild Hansen og Hildeborg Hugdal kunne alle juble over VM-gull i benkpress med utstyr i sørafrikanske Sun City i helgen.

Hole, som deltar i 120-kilosklassen, løftet 330 kilo og tok gullet. Mongolske Chanrav Shuurai var nærmest Hole med sitt løft på 320 kilo.

Ingvild Hansen var sterkest i kvinnenes 69-kilosklasse. Hansen løftet 160 kilo og knuste konkurrentene. Kamerunske Bouba Salamatou tok sølvet med 125 kilo.

I 84-kilosklassen kunne Hugdal juble for gull etter et løft på 217,5 kilo. Hjemmehåpet Christi Rees tok sølvet med 182,5. Hugdal ble i tillegg kåret til mesterskapets beste løfter.

Fredrik Myrvang løftet 190 kilo i 50-kilosklassen og ble slått bare av japanske Tamyra Yo, som tok gull med sitt løft på 195 kilo.

I benkpress utstyrsfritt tok Myrvang sølv med et løft på 157,5 kg, mens Selma Storstrand Ramberg endte på sølvplass i 57-kilosklassen med 95 kilo. Elise Rosenborg (62-kilosklassen) tok sølv med 107,5 kilo, mens Marthine Myhr tok bronse i 76-kilosklassen med 115 kilo.

(©NTB)

FIKK GULLSTØVELEN: Ingen var i nærheten av å matche Haalands 36 PL-scoringer denne sesongen.

Haaland ble hvilt – fikk gullstøvelen

Foto: Dylan Martinez

Erling Braut Haaland ble sittende på benken i 90 minutter i bortekampen mot Brentford.

Etter kampslutt fikk nordmannen utdelt det synlige beviset på toppscorertittelen. Haaland har satt ny scoringsrekord denne sesongen og kunne ha pyntet på den om han fikk muligheten. Rekorden forblir dermed på 36 mål.

Søndag kveld delte Haaland selv et bilde med trofeet på sin Instagram-konto.

– Jeg lever drømmen, skriver City-stjernen.

City røk på et 0-1-tap mot London-laget. Ethan Pinnock scoret kampens eneste mål etter 85 minutter.

De lyseblå har fortsatt to avgjørende kamper igjen av sesongen. Lørdag om en uke spiller de FA-cupfinale mot Manchester United. 10. juni venter sesongens store høydepunkt når City møter Inter i Champions League-finalen. Den ser du på TV 2 Direkte og Play.

Brentford ender sesongen på en sterk niendeplass.

(©NTB/TV 2)

Roberto Firminos siste kamp for Liverpool ble av det kaotiske slaget.

Scoret i kaotisk avskjed

Foto: PETER NICHOLLS

Liverpool startet strålende i sesongens siste kamp mot Southampton. Raske mål av Jota og Firmino sørget for 2-0-ledelse, men så snudde det totalt.

Først utlignet Ward-Prowse, før to scoringer av Sulemana sendte nedrykksklare Southampton i ledelsen på hjemmebane. Etter 64 minutter økte Adam Armstrong til 4-2.

Firmino ble byttet ut etter 57 minutter i Liverpool-avskjeden.

Cody Gakpo reduserte for Liverpool etter 72 minutter og kun minutter senere utlignet Jota til 4-4 da han banket ballen opp i nettaket.

Begge lag hadde flere store muligheter på tampen, men det endte 4-4.

– Det var en vill kamp. Litt for vill etter min smak for å være ærlig. Starten var veldig bra, avslutningen var strålende og midtdelen var ikke god nok, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp til BBC.

Ingen av lagene hadde noe annet enn æren å spille for i siste runde. Southampton blir nummer 20, mens Liverpool blir nummer fem.

Primoz Roglic vant Giro d'Italia.

Leknessund tangerte norsk Grand Tour-rekord

Foto: Marco Alpozzi / AP / NTB

Andreas Leknessund (DSM) trygget inn åttendeplassen i sammendraget på avslutningsetappen i Giro d'Italia. Mark Cavendish (Astana) vant etappen.

Dermed tangerte Leknessund den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour. Rekorden deler han med Carl Fredrik Hagen, som ble nummer åtte i Vuelta a España i 2019.

