Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
25. mai 22:56
KLAR: Manchester City sikret spill i Champions League.

Manchester United klar for Champions League-spill – alt håp ute for Liverpool

Foto: Dave Thompson

Etter seier over Chelsea torsdag er Manchester United klar for spill i Champions League neste sesong. 

– Det er viktig. Denne klubben hører hjemme i Champions League. Mange Premier League-lag konkurrerer om disse plasseringene - syv eller åtte lag. Det er en enorm prestasjon når du får dette gjort, sier Man. United-manager Erik ten Hag til Sky Sports.

«The Red Devils» vant 4-1 etter scoringer av Casemiro, Anthony Martial, Bruno Fernandes og Marcus Rashford. João Félix reduserte for Chelsea like før slutt.

– Vi vet at det betyr mye for fansen. For oss handler det om å nå våre mål, sier Bruno Fernandes til Sky Sports etter kampen.

– Å få Champions League-plass er greit. Det er ikke perfekt, fordi vi ønsker mer, sier han.

m ni dager venter også FA-cupfinale for Manchester United. Da venter byrival Manchester City og Erling Braut Haaland. Før det venter Fulham.

Også Newcastle er sikret Champions League-spill etter seier over Leicester mandag. 

Dermed er alt håp ute for Liverpool. Med én seriekamp igjen for sesongen er det fire poeng opp til Newcastle på fjerdeplass og Man. United på tredjeplass. 

Jürgen Klopps menn er garantert å bli nummer fem før den siste runden. Det gir spill i Europa League.

Györs Stine Bredal Oftedal i kampen mot Esbjerg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nytt mareritt for «norske» Esbjerg – Györ vant 28-27 tross minikollaps

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale bidro sterkt da Györ slo Esbjerg 28-27 i trøstefinalen i Champions League-håndballen.

Ni norske spillere var i aksjon i kampen om tredjeplassen i Budapest. Men det ble en danske som showet i hovedrollen før pause. Györ-keeper Sandra Toft hadde over 60 i redningsprosent i 1.-omgangen og scoret også én gang.

Györ sikret seg en ledelse på hele 16-9 halvveis. Det forspranget økte til 18-9, og kampen så avgjort ut. Men i løpet av ti minutter kom Esbjerg opp på 18-20.

Etter 47 minutter var stillingen 22-22 etter mål av Vilde Mortensen Ingstad.

Det ble jevnt helt inn, men Györ slapp med skrekken etter å ha falt helt sammen i en lang periode av andreomgangen.

Henny Reistad ble avblåst for brøyt noen sekunder før slutt for Esbjerg.

Ingstad forlater Esbjerg i sommer etter sju sesonger i klubben og fortsetter karrieren i CSM Bucuresti.

Györ tapte sin semifinale mot Vipers Kristiansand med 35-37 mens Esbjerg ble slått 29-30 av FTC Hungaria. Seiersmålet kom to sekunder før slutt.

(©NTB)

9 minutter siden
Christophe Laporte vant første etappe av Critérium du Dauphiné. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Christophe Laporte (Jumbo-Visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av Critérium du Dauphiné i de franske alper søndag.

Etappen, som hadde start og målgang i Chambon-sur-Lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken.

Etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. Der sikret Laporte seieren etter en sterk avslutning.

Tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. Ineos-rytteren Ethan Hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én.

Uno-X sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til Tour de France senere i sommer. Det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli.

Et særdeles sterkt felt stilte til start søndag. Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) deltar og er naturligvis blant toppkandidatene til å ta seieren i sammendraget.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) vant fjorårsutgaven. Han deltar ikke i år. Det gjør heller ikke landsmann Tadej Pogacar (UAE).

I tillegg til Uno-X er Vegard Stake Laengen (UAE), Markus Hoelgaard (Trek), Jonas Hvideberg (DSM) og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) også med.

Rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni.

(©NTB)

16:32
Red Bulls Max Verstappen var fullstendig overlegen i Barcelona.. 

Verstappen med «Grand Slam-seier» i Barcelona – Norris rotet bort gyllen mulighet

Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Red Bulls Max Verstappen så tilnærmet uslåelig ut da han vant sitt tredje strake Formel 1-løp under Spanias Grand Prix.

Det er også tredje gang i karrieren Verstappen vant en såkalt «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

Nederlenderen startet i beste startspor etter å ha vært fullstendig overlegen under lørdagens kvalifisering. 25-åringen fortsatte storformen under søndagens hovedløp og opparbeidet seg raskt en stor luke ned til konkurrentene bak.

