Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
26. mai 10:30
TRYGG: Ifølge WTA-sjef Steve Simon skal Peng Shuai være trygg.

WTA-sjefen: – Peng Shuai er trygg, og vi vet hvor hun er

Foto: WILLIAM WEST/AFP

Onsdag var WTA-sjef Steve Simon tilstede i Strasbourg i anledning en generalforsamling for turneringsdirektørene i kvinnetennisen, skriver den franske avisen L’Equipe.

Der uttalte Simon seg om den kinesiske Peng Shuai, som har vært forsvunnet i flere år, etter å ha anklaget en av kommunistpartiets politikere for seksuell trakassering. Shuai har senere trukket tilbake anklagene, men det er fortsatt ikke offentlig kjent hvor hun befinner seg. Likevel hevder WTA-sjefen at de vet hvor hvor Shuai er, og at hun er trygg.

I desember 2021 besluttet WTA å stanse alle deres turneringer i Kina, men denne boikotten ble opphevet 13. april i år. Simon sier at de ikke har sett den ønskede fremgangen, og at det dermed var på tide å endre tilnærming. Han er likevel positiv med tanke på Shuai sin situasjon.

–     Vi ble beroliget av det faktum at Peng Shuai er trygg, og vi vet hvor hun er, sier Simon.

WTA-sjefen understreker at han fortsatt mener det var riktig å boikotte Kina i 2021, og at han ville gjort det samme i dag. Likevel mener han at det nå er riktig å vende tilbake til landet.

–     Vi må snakke sammen og være sammen for å finne løsninger. Jeg håper WTAs retur til Kina vil gi oss muligheten til å gjøre det, sier han.

I går 23:42
Les hele artikkelen
I går 23:42
Les hele artikkelen
I går 23:41
I går 20:58
Les hele artikkelen
I går 20:35
I går 19:28
I går 18:36
I går 17:33
I går 17:17

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?