– Det er klart det er artig å dele den rekorden med Carl Fredrik. Det setter litt i perspektiv at det er ingen som har gjort det bedre. Det er gøy. Men det viktigste av alt er at det har vært tre fine uker på sykkelen. Både fysisk og mentalt har jeg hatt gode dager. Resultatet er en veldig fin og morsom bonus, sa han til TV 2 lørdag.

Rittet har vært en enorm suksess for det norske stjerneskuddet. Tromsøværingen kjørte seg inn i rosa trøye på den fjerde etappen av rittet og beholdt den i fem dager. Det var nok til å slå Knut Knudsens rekord på tre dager i den rosa trøya i 1975 og 1981.

– Jeg kom til Giroen uten forventninger. Jeg kom hit for å konkurrere og forhåpentligvis komme meg gjennom rittet. Det er vanskelig å sette ord på det, sa Leknessund til Eurosport etter målgang på den viktige tempoetappen lørdag.

På den flate avslutningsetappen med start og mål i Roma ble det som ventet massespurt. Der var det veteranen Mark Cavendish som tok den prestisjetunge seieren blant spurterne.

Primoz Roglic brukte kortest tid på å fullføre de 21 etappene og tok sammenlagtseieren. Seieren var hans første i Giro d’Italia. I 2019 endte han som nummer tre bak Richard Carapaz (vinner) og Vincenzo Nibali. Sloveneren har tidligere vunnet sammendraget i Vueltaen tre ganger (2019, 2020, 2021). I 2021 ble han olympisk mester på tempo.

Geraint Thomas (Ineos) endte som nummer to og João Almeida (UAE) tre.

(©NTB)

Sander Aae Skotheim satte norsk rekord i tikamp i helgen.

Skotheim knuste den norske rekorden i tikamp – klarte VM-kravet

Foto: Javad Parsa / NTB

Sander Aae Skotheim (20) knuste Markus Rooths norske rekord i tikamp da han fikk 8590 poeng i et stevne i østerrikske Götzis i helgen.

Rooths bestenotering er på 8307 poeng og ble satt i Italia for litt over ett år siden. Da endte Tjalve-kamerat Skotheim bare ni poeng bak.

Skotheim satte personlig bestenotering i fire øvelser på vei mot rekord i helgens tikamp i Østerrike. Med det er han også kvalifisert til VM i Budapest i august. Kravet lyder på 8460 poeng. Skotheim ble nummer tre totalt bak canadierne Pierce Lepage (8700 poeng) og Damian Warner (8619).

Skotheim, som fyller 21 år om noen dager, satte personlig bestetid på 100 meter med 10,76 sekunder. Den tidligere var på 10,88. Også på 400 meter kunne han juble da han løp inn til 47,64. Med det knuste han egen bestetid som var 48,27 før helgen.

På 110 meter hekk forbedret han seg med 36/100 sekund da klokken stoppet på 14,16. Til slutt knuste han 1500-metertiden sin med sju sekunder da han løp inn til 4.19,39. Han var best av alle i den øvelsen.

I høyde manglet han bare to centimeter for å tangere sin personlige rekord, men han vant likevel øvelsen klart med et hopp på 2,15 meter.

Skotheim ble nummer sju i EM i fjor med poengsummen 8211.

(©NTB)

17:25
Anja Borg
FORSTERKER:  Elverums Børge Lund får et nyt tilskudd til klubben.

Henter ungarsk stortalent

Foto: Beate Oma Dahle

Elverum henter 20 år gamle Peter Lukasz til sommeren fra den ungarske storklubben Veszprém. Bakspilleren har signert en låneavtale med Elverum som strekker seg over to år.

– Vi henter han fordi vi tror han kan utfylle Tobias Grøndahl veldig bra. Han har spilt masse i den ungarske ligaen og hatt et godt treningstilbud i Veszprem, men ikke spilt så mye i Europaligaen. Vi ønsker nå at han skal tilpasse den skandinaviske håndballen med et raskere spill, forteller sportssjef Nils Kristian Myhre til TV 2.

Selv gleder 20-åringen til å slutte seg til Elverum-laget.

– Elverum har et godt lag hvert år og de er en del av de beste lagene i Europa, så det er en veldig god mulighet for meg til å forbedre meg som spiller og person. Skandinavisk håndball er noe av det beste i verden, så jeg er glad for at jeg får mulighet til å prøve meg på det, sier Lukasz til TV 2.