Da alle hadde vært innom depotet og byttet dekk leder Verstappen med over ti sekunder ned til Lewis Hamilton på 2.-plass.

Seieren er Verstappens femte denne sesongen. Han har to 2.-plasser som dårligst, og det er bare lagkamerat Sergio Perez som har klart å slå han.

McLarens Lando Norris så også ut til å kunne få en etterlengtet opptur da han kvalifiserte seg til tredje beste startspor i lørdagens kvalik. Gleden ble imidlertid kortvarig da han kjørte på Hamilton i andre sving og ødela frontvingen sin. 23-åringen lå dermed plutselig helt sist etter å ha måttet en tur innom depotet.

Sist det britiske talentet kom på pallen i et Formel 1-løp er helt tilbake til Italias Grand Prix på Imola i april i fjor. Norris har fått en tøff start på sesongen med én 6.-plass, to 9.-plasser og tre 17.-plasser. Det gjør at han kun står med 12 poeng etter sju Grand Prix-løp.

(©NTB)

Knutsen-stikk: – En trend i norsk fotball

Foto: TV 2

Kl. 17.00: Se Vålerenga-Bodø/Glimt og de andre kampene i Eliteserien på TV 2 Play.

Lagoppstillinger:

Vålerenga (4-1-4-1): Sjøeng – Hedenstad, Jensen, Strandberg, Juklerød – Holm – Håkans, Strand, Bjørdal, Ofkir – Jatta. 

Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin – Wembangomo, Moe, Lode, Sørensen – Vetlesen, Berg, Grønbæk – Mvuka, Moumbagna, Pellegrino.  

Se fullstendige kamptropper i vårt livesenter.

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt er på plass på Intility Arena, der det er duket for en god kamp med solskinn og mer enn tolv tusen tilskuere på tribunen. 

Den Ajax-linkede treneren sier at han er spent på hva laget klarer å levere mot et «solid og godt Vålerenga-lag». 

– Jeg tror de ønsker å styre kampen. De har mange gode spillere og har en tydelig identitet. Men jeg tror kanskje at de kommer til å akseptere litt mer å forsvare seg lavt mot oss enn de vanligvis gjør. Om det er bra for dem eller for oss, får tiden vise, sier Knutsen til TV 2. 

– De har begynt å legge seg med fem bak også, hvordan preger det deres inngang?

– Det er vi klar over. Vi jobber tydelig med å ha virkemidler mot det, og så er det de som velger hvor mange de har bak og hvordan de organiserer seg. Det er vi ganske vant til. 

– Er det en Bodø/Glimt-effekt, at folk har begynt å gjøre det?

– Det kan ikke jeg svare på. Det må andre svare på. Men det er blitt en trend i norsk fotball med fembackslinje. Det er litt artig hvis du da ser på tabellen. De fire lagene som ligger øverst, tror jeg er 4-3-3-lag. Jeg vet ikke om det er en bedre trend å snakke om, svarer Knutsen med et glimt i øyet. 

Ajax-ryktene er han ikke interessert i å snakke om. 

– Jeg har ingenting å si om det. I dag er det kamp og det som er fokuset, sier Knutsen. 

Kl. 17.00: Se Vålerenga-Bodø/Glimt og de andre kampene i Eliteserien på TV 2 Play.

Katrine Aalerud vant Vuelta a Andalucia sammenlagt.
Foto: Heiko Junge / NTB

Ottestad med etappeseier i Spania – Aalerud vant sammenlagt

Foto: Heiko Junge / NTB

Mie Bjørndal Ottestad vant den siste etappen av Vuelta a Andalucia søndag. Katrine Aalerud vant rittet sammenlagt.

Ottestad, som representerer det norske landslaget i rittet, vant den femte og siste etappen foran Aalerud, som sykler for spanske Movistar.

Med den gode siste etappen var Aalerud også best i sammendraget til slutt. Ottestad var bare fem sekunder bak landskvinnen etter siste etappe.

Ottestad sykler til vanlig for det norske profflaget Uno-X, men i rittet i Spania deltar norske ryttere under Norges landslag.

Marte Berg Edseth ble nummer åtte i sammendraget.

(©NTB)

"En klubb uten plan et styre uten handling". 

Rekdal gjør endringer før skjebnekampen - Kjernen med klar beskjed

Foto: Per Atle Karlsen / TV2 

Like før kampstart henger det et banner på Øvre Øst med påskriften «En klubb uten plan et styre uten handling». 

