Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
25. mai 21:49
Casper Ruud i aksjon mot Nicolas Jarry torsdag kveld. 

Semifinalen glapp for Casper Ruud i Genève – chilenske Nicolas Jarry ble for sterk

Foto: Martial Trezzini / AP / NTB

Casper Ruud – Nicolas Jarry 1-2 (6-3, 6-7, 5-7)

Nicolas Jarry stoppet Casper Ruuds utrolige rekke med seirer på sveitsisk grus. Semifinalen røk etter tap for Nicolas Jarry.

Ruud tapte kvartfinalen 6-3, 6-7 (2-7), 5-7. I det tredje settet brøt Jarry til 4-3, men Ruud slo umiddelbart tilbake. Så vartet Jarry opp med fantastisk spill og brøt nok en gang, og Ruud klarte ikke å matche det.

Jarry spilte seg fram til to matchballer etter to og en halv times spill. I forsøk nummer to ble det avgjort.

Før kampen hadde Ruud 17 strake seirer i grusturneringer i Sveits. Ruud har vunnet turneringen i Genève de to foregående årene. I tillegg har han to strake triumfer i Gstaad.

Nå venter Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris for Ruud. I fjor ble det finaletap for Rafael Nadal der.

Ruud slet tidvis med Jarry i det første settet. Nordmannen reddet tre breakballer. Han brøt selv Jarry til 5-3 før han forsvarte neste game til 6-3.

Jarry (54 i verden) slo formsterke Dusan Lajovic (51 i verden) tidligere i turneringen i Sveits og viste at han ikke var noen kasteball. Storserveren ble klar for kvartfinale etter at hans motstander Tallon Griekspoor trakk seg før kampen. Jarry røk ut i 1. runde i både Roma og Madrid.

I sett to fulgte de hverandre, og begge holdt serven fram til 6-6 og tiebreak. Der var storserveren Jarry klart sterkest og vant hele 7-2. Deretter viste den hardtslående 27-åringen kjempespill og kunne juble for en av de største seire.

Turneringen i Genève er en ATP 250-turnering. Det betyr at det venter 250 rankingpoeng på vinneren. På ATP-touren spilles det også turneringer som gir 500, 1000 og 2000 (Grand Slam) poeng. 

(©NTB)

I går 20:50

Opptur for Riise – Avaldsnes rystet Vålerenga

Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Bunnlaget Avaldsnes klarte 1-1 mot serieleder Vålerenga tirsdag kveld.

– Uten tvil den beste kampen vi har spilt i år. Det var masse energi, trøkk og taktisk smartness. Vi var rå i dag, sier Avaldsnes-trener John Arne Riise til TV 2.

Etter 65 minutters spill headet Maria Hovmark inn 1-1-scoringen for Avaldsnes. Vålerenga hadde tatt ledelsen tidlig i kampen etter selvmål av Susan Ama Duah.

– Vi var fullt på høyde med det desidert beste laget i Norge. Når vi er så på som i dag, kan vi ta de beste. Utfordringen er å gjenskape det, sier Riise.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle si til jentene etter kampen. Både i pausen og etter kampen var jeg nesten målløs. Det er dette som gjør denne jobben fantastisk, det er derfor det er så jæklig gøy. Det var helt fantastisk, sier Avaldsnes-treneren.

Riise og Avaldsnes kom til kampen med fire strake tap i Toppserien.

Rosenborg vant 2-1 borte mot LSK Kvinner og tar innpå Vålerenga, som nå er sju poeng foran trønderne.

Avaldsnes ligger sist med to poeng opp til trygg grunn. Karmøy-laget ligger bak kvalifiseringsplassen på dårligere målforskjell.

Samtlige resultater:
Arna-Bjørnar – Åsane 1-1
Avaldnes – Vålerenga 1-1
LSK Kvinner – Rosenborg 1-2
Røa – Lyn 1-0
Brann – Stabæk 0-0

I går 20:08

Benzema klar for ny klubb

Foto: HO

Den saudiarabiske klubben Al-Ittihad har sikret seg Karim Benzema (35). Det bekrefter både klubb og spiller i sosiale medier tirsdag kveld.

Han har undertegnet en kontrakt frem til 2026.

– Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

– Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

Benzema har spilt de siste 14 årene i Real Madrid, men i helgen ble det klart at spissen ikke kom til å forlenge oppholdet i den spanske hovedstaden.

