Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
Rasmus Lie skriver...
26. mai 09:29
Kjetil Rekdal sliter med å få sving på Rosenborg.

Protestbannere hengt opp foran RBKs klubbhus

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det murres i Rosenborgs supporterbase etter flere svake kamper. Natt til fredag dukket det opp flere bannere utenfor Brakka med klar beskjed til alle i klubben.


Budskapet var ikke til å misforstå. På bannerne sto det «Obos?» (sponsor for 1. divisjon), «kor e verdian?» og «et styre uten handlekraft = et styre uten tillit», melder Adresseavisen.


Ifølge NRK var det også hengt opp et protestbanner på RBKs treningsanlegg. Der sto det «ta dåkker sammen».

Torsdag ble det holdt et evalueringsmøte i Rosenborg etter en tøff start på sesongen. Der snakket spillere og trenere ut om situasjonen klubben er i.

– Det er alltid interessant å få ting på bordet. Hva som har kommet fram, får bli internt, sa hovedtrener Kjetil Rekdal etterpå.

Onsdag spilte RBK en svak 1-0-kamp mot Trygg/Lade i cupen. Rekdal var rystet over det han så i møtet med 4.-divisjonslaget.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende i min lange karriere, sa han og omtalte innsatsen som «ikke holdbar».

(©NTB)

16:32
Red Bulls Max Verstappen var fullstendig overlegen i Barcelona.. 

Verstappen med «Grand Slam-seier» i Barcelona – Norris rotet bort gyllen mulighet

Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Red Bulls Max Verstappen så tilnærmet uslåelig ut da han vant sitt tredje strake Formel 1-løp under Spanias Grand Prix.

Det er også tredje gang i karrieren Verstappen vant en såkalt «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

Nederlenderen startet i beste startspor etter å ha vært fullstendig overlegen under lørdagens kvalifisering. 25-åringen fortsatte storformen under søndagens hovedløp og opparbeidet seg raskt en stor luke ned til konkurrentene bak.

Da alle hadde vært innom depotet og byttet dekk leder Verstappen med over ti sekunder ned til Lewis Hamilton på 2.-plass.

Seieren er Verstappens femte denne sesongen. Han har to 2.-plasser som dårligst, og det er bare lagkamerat Sergio Perez som har klart å slå han.

McLarens Lando Norris så også ut til å kunne få en etterlengtet opptur da han kvalifiserte seg til tredje beste startspor i lørdagens kvalik. Gleden ble imidlertid kortvarig da han kjørte på Hamilton i andre sving og ødela frontvingen sin. 23-åringen lå dermed plutselig helt sist etter å ha måttet en tur innom depotet.

Sist det britiske talentet kom på pallen i et Formel 1-løp er helt tilbake til Italias Grand Prix på Imola i april i fjor. Norris har fått en tøff start på sesongen med én 6.-plass, to 9.-plasser og tre 17.-plasser. Det gjør at han kun står med 12 poeng etter sju Grand Prix-løp.

(©NTB)

Knutsen-stikk: – En trend i norsk fotball

Foto: TV 2

Kl. 17.00: Se Vålerenga-Bodø/Glimt og de andre kampene i Eliteserien på TV 2 Play.

Lagoppstillinger:

Vålerenga (4-1-4-1): Sjøeng – Hedenstad, Jensen, Strandberg, Juklerød – Holm – Håkans, Strand, Bjørdal, Ofkir – Jatta. 

Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin – Wembangomo, Moe, Lode, Sørensen – Vetlesen, Berg, Grønbæk – Mvuka, Moumbagna, Pellegrino.  

Se fullstendige kamptropper i vårt livesenter.

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt er på plass på Intility Arena, der det er duket for en god kamp med solskinn og mer enn tolv tusen tilskuere på tribunen. 

Den Ajax-linkede treneren sier at han er spent på hva laget klarer å levere mot et «solid og godt Vålerenga-lag». 

– Jeg tror de ønsker å styre kampen. De har mange gode spillere og har en tydelig identitet. Men jeg tror kanskje at de kommer til å akseptere litt mer å forsvare seg lavt mot oss enn de vanligvis gjør. Om det er bra for dem eller for oss, får tiden vise, sier Knutsen til TV 2. 

