Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Ole Henrik Hansen skriver...
26. mai 12:00
Martin Langeveld  & Anja Borg

Kamma-profil trolig tilbake: – Deilig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Pål Alexander Kirkevold har vært ute med en strekk både mot Vålerenga og i cupen, men nå ser det ut til at spissen blir klar til mandagens oppgjør mot Lillestrøm.

– Status er at jeg har bygd opp litt overskudd og motivasjon, i hvert fall etter det stygge tapet 16. mai (0-3 mot Vålerenga). Heldigvis har den vært kort, sier Kirkevold til TV 2. 

Trener Jakob Michelsen vil ikke friskmelde kraftpluggen helt, men er positiv. 

– Forhåpentligvis. Det er ikke helt avklart. Det blir litt touch and go, men vi håper det. Treningen lørdag og søndag vil vise. Inntil videre er det optimisme å spore, sier Michelsen.

– Det er deilig. Vi så både i kampen mot Tromsø hvor han gikk ut, og spesielt i kampen mot Vålerenga at vi trenger Pål. Han er fantastisk til å holde på ballen og har kanskje spilt noe av sin beste fotball i sin karriere denne sesongen, sier treneren.

32-åringen har to mål og en målgivende så langt i Eliteserien.

Dommer Rohit Saggi ble truffet av en flaske i hodet etter kampslutt i Stabæks seier over Vålerenga. Nå er det klart at den skyldige blir utestengt fra Stabæks hjemmekamper ut året. Foto: Heiko Junge / NTB

Stabæk utestenger tilskuer etter flaskekasting mot dommer

Stabæk-supporteren som sendte en brusflaske i hodet på dommer Rohit Saggi, får ikke se flere av klubbens hjemmekamper i år.

Det opplyser Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli overfor Budstikka.

– Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, sier Ekeli.

Flaskeepisoden skjedde etter kampslutt i Stabæks 2-1-seier over Vålerenga. Da dommertrioen var på vei mot spillertunnelen, kastet en mindreårig tilskuer en flaske som traff Saggi i tinningen. Han gikk ned for telling og fikk senere konstatert hjernerystelse.

Personen ble umiddelbart tatt hånd om, og politiet anmeldte saken. Stabæk ønsket ikke å dele ut en strengere straff enn en utelukkelse for resten av sesongen.

– Vi kapper ikke beina av noen. Samtidig er det på sin plass med en tydelig straff. I samråd med foreldre er vi enige om å gjøre en oppfølging i august, sier Ekeli.

(©NTB)

Viktor Hovland går caddie for en tidligere skolekamerat i kvalifiseringen til US Open mandag. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Hovland går caddie for collegekompis

Viktor Hovland vant prestisjetunge Memorial søndag. Dagen etter stilte han opp som caddie for sin tidligere romkamerat Zach Bauchou i US Open-kvalifiseringen.

De to gikk sammen på Oklahoma-universitet. De skal gjennom 36 hull på banen i Ohio, og det skjer mindre enn 24 timer etter at Hovland tok karrierens største seier.


«Nå det er en lagkamerat!», skriver US Open på Twitter med videoklipp av Hovland som caddie.

Med søndagens triumf innkasserte han over 40 millioner kroner. 

US Open spilles neste helg i Los Angeles. Hovland jakter der på sin første major-tittel i karrieren etter å ha blitt nummer to i PGA-mesterskapet.

Også nordmannen Mats Ege deltar i kvalifiseringen.

(©NTB)

MØTER HAALAND: Alessandro Bastoni.

Vil kopiere Rüdiger i Haaland-møte

Foto: CLAUDIA GRECO / REUTERS

– Haaland er en stor spiller, men Manchester City har ikke bare ham, sier Inter-spiller Alessandro Bastoni på en pressekonferanse i Milano mandag.

Den italienske midtstopperen får en jobb med å stoppe toppscorer Erling Braut Haaland i Champions League-finalen mot Manchester City lørdag.

– I semifinalene mot Real Madrid gjorde Antonio Rüdiger en god jobb med å stoppe ham. Jeg kommer til å følge hans eksempel, sier Bastoni.

Rüdiger forsvarte seg heroisk i duellene med Haaland på Santiago Bernabéu, der Haaland gikk målløs av banen i kampen som endte 1-1. I returkampen var den tyske midtstopperen plassert på benken fra start.

Se Champions League-finalen mellom Manchester City og Inter på TV 2 Direkte og TV 2 Play lørdag fra klokken 19.00.

Spekulasjonene om et Lionel Messi-comeback i Barcelona tok fyr mandag. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter – faren besøkte Barcelona-topp

Foto: Michel Euler / AP / NTB

Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

– Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han.

Uttalelsen demper ikke akkurat på ryktene. AS beskriver mandagens møte som et siste forsøk fra Laporta på å få til en Messi-retur. Han måtte slippe superstjernen for snaut to år siden fordi klubben ikke maktet å forlenge kontrakten hans.

Siden har Messi gjort unna to sesonger i Paris Saint-Germain. Lørdag spilte han sin siste kamp for det franske topplaget. Nylig ble argentineren sterkt koblet til en lukrativ overgang til saudiarabisk fotball.

Messi var i Barcelona i 21 år før han gikk vederlagsfritt til PSG.

(©NTB)

SOV EN TIME: Anna Vjakhireva ble kåra til MVP under kampen. Hun smilte fra øre til øre da de landet i Norge i dag. Her med sønnen til Marta Tomac, Noah. 

Vipers hyllet med rød løper: – Sovet i en time

Det har vært et hardt døgn for Vipers-damene etter de sikra sitt tredje strake Champions League-seier på rad. 

