Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
25. mai 23:14

Salah: – Fullstendig knust

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Manchester United sikret Champions League-spill med 4-1-seieren over Chelsea torsdag kveld. Det knuste samtidig Liverpools siste håp om spill i Europas gjeveste klubbturnering.

Like etter slutt på Old Trafford rykket Mohamed Salah ut på Twitter.

– Jeg er fullstendig knust. Det er absolutt ingen unnskyldning for dette. Vi hadde alt vi trengte for å komme oss til neste sesongs Champions League, og vi mislyktes, skriver Salah.

– Vi er Liverpool og kvalifisering til Champions League er et minimum. Jeg beklager, men det er for tidlig for et oppløftende eller optimistisk innlegg. Vi skuffet dere, fortsetter egypteren.

Liverpool skal spille i Europaligaen neste sesong.

MÅLDOBBEL; Leander Alvheim (18) scoret to mål for KBK.

Innbytteren reddet ett poeng for KBK 

Foto: TV 2 Play

Kristiansund – Skeid 2-2

Skeid sjokkerte Kristiansund, men så slo nordmøringene tilbake og sikret ett poeng. 

Skeid fikk straffespark 30 minutter ut i første omgang, noe KBK var svært uenig i. Straffen satte Johnny Per Budason sikkert i nettet, før Marcus Melchior økte til 2-0 seks minutter senere.

– Det går sjokkbølger på Nordmøre, kommenterte TV 2s OBOS-ligaekspert Amund Lutnæs.

Etter 63 minutter spilt ble Leander Alvheim byttet inn for Moses Dramwi Mawa. Det viste seg å bli et nøkkelbytte for hjemmelaget.

Kun minuttet senere reduserte 18-åringen til 1-2. Kristiansund jaget lenge etter utligning, og i det 89. spilleminutt satte Alvheim inn 2-2.

Dermed endte kampen med ett poeng til hver av lagene. KBK toppet OBOS-ligaen før søndagens runde, men skyves ned til andreplass etter at Fredrikstad vant 2-1 over Åsane. 

Skeid ligger på en 15. plass med sju poeng, to poeng foran tabelljumbo Åsane.

REAGERER: Lars Bohinen likte ikke helt inspeksjonen fra Vålerenga..

Reagerer på «Vålerenga-spionasje»

Foto: Thomas Evensen / TV 2

Stabæk tar imot Vålerenga, med kampstart kl. 17, på en Nadderud-matte som fortsatt ikke holder høy standard.

I forkant av kampen sendte VIF to representanter for å inspisere banen. Det reagerer Stabæk-trener Lars Bohinen på.

– At to karer inspiserer rett før treningen vår to dager før er litt spesielt, spør du meg.

– Syns du det er galt av dem å komme hit?

– Å spasere inn her med to assistenttrenere er litt overkill, de kunne kommet på andre tidspunkt. Det er ikke helt kutyme å gjøre det. Neste gang møter vi opp på treningen til Vålerenga, smiler han. 

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo bekrefter besøket. 

– Vi har her på befaring for noen dager siden, og snakket med Bohinen og co.

Kampen ser du straks på TV 2 Play!

Kristoff vant spurt-thriller – kom med rørende hilsen

Alexander Kristoff seiret i Stavanger etter millimeterduell. Etterpå dediserte han seieren til en som har betydd mye for ham og sykkelsporten.
Les hele artikkelen
JUVEL: Hugo Larsson er tidenes største salg ut av svensk fotball. 

Malmö satte salgsrekord i Allsvenskan – slipper 18-åring til Frankfurt for 136 millioner

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Malmö-talentet Hugo Larsson (18) er klar for Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt. Salgssummen på 136 millioner kroner er tidenes største i svensk fotball. 

Overgangen ble bekreftet av Malmö FF mandag. Ifølge Aftonbladet
blar Eintracht Frankfurt opp 132 millioner svenske kroner for supertalentet.

Alexander Isak hadde den tidligere rekorden fra da han gjorde overgang fra AIK til Borussia Dortmund for 90 millioner svenske kroner i 2017. 

Larsson har gått gradene i MFF og fikk A-lagsdebuten i en cupkamp hjemme mot Gais 20. februar 2022. Siden den tid har midtbanespilleren notert seg for to mål og fire assist på 58 klubbkamper.

– Jeg kom hit som 12-åring med store drømmer om å oppleve det jeg nå faktisk har vært en del av. Det har ikke alltid sett så lyst ut, men jeg fortsatte å tro på det. Jeg er utrolig takknemlig for alle de gode trenere og lagkameratene som har støttet meg disse årene. Dette er en hyggelig kvittering for hele klubben, sier Larsson.

18-åringens kontrakt med Eintracht Frankfurt strekker seg til sommeren 2028.

(©NTB)

VÆRTRØBBEL: Jonas Bariås (til venstre) og Morten Asbjørnsen kom seg ikke til Molde. 

Flytrøbbel for TV 2-team – måtte snu i luften

Foto: Privat. 