– De har begynt å legge seg med fem bak også, hvordan preger det deres inngang?

– Det er vi klar over. Vi jobber tydelig med å ha virkemidler mot det, og så er det de som velger hvor mange de har bak og hvordan de organiserer seg. Det er vi ganske vant til. 

– Er det en Bodø/Glimt-effekt, at folk har begynt å gjøre det?

– Det kan ikke jeg svare på. Det må andre svare på. Men det er blitt en trend i norsk fotball med fembackslinje. Det er litt artig hvis du da ser på tabellen. De fire lagene som ligger øverst, tror jeg er 4-3-3-lag. Jeg vet ikke om det er en bedre trend å snakke om, svarer Knutsen med et glimt i øyet. 

Ajax-ryktene er han ikke interessert i å snakke om. 

– Jeg har ingenting å si om det. I dag er det kamp og det som er fokuset, sier Knutsen. 

Kl. 17.00: Se Vålerenga-Bodø/Glimt og de andre kampene i Eliteserien på TV 2 Play.

Katrine Aalerud vant Vuelta a Andalucia sammenlagt.
Foto: Heiko Junge / NTB

Ottestad med etappeseier i Spania – Aalerud vant sammenlagt

Foto: Heiko Junge / NTB

Mie Bjørndal Ottestad vant den siste etappen av Vuelta a Andalucia søndag. Katrine Aalerud vant rittet sammenlagt.

Ottestad, som representerer det norske landslaget i rittet, vant den femte og siste etappen foran Aalerud, som sykler for spanske Movistar.

Med den gode siste etappen var Aalerud også best i sammendraget til slutt. Ottestad var bare fem sekunder bak landskvinnen etter siste etappe.

Ottestad sykler til vanlig for det norske profflaget Uno-X, men i rittet i Spania deltar norske ryttere under Norges landslag.

Marte Berg Edseth ble nummer åtte i sammendraget.

(©NTB)

Oscar Aga får sjansen fra start.

Rekdal gjør endringer før skjebnekampen

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Dette er Kjetil Rekdals startellever mot HamKam:

André Hansen - Sam Rogers, Markus Henriksen, Ulrik Yttergård Jenssen, Erlend Dahl Reitan - Olaus Skarsem, Morten Bjørlo, Edvard Tagseth, Carlo Holse - Oscar Aga, Jayden Nelson.

– Det har vært hektisk. Det er ikke hyggelige tider. Det er viktig å manøvrere seg gjennom det på et vis, sånn at man har energi og tydelighet i det vi skal gjøre, sier en hardt presset Kjetil Rekdal til TV 2 før kamp. 

– Jeg tenker bare muligheten til å vinne og gjøre en god prestasjon. Så får andre holde på med alt annet.

Oscar Aga og Jayden Nelson kommer inn på RBK-laget som startet seriekampen borte mot Brann 2. pinsedag. 

– Vi spiller mange kamper. Det er litt småtteri her og der. Noen ganger kan det være at en annen spiller er mer uthvilt og mer klar til å prestere. Det går litt på det, sier Rekdal om endringene på laget.

– Hvordan slår dere HamKam?

– Vi må bruke styrken vi har: Litt mer teknikk og tempo. Vi må klare å kombinere, ha tydelige bevegelser og god variasjon. Skape sjanser etter spill langs bakken. 

Det har stormet rundt Rosenborg og Kjetil Rekdal etter en svak start på sesongen. Bedre ble det ikke da det ble cup-exit for Stjørdals-Blink tidligere denne uken.

Rosenborg-fans har ropt om trenerskifte, men tidligere RBK-helt Mini Jakobsen sa til TV 2 fredag at han ikke trodde noe kom til å skje før etter søndagens kamp mot HamKam.

– Den kampen er sannsynligvis avgjørende. De er avhengige av en seier og målsjanser, sa Mini.

Slik starter HamKam:

Marcus Sandberg - John Olav Norheim, Fredrik Sjølstad, Brynjar Bjarnason, Jens Martin Gammelby - Kristian Onsrud, William Kurtovic, Kobe Andre Hernandez-Foster, Aleksander Melgalvis - Henrik Udahl, Pål Alexander Kirkevold

Rosenborg - HamKam ser du på TV 2 Play fra kl.16.50.