I FLAMMER: Det tok fyr på tribunen i det svenske storoppgjøret.

Skandalescener i Allsvenskan: Måtte stoppe kamp etter tribunebrann

Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN

Det ble hett både på banen og på tribunen da Djurgården tok imot byrival AIK søndag kveld. Kampen er midlertidig stanset, men vil bli gjenopptatt.

Rettighetshaver Discovery har fått bekreftet at kampen vil gjenopptas klokken 17.50 med publikum til stede på stadion. Kampen vil da ha vært avbrutt i en time.

Det var kort tid etter at Marcus Danielson satte inn 1-0 for vertene at skandalescenene utspant seg i Stockholm.

Først fyrte AIK-supporterne av rundt ti knallskudd, før det eskalerte ytterligere da AIKs Axel Björnström fikk rødt kort tre minutter på overtid.

Flere knallskudd smalt på arenaen, og et dusin bluss ble kastet på gressmatten. Senere kunngjorde speakeren på arenaen at kampen ble midlertidig avbrutt. Politiet måtte dermed ta seg ut på banen og sto mannsterke foran AIK-supporterne.

– Det er en fullstendig jævla katastrofe at det ser slik ut, sa Irma Helin Zibanejad på Discovery.

AIKs Erick Otieno ble også utvist på overtid av kampen.

Etter en snau halvtime hadde store deler av bortesupporterne forlatt stadion, og politiet kunne dermed forlate banen.

(©NTB)

Latvia slp USA i bronsekampen i ishockey-VM.

Latvisk VM-sjokk: Slo USA i bronsefinalen

Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Det latviske ishockeylandslaget slo til med VM-bronse ved å beseire USA 4-3 søndag. For amerikanerne røk medaljehåpet i forlengelsen.

Kristians Rubins ble matchvinner etter 1.22 minutters spill i «sudden death». Det var også han som utlignet i slutten av 3. periode.

Det latviske mannskapet gikk opp i føringen etter drøyt åtte minutter av 1. periode. Rocco Grimaldi utlignet kort tid etter for USA. Latvia tok tilbake ledelsen med fire minutter igjen av perioden, men Grimaldi skjøt pucken i mål igjen før hvilen.

I 3. periode fant 20-åringen Matt Coronato veien til nettmaskene for USA. Rubins utlignet til 3-3 vel fem og et halvt minutt før slutt.

Dermed ble det avgjort etter forlengelse, hvor Rubins scoret vinnermålet.

I fjor tapte USA bronsekampen mot Tsjekkia i VM. I årets mesterskap ble det en ny 4.-plass.

De amerikanske iskrigerne måtte ta til takke med bronsekampe etter at Tyskland scoret 4-3-målet i forlenging i semifinalen lørdag. Latvias finaledrøm røk da Canada snudde semifinalen i 3. periode og vant 4-2.

(©NTB)

Verstappen suveren etter værkaos

Foto: Luca Bruno

Red Bulls Max Verstappen var overlegen i Monacos Grand Prix og innfridde favorittstempelet med sin pole position før løpet.

Fernando Alonso (Aston Martin) og Esteban Ocon (Alpine) fulgte på plassene bak nederlenderen.

– Det var et utfordrende løp. Regnet kom, og vi visste ikke helt hva som skjedde. Det var utrolig utfordrende, men sånn er Monaco, sa Verstappen til arrangøren etter løpet.

Den regjerende verdensmesteren forbedret plasseringen sin fra fjorårets løp. Da ble han nummer tre, mens lagkamerat Sergio Pérez vant. Året før det vant Verstappen, og Red Bull har dermed vunnet de tre siste løpene på banen.

Dagen var preget av regn og flere førere slet med forholdene, særlig Ferraris Carlos Sainz.

Asfalten ble etter hvert såpeglatt, og førerne ble tvunget til å bytte dekk.

I flere runder var det kaotiske tilstander på gatebanen i fyrstedømmet, og førerne hadde store problemer med å manøvrere seg rundt banen.

Verstappen fikk også problemer med været, men kom seg trygt inn i depot og fikk byttet dekk. Dermed beholdt han ledelsen og kunne etter hvert trygge inn seieren.

Laget har dominert stort denne sesongen og vunnet samtlige seks løp til nå.

(TV 2/NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?