TV 2-kommentator Jonas Bariås og reporter Morten Asbjørnsen skulle etter planen dekke Molde-Sandefjord på Aker Stadion mandag. 

Slik blir det ikke. Årsaken er dårlige værforhold. 

– Det var fryktelig tåkete i Molde. På vei inn på landing, dro de plutselig på med motoren og føyk til værs igjen. De sa på anlegget at det var en «missed approach», at det var for mye tåke og for dårlig sikt til at det var mulig å lande, forteller Bariås. 

– Så fikk vi beskjed om at vi skulle sette kursen til Ålesund, men der var været like ille. Det samme var det i Kristiansund, så da ble det Værnes og Trondheim på oss, fortsetter han. 

De forteller at det blir satt inn busser for dem som skal til Molde. TV 2-teamet rekker imidlertid ikke kampen og reiser heller hjem igjen til Oslo. 

Amund Lutnæs kommenterer kampen fra Bergen. 

Mandag fra kl. 17.00: Full runde i Eliteserien på TV 2 Play. Sjekk kampoversikten her.

Jude Bellingham ble kåret til årets spiller av Bundesliga. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Bundesliga kåret Bellingham til årets spiller

Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Borussia Dortmunds midtbanespiller Jude Bellingham (19) er utropt til årets spiller i den tyske toppdivisjonen.


Det skriver Bundesliga på egne nettsider mandag. 

19-åringen scoret åtte mål og hadde fire målgivende pasninger for Dortmund på 31 seriekamper denne sesongen. Bellingham har spilt i den tyske storklubben siden 2019. Da kom den engelske unggutten fra Championship-klubben Birmingham.

I en dramatisk ligaavslutning rotet Dortmund bort Bundesliga-tittelen. De gulkledde klarte bare 2-2 hjemme mot Mainz, og en sen matchvinnerscoring fra Bayern München i 2-1-kampen mot Köln gjorde at erkerivalen snek seg forbi og tok sitt ellevte strake seriegull. 

Bellingham spilte ikke sesongens siste kamp på grunn av problemer med kneet. 

(©NTB)

Luciano Spalletti blir ikke med videre som Napoli-trener. Foto: Alessandro Garofalo / LaPresse / AP / NTB

Napolis eier bekrefter Spalletti-avgang: – Han er en fri mann

Luciano Spalletti forlater Napoli etter å ha ledet klubben til en etterlengtet Serie A-tittel. Han ønsker ikke å fullføre det siste året i trenerkontrakten.

Det forteller Napolis eier og styreleder Aurelio De Laurentiis til den italienske rikskringkasteren Rai.

– Han er en fri mann, og nå kan han fortsette å gjøre akkurat som han vil. Jeg takker ham, sier De Laurentiis.

Spalletti tok over som Napoli-trener i 2021. Under to år senere har han sikret seg legendestatus blant fansen ved å styre de lyseblå til Serie A-suksess. Årets ligatittel er Napolis første siden 1990, og den var i boks hele fem runder før slutt.

De siste ukene har det vært mye snakk om Spallettis framtid. Hans siste kamp med Napoli blir hjemme mot Sampdoria søndag.

I italienske medier spekuleres det på at klubben vil prøve å hente Luis Enrique. Spanjolen har tidligere trent Barcelona og Spanias landslag.

Leo Skiri Østigård har vært i Napoli siden i fjor sommer. Han er bare den andre norske mann i historien som har vunnet Serie A.

(©NTB)

Sergio Rico avbildet under PSGs semifinalekamp mot RB Leipzig i Champions League i august 2020. Foto: David Ramos / AP / NTB

PSG-målvakt fortsatt på intensiven etter hestespark i nakken

Paris Saint-Germains reservekeeper Sergio Rico (29) behandles videre på sykehuset i Sevilla. Familien har gått ut med nye detaljer om søndagens rideulykke.

Den spanske målvakten ligger fortsatt på intensiven, skriver Reuters. Han pådro seg en alvorlig skade da han fikk et hestespark i nakkeregionen.

Ulykken skjedde i forbindelse med en årlig pilegrimsreise i det sørvestlige Spania.

– Sergio er i gode hender og kjemper for å komme seg. Han får den beste behandlingen, og vi må være varsomme de neste 48 timene. Vi venter på de medisinske resultatene, som vi håper er positive, står det i en uttalelse fra Ricos familie.

Der kommer det også fram at Ricos uhell oppsto idet en vogn trukket av esler kom forbi. Da ble spanjolens hest umulig å kontrollere.

Senere på dagen bekreftet PSG at Ricos tilstand var alvorlig.

Så sent som lørdag satt keeperen på benken da PSG sikret Ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot Strasbourg. Rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben.

Han har tidligere vært i klubbene Sevilla, Fulham og Mallorca. Med førstnevnte vant han to europaligatitler.

Rico står med én landskamp for Spania. Den kom i et innhopp mot Sør-Korea i forkant av fotball-EM i 2016.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?