I går 18:41

Verdens største hockeystjerne er i Oslo

Sidney Crosby var tirsdag på Sjømagasinet på Tjuvholmen. Kokken Karel Svec har lagt ut beviset på dette på sin Instagram-konto.

«Legenden gjorde dagen vår. Nyt oppholdet ditt, Sid», skriver Svec.

Bildet viser NHL-stjernen posere for et fotografi sammen med åtte ansatte på restauranten.

– Vi hadde Sid Crosby i restauranten. Han var veldig snill og elsket sjømaten vår. Han var også åpen over kvaliteten og åpen for en samtale om hockeyen og om Norge generelt, sier Svec til TV 2.

Sidney Crosby har vunnet Stanley Cup tre ganger. I tillegg er han også både olympisk mester og verdensmester med Canada. 

Han spiller til daglig for Pittsburgh Penguins, som ikke kvalifisere seg for sluttspillet i NHL denne sesongen.

I går 17:47

Maldini sparket av Milan

Foto: SATISH KUMAR / REUTERS

Milan bekrefter at teknisk direktør Paolo Maldini (54) er ferdig i klubben med umiddelbar virkning.

Milan-legenden takkes for bidraget da storklubben vant Serie A for første gang på elleve år forrige sesong.

Ifølge italienske medier skjer det som følge av uenighet med klubbeier Gerry Cardinale.

Avgjørelsen ble fattet etter et møte mandag, ifølge blant andre Gazetta dello Sport. Maldini og Cardinale var ikke enige om veien videre for klubben, og møtet mandag varte bare i få minutter før utfallet var klart, skriver avisen.

Ifølge La Repubblica skal flere spillere være misfornøyde med at Maldini fjernes fra jobben.

Maldini har legendestatus i Milan og spilte for de rød- og svartstripede i 25 år før han la opp i 2009. I alt ble det sju Serie A-titler og fem europacuptriumfer med Maldini i forsvaret.

I 2018 ble Maldini ansatt i klubben som utviklingsdirektør før han året etterpå fikk tittelen som teknisk direktør. Han har blant annet vært avgjørende i viktige signeringer. Han undertegnet i fjor sommer en toårskontrakt, men mister jobben etter én sesong.

Sportsdirektør Frederic Massara er også ferdig i Milan.

I går 16:47
Aryna Sabalenka sikret semifinale i Roland-Garros.

Belarusisk tennisstjerne tar avstand fra Lukasjenko

Foto: Aurelien Morissard / AP

– Jeg støtter ikke krigen, så jeg støtter ikke Aleksandr Lukasjenko (Belarus' president) akkurat nå, sier den belarusiske tennisstjernen Aryna Sabalenka, gjengitt av Reuters.

Uttalelsen kommer etter at Sabalenka sikret semifinaleplass i Roland-Garros med seier over ukrainske Elina Svitolina, som ikke tok Sabalenka i hånden etter kampen.

Sabalenka har tidligere nektet å snakke om krigen i Ukraina, der Lukasjenko og Belarus støtter Russland.

Ved kampslutt gikk Svitolina rett til dommeren og kastet ikke et blikk på Sabalenka, som sto ved nettet.

– Jeg vet ikke hva hun ventet på. Jeg lurte på hva hun gjorde. Mitt standpunkt på håndtrykk var veldig klart, sier Svitolina, ifølge L'Équipe.

Golfsjokk: PGA-touren, europatouren og LIV slår seg sammen

Foto: Aaron Doster

Borgerkrigen i golfverden er over. PGA-touren, europatouren og den utskjelte LIV-touren er blitt enige om å danne et felles eierselskap.

– Etter to år med forstyrrelser og distraksjoner er dette en historisk dag for sporten vi kjenner og elsker, sier PGA-sjefen Jay Monahan i en uttalelse på tourens nettsted.

– Vi skaper en organisasjon som vil gavne spillerne, våre kommersielle og veldedige partnere og golfpublikum. Tilhengerne kan være sikre på at vi i tiden som kommer vil fremme konkurranser mellom sportens beste spillere og ivareta sportens framtid.

Partene har signert en avtale som slår sammen det saudiarabiske investeringsfondets (PIFs) golfinteresser (LIV-touren) med PGA-touren og DP World Tour (europatouren) i et felles eid selskap som skal gi de beste golfspillerne en arena å konkurrere på.

PIF skal ifølge pressemeldingen innledningsvis være eneste investor i det nye selskapet. Et navn på selskapet vil bli bestemt og offentliggjort senere.