De første minuttene er det også tyst fra RBKs supportergruppe Kjernen. 

Dette er Kjetil Rekdals startellever mot HamKam:

André Hansen - Sam Rogers, Markus Henriksen, Ulrik Yttergård Jenssen, Erlend Dahl Reitan - Olaus Skarsem, Morten Bjørlo, Edvard Tagseth, Carlo Holse - Oscar Aga, Jayden Nelson.

– Det har vært hektisk. Det er ikke hyggelige tider. Det er viktig å manøvrere seg gjennom det på et vis, sånn at man har energi og tydelighet i det vi skal gjøre, sier en hardt presset Kjetil Rekdal til TV 2 før kamp. 

– Jeg tenker bare muligheten til å vinne og gjøre en god prestasjon. Så får andre holde på med alt annet.

Oscar Aga og Jayden Nelson kommer inn på RBK-laget som startet seriekampen borte mot Brann 2. pinsedag. 

– Vi spiller mange kamper. Det er litt småtteri her og der. Noen ganger kan det være at en annen spiller er mer uthvilt og mer klar til å prestere. Det går litt på det, sier Rekdal om endringene på laget.

– Hvordan slår dere HamKam?

– Vi må bruke styrken vi har: Litt mer teknikk og tempo. Vi må klare å kombinere, ha tydelige bevegelser og god variasjon. Skape sjanser etter spill langs bakken. 

Det har stormet rundt Rosenborg og Kjetil Rekdal etter en svak start på sesongen. Bedre ble det ikke da det ble cup-exit for Stjørdals-Blink tidligere denne uken.

Rosenborg-fans har ropt om trenerskifte, men tidligere RBK-helt Mini Jakobsen sa til TV 2 fredag at han ikke trodde noe kom til å skje før etter søndagens kamp mot HamKam.

– Den kampen er sannsynligvis avgjørende. De er avhengige av en seier og målsjanser, sa Mini.

Slik starter HamKam:

Marcus Sandberg - John Olav Norheim, Fredrik Sjølstad, Brynjar Bjarnason, Jens Martin Gammelby - Kristian Onsrud, William Kurtovic, Kobe Andre Hernandez-Foster, Aleksander Melgalvis - Henrik Udahl, Pål Alexander Kirkevold

Rosenborg - HamKam ser du på TV 2 Play fra kl.16.50.

KJØLIG FORHOLD: Stefan Espeland i aksjon for Vålerenga i en kamp mot Storhamar.

Uønsket i Vålerenga - klar for rival

Foto: Annika Byrde

Landslagsbacken Stefan Espeland (34) har signert en toårskontrakt med Storhamar. 

– Stefan gir oss muligheter på backplass. Han har gode offensive kvaliteter, er produktiv og ikke minst norsk. Han har god erfaring og passer godt inn i gruppa vår, sier Sjur Rakstad-Larsen i sportsutvalget.

Det skjer etter at han ikke var ønsket med videre hos rivalen Vålerenga, til tross for at han produserte 30 poeng i serien forrige sesong.

– For meg er det en jævlig vanskelig situasjon, sa Espeland til TV 2 da.

Al-Samarai knuste Kjøll - er Norges nye idrettspresident

(BERGEN): Zaineb Al-Samarai (36) fikk, som ventet, klart flere stemmer enn Berit Kjøll i søndagens valg. Det betyr at det blir presidentbytte.
Les hele artikkelen
Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol spiller turnering i Tsjekkia.
Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum vendte til seier – klar for finale i Tsjekkia

Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum tok seg til finale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Ostrava. De slo hjemmehåpene i semifinalen.

Med settsifrene 19-21, 21-17, 15-8 er nordmennene klare for finale foran den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic/David Schweiner.

I finalen, som starter 16.30, venter enten Cherif Younousse/Ahmed Tijan, Qatar eller amerikanske Andrew Benesh/Miles Partain.

Den norske stjerneduoen tapte et jevnt første sett i semifinalen, før de i sett nummer to fikk spillet mer på gli og utlignet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

Der skaffet de seg en stor ledelse og ga ikke fra seg initiativet på vei mot finaleplass.

Mol og Sørum fikk en perfekt start på turneringen og tok seg greit til kvartfinalen med å bli gruppevinnere. Der ble tyske Nils Ehlers og Clemens Wickler slått.

Mol og Sørum tapte finalen i verdenstourturneringen i Brasil i slutten av april. De står med én turneringstriumf så langt i år. Den kom i Qatar i februar.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?