Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
26. mai 11:28
Andreas Leknessund fikk en konkurrent mindre fredag. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / AP / NTB

Leknessund-rival bryter Giroen med mageproblemer

Den britiske sykkelprofilen Hugh Carthy er tvunget til å bryte Giro d'Italia med sykdom. Han lå på en sterk 14.-plass i sammendraget.

Carthy måtte kaste inn håndkleet foran fredagens 19. etappe på 183 kilometer fra Longarone til Tre Cime di Lavaredo. Det er laget hans EF Education som opplyser om beslutningen.

I en uttalelse heter det at Carthy i flere dager har hatt problemer med magen. Nå reiser han hjem for å hvile ut.

Briten kunne med maks klaff på tampen ha blitt en utfordrer for Andreas Leknessund i kampen om en topp-ti-plassering. Tromsøværingen er nummer åtte når tre etapper gjenstår.

Leknessund er på jakt etter Norges beste sammenlagtplassering i et Grand Tour-ritt noen gang. Carl Fredrik Hagens åttendeplass i Vuelta a España i 2019 er fortsatt bestenotering.

Leknessunds nåværende plassering i Giroen er samtidig truet. Ineos-rytter Thymen Arensman ligger på plassen bak, kun seks sekunder bak nordmannen.

Fredag skal rytterne gjennom en ny tøff etappe i fjellene, og lørdag venter en fjelltempo. Det kommer til å bli to utfordrende dager for det norske håpet.

På søndagens flate avslutning inn til Roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget.

(©NTB)

FERDIG: Luciano Spalletti ønsker seg ett års pause som fotballtrener.

Spalletti gir seg i Napoli

Foto: Gabriel Bouys

Napoli-manager Luciano Spalletti (64) gir seg som manager i klubben. Det bekrefter Napoli-president Aurelio De Laurentis selv søndag kveld, ifølge flere italienske medier.

Spalletti begynte som manager i Napoli i juli 2021 og har ett år igjen av kontrakten, men skal ha spurt ledelsen om å slutte etter sesongen. Grunnen er at han ønsker å ta et års pause. 

Det sier Napoli-presidenten.

– Spalletti er en fri mann. Han har vært en fantastisk trener for dette laget, sier De Laurentiis til den italienske kanalen Rai 3, ifølge Football Italia.

Spaletti ledet klubben, med Leo Skiri Østigård i troppen, til sin første ligatittel på 33 år tidligere denne sesongen. 

– Kunne jeg si nei? Han har gitt meg så mye, jeg takket ham, sier De Laurentis.

Spalletti har tidligere trent klubber som Roma, Zenit St. Petersburg og Inter.

Årets triumf var han første serietittel som manager i Italia.

SKUFFET: Viktor Hovland fikk en god start, men en dårlig avslutning

Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden i Texas

Foto:  Jonathan Bachman

Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne.

Med seks hull igjen å spille var nordmannen to slag under par for dagen og sju slag under totalt. Da skilte bare tre slag opp til lederen, og Hovland var på vei mot en plassering blant de aller beste.

Så begynte problemene. På 13. hull slo han i vannet og pådro seg dagens første bogey.

På 14. hull gikk det enda verre. De to første slagene havnet begge i roughen, og så slo han forbi greenen. Det endte med dobbelbogey, og med ett var han over par for dagen.

Nye bogeyer på 16. og 17. hull sendte ham ytterligere nedover på listene. Begge ganger puttet han for dårlig.

Han avsluttet dagen med par. Emiliano Grillo, som han gikk runden sammen med, mestret det hullet dårligere. Han hadde to slags ledelse inntil det ble dobbeltbogey på det 18. hullet.

(©NTB)

TAKKET AV: Manchester City-manager takket publikum etter siste seriekamp mot Brentford. Nå venter FA-cupfinale og Champions League-finale for manageren og laget hans.

Guardiola før FA-cupfinalen: – De er mentalt utslitt

Manchester City-manager hvilte flere spillere i siste seriekamp mot Brentford søndag.

Etter kampen bekrefter han at Jack Grealish og Kevin De Bruyne er i tvil til FA-cupfinalen mot Manchester City. Den spilles lørdag lørdag 3. juni. Så venter Champions League-finalen mot Inter 10. juni.

De Bruyne spilte mot Brighton onsdag, men var ikke med i siste serierunde. I tillegg har verken Grealish, Ruben Dias eller Manu Akanji spilt de to siste kampene.

Etter tapet mot Brentford sier Guardiola at kvartetten er «mentalt utslitt».

– De er ikke i skadet, men har ikke vært i form på noen dager, sier manageren, ifølge Manchester City Evening News.

Han legger til at også flere spillere, som så kampen fra benken, føler på tretthet.

Det gjelder Erling Braut Haaland, Rodri, John Stones, Bernardo Silva og Ilkay Gundogan, ifølge Guardiola.