President i Norges Golfforbund, Egil Hatling, er todelt i synet på sammenslåingen.

– Sportslig sett, er det fantastisk at de beste spillerne kan spille turneringer sammen. Det er noe Viktor (Hovland) har sagt hele veien: Han vil spille der de beste spillerne konkurrer, forteller Hatling til TV 2.

På den andre siden trekker han frem problematikken rundt menneskerettigheter og sportsvasking:

– Det er vi veldig opptatt av i Norges Golfforbund. Vi får håpe og tro at det blir fornuftig og klokt sett opp mot menneskerettigheter og sportsvasking, sier han.

– En god dag

– Dette er en god dag for golfsporten og alle som er opptatt av den verden rundt, sier PIF-leder Yasir Al-Rumayyan.

– Vi er stolte over å gå i partnerskap med PGA-touren for å videreføre PIFs enestående suksess i å finne verdi og fremme innovasjon. Vi skal forene, promotere og utvikle golfsporten verden over.

Al-Rumayyan blir styreleder i det nye selskapet, Monahan daglig leder.

Det vil fortsatt bli turneringer på hver av de tre tourene, men nå uten konflikter mellom dem.

– Sammen vil vi bli sterkere enn noen gang, sier europatourens daglige leder Keith Pelley.

Dropper søksmål 

Del av den inngåtte avtalen er at alle søksmål mellom parter i golfkonflikten avsluttes. De tre organisasjonene skal jobbe sammen for å finne en måte for spillere som ønsker det å vende tilbake til PGA-touren eller europatouren etter å ha forpliktet seg til LIV-touren.

LIV-touren ble innført i fjor og har vært svært kontroversiell, men også svært lukrativ for deltakerne. PGA-touren og europatouren har utelukket spillere som hoppet av til den saudifinansierte touren.

Navnet viser til romertall 54, ettersom turneringene på LIV-touren spilles over tre runder (54 hull).

Viktor Hovland er blant dem som har stått imot lokkende tilbud fra LIV-touren.

(©NTB/TV 2)

LEDET LAGET: Marius Trygg tok over Manglerud Star et par måneder inn i den foregående sesongen. Han har forlatt klubben, og nå er det bestemt at Manglerud Star ikke lenger får spille på toppnivå. Foto: Carina Johansen / NTB

Mister lisensen

Manglerud Star Elite sin anke for å beholde plassen på øverste nivå i norsk ishockey er avvist.

Klubben sendes ned til 2.divisjon. Det ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.

– Ankeutvalget har i sin behandling, av MS anke, ikke funnet at det er gjort feil i saksbehandlingen. Utvalget mener det godtgjort at MS, over tid, har drevet på en måte som ikke har vært forsvarlig. Utvalget mener i likhet med Klubblisensutvalget at MS har en økonomisk situasjon som ikke gjør det mulig å gjennomføre sesongen 2023/2024 i NIHFs to øverste divisjoner, skriver Norges Ishockeyforbund i pressmeldingen.

Det betyr at Comet tar plassen til Manglerud Star på øverste nivå.

FORLENGET: Kasper Hjulmand skal være Danmark-trener til 2026.

Hjulmand forlenget med Danmark

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem.

(©NTB)

I går 12:29
l REUTERS/Jennifer Lorenzini

Velde på landslaget

Foto: JENNIFER LORENZINI

Kristoffer Velde er med i Ståle Solbakkens landslagstropp for første gang.

– Jeg hadde fått signaler fra Ståle på forhånd, så jeg var forberedt på at det kunne skje, sier den tidligere Haugesund-vingen til TV 2.

Veldes Lech Poznan kom på 3. plass i polske Ekstraklasa og røk i kvartfinalen av Conference League mot finalisten Fiorentina. 

– Det blir gøy. Det er en anerkjennelse av det jeg har gjort i år å være med i troppen, sier Velde.

Kantspilleren står bokført med åtte seriemål, og fem scoringer i Conference League. Han er også i storform med syv målpoeng på de siste fire kampene.

– Jeg håper å bidra med mål og målpoeng, og å vise mine kvaliteter hvis jeg får sjansen. Jeg er forberedt på å bidra uansett hvor mye jeg får spille.

I går 09:04

VG: Ny forskrift kan gjøre det umulig å strømme barneidrett i Norge

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket, skriver VG.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?