KJØLIG FORHOLD: Stefan Espeland i aksjon for Vålerenga i en kamp mot Storhamar.

Uønsket i Vålerenga - klar for rival

Foto: Annika Byrde

Landslagsbacken Stefan Espeland (34) har signert en toårskontrakt med Storhamar. 

– Stefan gir oss muligheter på backplass. Han har gode offensive kvaliteter, er produktiv og ikke minst norsk. Han har god erfaring og passer godt inn i gruppa vår, sier Sjur Rakstad-Larsen i sportsutvalget.

Det skjer etter at han ikke var ønsket med videre hos rivalen Vålerenga, til tross for at han produserte 30 poeng i serien forrige sesong.

– For meg er det en jævlig vanskelig situasjon, sa Espeland til TV 2 da.

Al-Samarai knuste Kjøll - er Norges nye idrettspresident

(BERGEN): Zaineb Al-Samarai (36) fikk, som ventet, klart flere stemmer enn Berit Kjøll i søndagens valg. Det betyr at det blir presidentbytte.
Les hele artikkelen
Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol spiller turnering i Tsjekkia.
Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum vendte til seier – klar for finale i Tsjekkia

Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum tok seg til finale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Ostrava. De slo hjemmehåpene i semifinalen.

Med settsifrene 19-21, 21-17, 15-8 er nordmennene klare for finale foran den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic/David Schweiner.

I finalen, som starter 16.30, venter enten Cherif Younousse/Ahmed Tijan, Qatar eller amerikanske Andrew Benesh/Miles Partain.

Den norske stjerneduoen tapte et jevnt første sett i semifinalen, før de i sett nummer to fikk spillet mer på gli og utlignet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

Der skaffet de seg en stor ledelse og ga ikke fra seg initiativet på vei mot finaleplass.

Mol og Sørum fikk en perfekt start på turneringen og tok seg greit til kvartfinalen med å bli gruppevinnere. Der ble tyske Nils Ehlers og Clemens Wickler slått.

Mol og Sørum tapte finalen i verdenstourturneringen i Brasil i slutten av april. De står med én turneringstriumf så langt i år. Den kom i Qatar i februar.

(©NTB)

Dennis Hauger ble nummer åtte i Barcelona.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Formel 2: Hauger falt to plasser i Barcelona

Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Dennis Hauger ble nummer åtte i hovedløpet i Formel 2 i Barcelona søndag.

Nordmannen startet fra sjette beste startposisjon i søndagens hovedløp og kom godt av gårde uten hendelser de første par svingene. Etter hvert falt han noen plasser bak og endte til slutt på 8.-plass.

Det gir likevel poeng i VM-sammendraget. Hauger leverte en god kvalifisering fredag og ble nummer fire i lørdagens sprintløp i Spania. Dermed tok han poeng i begge helgens løp.

Premas Oliver Bearman (18) vant hovedløpet. Det var hans andre seier denne sesongen.

Nå venter en lengre pause for Formel 2-feltet. Neste VM-runde kjøres i Østerrike 2. juli.

Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

(©NTB)

Marco Elsafadi på ferie i Syden.

Elsafadi fortsetter i idrettsstyret – benkeforslag falt

Foto: Bård Ove Myhr

Det har stormet rundt idrettsstyremedlem Marco Elsafadi de siste månedene etter at «varslingssaken» kom til overflaten tidligere i vår.

Han ble likevel innstilt av valgkomitéen i Norges idrettsforbund (NIF) i april til å fortsette i styret.

Hans Erik Utne (61) fra Vestfold og Telemark idrettskrets ble fremmet som et benkeforslag til en plass i styret på Idrettstinget i Bergen søndag formiddag, noe Elsafadi gikk på talerstolen og sa at han var glad for:

– Jeg håpet på et benkeforslag, slik at jeg kan få en bekreftelse fra alle på om dere ønsker mitt videre engasjement. Om dere vil, så fortsetter jeg, sa den tidligere basketballspilleren.

Benkeforslaget førte imidlertid ikke frem, noe som gjør at Elsafadi får fire nye år i norsk idretts øverste styrende organ.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?