– Gutta som ikke spilte her var virkelig utslitte i går. Jeg har snakket med de, de sa at de er mentalt helt utslitt. De trenger å hvile nå for å ha riktig energi mot Manchester United og i finalen i Champions League, sier manageren.

På spørsmål om de fraværende spillerne vil være tilbake på trening den kommende uka svarer Guardiola:

– I morgen er det restutisjonsøkt, onsdag vil de trene. Forhåpentligvis, men akkurat nå vet jeg ikke.

I går 22:49
Olivier Giroud sikret Milan-seier søndag. 

Milan sikret Champions League-plass – slo Juventus

Foto: Tano Pecoraro / AP / NTB

Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr Champions League-spill kommende sesong.

Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene.

(©NTB)

I går 22:47

Tre norske gull i VM i benkpress

Per Marius Hole, Ingvild Hansen og Hildeborg Hugdal kunne alle juble over VM-gull i benkpress med utstyr i sørafrikanske Sun City i helgen.

Hole, som deltar i 120-kilosklassen, løftet 330 kilo og tok gullet. Mongolske Chanrav Shuurai var nærmest Hole med sitt løft på 320 kilo.

Ingvild Hansen var sterkest i kvinnenes 69-kilosklasse. Hansen løftet 160 kilo og knuste konkurrentene. Kamerunske Bouba Salamatou tok sølvet med 125 kilo.

I 84-kilosklassen kunne Hugdal juble for gull etter et løft på 217,5 kilo. Hjemmehåpet Christi Rees tok sølvet med 182,5. Hugdal ble i tillegg kåret til mesterskapets beste løfter.

Fredrik Myrvang løftet 190 kilo i 50-kilosklassen og ble slått bare av japanske Tamyra Yo, som tok gull med sitt løft på 195 kilo.

I benkpress utstyrsfritt tok Myrvang sølv med et løft på 157,5 kg, mens Selma Storstrand Ramberg endte på sølvplass i 57-kilosklassen med 95 kilo. Elise Rosenborg (62-kilosklassen) tok sølv med 107,5 kilo, mens Marthine Myhr tok bronse i 76-kilosklassen med 115 kilo.

(©NTB)

I går 19:34
FIKK GULLSTØVELEN: Ingen var i nærheten av å matche Haalands 36 PL-scoringer denne sesongen.

Haaland ble hvilt – fikk gullstøvelen

Foto: Dylan Martinez

Erling Braut Haaland ble sittende på benken i 90 minutter i bortekampen mot Brentford.

Etter kampslutt fikk nordmannen utdelt det synlige beviset på toppscorertittelen. Haaland har satt ny scoringsrekord denne sesongen og kunne ha pyntet på den om han fikk muligheten. Rekorden forblir dermed på 36 mål.

Søndag kveld delte Haaland selv et bilde med trofeet på sin Instagram-konto.

– Jeg lever drømmen, skriver City-stjernen.

City røk på et 0-1-tap mot London-laget. Ethan Pinnock scoret kampens eneste mål etter 85 minutter.

De lyseblå har fortsatt to avgjørende kamper igjen av sesongen. Lørdag om en uke spiller de FA-cupfinale mot Manchester United. 10. juni venter sesongens store høydepunkt når City møter Inter i Champions League-finalen. Den ser du på TV 2 Direkte og Play.

Brentford ender sesongen på en sterk niendeplass.

(©NTB/TV 2)

I går 19:25
Roberto Firminos siste kamp for Liverpool ble av det kaotiske slaget.

Scoret i kaotisk avskjed

Foto: PETER NICHOLLS

Liverpool startet strålende i sesongens siste kamp mot Southampton. Raske mål av Jota og Firmino sørget for 2-0-ledelse, men så snudde det totalt.

Først utlignet Ward-Prowse, før to scoringer av Sulemana sendte nedrykksklare Southampton i ledelsen på hjemmebane. Etter 64 minutter økte Adam Armstrong til 4-2.

Firmino ble byttet ut etter 57 minutter i Liverpool-avskjeden.

Cody Gakpo reduserte for Liverpool etter 72 minutter og kun minutter senere utlignet Jota til 4-4 da han banket ballen opp i nettaket.

Begge lag hadde flere store muligheter på tampen, men det endte 4-4.

– Det var en vill kamp. Litt for vill etter min smak for å være ærlig. Starten var veldig bra, avslutningen var strålende og midtdelen var ikke god nok, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp til BBC.

Ingen av lagene hadde noe annet enn æren å spille for i siste runde. Southampton blir nummer 20, mens Liverpool blir nummer fem.

I går 18:32
Primoz Roglic vant Giro d'Italia.