Mandag ettermiddag ble de hylla med rød løper da de landet på Kjevik flyplass. Kampens MVP, Anna Vjakhireva, er helt i ekstase over seieren. 

– Jeg er veldig stolt over valget mitt, året og jobben vi har gjort sammen, sier hun til TV 2 utenfor flyet. 

Vjakhireva kom til Vipers før denne sesongen og hadde ett mål: å vinne Champions Leauge. 

– Er ikke det sykt? Jeg tenkte det ville vært fantastisk å få det til på ett år, men hadde ikke forventet det. Jeg er den heldigaste jenta i verden akkurat nå, sier hun.  

– Hvordan var festen i går?

– Jeg har sovet en time. Føttene mine gjør vondt og knærne er hovne, jeg vet ikke om det er på grunn av kampen eller festen, sier hun og ler. 

Tour of Scandinavia kutter etappe

Tour of Scandinavia reduseres fra seks til fem etapper. I en pressemelding skriver arrangøren at det skyldes økte kostnader og manglende finansiering i Sverige. 

Det gjør at rittets andre etappe fra Tanum Strand til Strømstad avlyses. 

– En kraftig kostnadsøkning på innkjøp av en rekke varer og tjenester, svekket norsk kronekurs og det faktum at vi ikke har lykkes med å skape et tilstrekkelig inntektsgrunnlag i Sverige gjør at vi dessverre ser oss nødt til å kutte ut etappen i Sverige i år, sier daglig leder Roy Moberg.

Han håper rittet vil returnere til Sverige i fremtiden. 

Endringen gjør at rittstart nå blir onsdag 23. august i stedet for tirsdag 22. De andre etappene går som planlagt. 

Real Madrid's Karim Benzema ble hyllet av lagkameratene etter kampen mot Athletic Bilbao. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

– Det kom som en overraskelse på alle sammen

Den franske stjernespissen Karim Benzemas avgjørelse om å forlate Real Madrid kom som en overraskelse på lagets trener Carlo Ancelotti.

– Hans avgang kom som en overraskelse på alle sammen, men vi må ha forståelse for valget. Det var en avgjørelse i siste liten, sa Ancelotti etter Real Madrids siste seriekamp mot Atheltic Bilbao søndag.

Den italienske treneren fikk beskjeden samme dagen som resten av verden.

– I går (lørdag) trente han som vanlig og tok en avgjørelse i dag (søndag). Jeg snakket med ham i dag morges. Han fortalte meg at han kom til å forlate klubben og det hadde jeg forståelse for, fortsatte 63-åringen.

Benzema kom til den spanske storklubben i 2009 fra franske Lyon. Søndag scoret han i sin siste kamp for klubben. Det var den 354. scoringen på 648 kamper i de hvitkledde fra Madrid.

– Vi kan ikke være fornøyde med hans avgang, men vi må respektere avgjørelsen hans. Han har retten til å velge, og vi takker ham for alt han har gjort for klubben, sa Ancelotti.

(©NTB)

Golfdrama: Hovland vant storturnering etter omspill

Foto: ANDY LYONS

Viktor Hovland (25) vant den prestisjefylte PGA-turneringen Memorial Tournament i Ohio etter en dramatisk avslutning. 

Storspill mot slutten av søndagen sendte golfesset i omspill om seieren mot Denny McCarthy. 

Seieren gir ham 3,6 millioner dollar i premiepenger. Det tilsvarer 39,6 millioner kroner etter dagens kurs. 

– Jeg har spilt bra, men jeg har bare prøvd å stole på meg selv og spille mitt eget spil. Før hadde jeg kanskje prøvd på noen slag som jeg ikke skulle gjort. Jeg spilte smart, spilte mitt eget spill og hadde marginene på min side denne gangen. Det føles bare enda bedre etter at jeg har vært så nær seieren et par ganger nå, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport Norge og Discovery+, som sendte turneringen. 

– Hva er du mest stolt av?

– Jeg følte ikke at jeg har vært på mitt beste denne uken, men jeg spilte bare smart og konservativt. Jeg puttet veldig bra denne uken. Det er gøy å vinne denne turneringen, sier Hovland.

Les mer om golfbragden her: – Jeg er litt målløs

Video med tillatelse fra Eurosport Norge og Discovery+: 

I går 23:26
RØRENDE BILDER: Det mye følelser i sving da Zlatan Ibrahimovic tok farvel. 

Zlatan Ibrahimovic legger opp 

Foto: GABRIEL BOUYS

– Farvel til fotballen, sier han i sin takketale etter Milans kamp mot Hellas Verona, skriver Aftonbladet.

Video med tillatelse fra VGTV / VG+: 

Milan vant kampen 3-1 og endte på fjerdeplass i Serie A.

Det ble nylig klart at Zlatan var ferdig i Milan. Nå legger 41-åringen opp.

– Jeg har mange gode minner fra denne arenaen. Første gang jeg kom til Milan gjorde dere meg lykkelig. Andre gang hedret dere meg, sa Zlatan, ifølge Expressen.

Dagen før avskjeden ble det lekket at Milan hadde hengt opp et banner med tittelen «GODBYE».

Svensken har spilt i Milan siden 2019. Han har tidligere spilt for klubber som Ajax, Barcelona, PSG, Manchester United og LA Galaxy.

I går 22:21

Berisha hetset med «hore»-sang – svarte med gest

Veton Berisha (29) fikk høre det i gjensynet med Viking-fansen. Etter kampen var det han som lo best.
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?