Leknessund tangerte norsk Grand Tour-rekord

Foto: Marco Alpozzi / AP / NTB

Andreas Leknessund (DSM) trygget inn åttendeplassen i sammendraget på avslutningsetappen i Giro d'Italia. Mark Cavendish (Astana) vant etappen.

Dermed tangerte Leknessund den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour. Rekorden deler han med Carl Fredrik Hagen, som ble nummer åtte i Vuelta a España i 2019.

– Det er klart det er artig å dele den rekorden med Carl Fredrik. Det setter litt i perspektiv at det er ingen som har gjort det bedre. Det er gøy. Men det viktigste av alt er at det har vært tre fine uker på sykkelen. Både fysisk og mentalt har jeg hatt gode dager. Resultatet er en veldig fin og morsom bonus, sa han til TV 2 lørdag.

Rittet har vært en enorm suksess for det norske stjerneskuddet. Tromsøværingen kjørte seg inn i rosa trøye på den fjerde etappen av rittet og beholdt den i fem dager. Det var nok til å slå Knut Knudsens rekord på tre dager i den rosa trøya i 1975 og 1981.

– Jeg kom til Giroen uten forventninger. Jeg kom hit for å konkurrere og forhåpentligvis komme meg gjennom rittet. Det er vanskelig å sette ord på det, sa Leknessund til Eurosport etter målgang på den viktige tempoetappen lørdag.

På den flate avslutningsetappen med start og mål i Roma ble det som ventet massespurt. Der var det veteranen Mark Cavendish som tok den prestisjetunge seieren blant spurterne.

Primoz Roglic brukte kortest tid på å fullføre de 21 etappene og tok sammenlagtseieren. Seieren var hans første i Giro d’Italia. I 2019 endte han som nummer tre bak Richard Carapaz (vinner) og Vincenzo Nibali. Sloveneren har tidligere vunnet sammendraget i Vueltaen tre ganger (2019, 2020, 2021). I 2021 ble han olympisk mester på tempo.

Geraint Thomas (Ineos) endte som nummer to og João Almeida (UAE) tre.

(©NTB)

I går 18:29
Sander Aae Skotheim satte norsk rekord i tikamp i helgen.

Skotheim knuste den norske rekorden i tikamp – klarte VM-kravet

Foto: Javad Parsa / NTB

Sander Aae Skotheim (20) knuste Markus Rooths norske rekord i tikamp da han fikk 8590 poeng i et stevne i østerrikske Götzis i helgen.

Rooths bestenotering er på 8307 poeng og ble satt i Italia for litt over ett år siden. Da endte Tjalve-kamerat Skotheim bare ni poeng bak.

Skotheim satte personlig bestenotering i fire øvelser på vei mot rekord i helgens tikamp i Østerrike. Med det er han også kvalifisert til VM i Budapest i august. Kravet lyder på 8460 poeng. Skotheim ble nummer tre totalt bak canadierne Pierce Lepage (8700 poeng) og Damian Warner (8619).

Skotheim, som fyller 21 år om noen dager, satte personlig bestetid på 100 meter med 10,76 sekunder. Den tidligere var på 10,88. Også på 400 meter kunne han juble da han løp inn til 47,64. Med det knuste han egen bestetid som var 48,27 før helgen.

På 110 meter hekk forbedret han seg med 36/100 sekund da klokken stoppet på 14,16. Til slutt knuste han 1500-metertiden sin med sju sekunder da han løp inn til 4.19,39. Han var best av alle i den øvelsen.

I høyde manglet han bare to centimeter for å tangere sin personlige rekord, men han vant likevel øvelsen klart med et hopp på 2,15 meter.

Skotheim ble nummer sju i EM i fjor med poengsummen 8211.

(©NTB)

I går 17:25
Anja Borg
FORSTERKER:  Elverums Børge Lund får et nyt tilskudd til klubben.

Henter ungarsk stortalent

Foto: Beate Oma Dahle

Elverum henter 20 år gamle Peter Lukasz til sommeren fra den ungarske storklubben Veszprém. Bakspilleren har signert en låneavtale med Elverum som strekker seg over to år.

– Vi henter han fordi vi tror han kan utfylle Tobias Grøndahl veldig bra. Han har spilt masse i den ungarske ligaen og hatt et godt treningstilbud i Veszprem, men ikke spilt så mye i Europaligaen. Vi ønsker nå at han skal tilpasse den skandinaviske håndballen med et raskere spill, forteller sportssjef Nils Kristian Myhre til TV 2.

Selv gleder 20-åringen til å slutte seg til Elverum-laget.

– Elverum har et godt lag hvert år og de er en del av de beste lagene i Europa, så det er en veldig god mulighet for meg til å forbedre meg som spiller og person. Skandinavisk håndball er noe av det beste i verden, så jeg er glad for at jeg får mulighet til å prøve meg på det, sier Lukasz til TV 2.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?