Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
25. mai 16:40

Frykter snø under Tour of Norway: – Vi har en plan B

Snøvær kan skape trøbbel for Tour of Norway.

– Vi er forberedt på alt, sier rittdirektør Roy Hegreberg til TV 2. 

Fredag starter firedagersrittet med en spektakulær prolog fra Bryggen i Bergen til Fløyen - ikke ulik VM-tempoen fra 2017.

De to neste dagene skal rytterne opp i høyden med en etappe fra Jondal til Hovden og fra Valle til Stavanger. Det kan skape trøbbel.

– Vi bor i Norge og skal høyt til fjells. Det vil alltid være forbundet med en viss fare når man arrangerer sykkelritt i slutten av mai, påpeker Hegreberg.

Hans team følger værmeldingene nøye. Varselet har variert gjennom hele den siste uka, men han forteller at det kan komme nedbør i form av snø når rytterne skal over Røldalsfjellet og Suleskar.

– Vi har lagt en plan hvis det ikke blir mulig å sykle over disse partiene. Det skal mye til for at vi legger om, og vi krysser fingrene for at det skal gå bra.

Tour of Norway-arrangøren vil uansett beholde målbyene. Det alternative scenarioet blir å starte etappene senere.

Prologen sendes på TV 2 Direkte fra fredag kl 17.

11 minutter siden

Al-Samarai knuste Kjøll - er Norges nye idrettspresident

(BERGEN): Zaineb Al-Samarai (36) fikk, som ventet, klart flere stemmer enn Berit Kjøll i søndagens valg. Det betyr at det blir presidentbytte.
Les hele artikkelen
11 minutter siden

Bekreftet: Karim Benzema forlater Real Madrid

Den franske spissen spiller sin siste kamp for Real Madrid på søndag.
Les hele artikkelen
12 minutter siden
Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol spiller turnering i Tsjekkia.
Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum vendte til seier – klar for finale i Tsjekkia

Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum tok seg til finale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Ostrava. De slo hjemmehåpene i semifinalen.

Med settsifrene 19-21, 21-17, 15-8 er nordmennene klare for finale foran den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic/David Schweiner.

I finalen, som starter 16.30, venter enten Cherif Younousse/Ahmed Tijan, Qatar eller amerikanske Andrew Benesh/Miles Partain.

Den norske stjerneduoen tapte et jevnt første sett i semifinalen, før de i sett nummer to fikk spillet mer på gli og utlignet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

Der skaffet de seg en stor ledelse og ga ikke fra seg initiativet på vei mot finaleplass.

Mol og Sørum fikk en perfekt start på turneringen og tok seg greit til kvartfinalen med å bli gruppevinnere. Der ble tyske Nils Ehlers og Clemens Wickler slått.

Mol og Sørum tapte finalen i verdenstourturneringen i Brasil i slutten av april. De står med én turneringstriumf så langt i år. Den kom i Qatar i februar.

(©NTB)

12 minutter siden
Dennis Hauger ble nummer åtte i Barcelona.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Formel 2: Hauger falt to plasser i Barcelona

Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Dennis Hauger ble nummer åtte i hovedløpet i Formel 2 i Barcelona søndag.

Nordmannen startet fra sjette beste startposisjon i søndagens hovedløp og kom godt av gårde uten hendelser de første par svingene. Etter hvert falt han noen plasser bak og endte til slutt på 8.-plass.

Det gir likevel poeng i VM-sammendraget. Hauger leverte en god kvalifisering fredag og ble nummer fire i lørdagens sprintløp i Spania. Dermed tok han poeng i begge helgens løp.

Premas Oliver Bearman (18) vant hovedløpet. Det var hans andre seier denne sesongen.

Nå venter en lengre pause for Formel 2-feltet. Neste VM-runde kjøres i Østerrike 2. juli.

Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

(©NTB)

Marco Elsafadi på ferie i Syden.

Elsafadi fortsetter i idrettsstyret – benkeforslag falt

Foto: Bård Ove Myhr

Det har stormet rundt idrettsstyremedlem Marco Elsafadi de siste månedene etter at «varslingssaken» kom til overflaten tidligere i vår.

Han ble likevel innstilt av valgkomitéen i Norges idrettsforbund (NIF) i april til å fortsette i styret.

Hans Erik Utne (61) fra Vestfold og Telemark idrettskrets ble fremmet som et benkeforslag til en plass i styret på Idrettstinget i Bergen søndag formiddag, noe Elsafadi gikk på talerstolen og sa at han var glad for:

– Jeg håpet på et benkeforslag, slik at jeg kan få en bekreftelse fra alle på om dere ønsker mitt videre engasjement. Om dere vil, så fortsetter jeg, sa den tidligere basketballspilleren.

Benkeforslaget førte imidlertid ikke frem, noe som gjør at Elsafadi får fire nye år i norsk idretts øverste styrende organ.

GLAD: Maren Mjelde med Super League-troféet.

Mjelde forlenger

Foto: Nigel French

Maren Mjelde har skrevet en ny ettårskontrakt med Chelsea.

Det melder klubben på Twitter.

Mjelde har spilt for klubben siden 2016 og har tidligere representert Arna-Bjørnar, Turbine Potsdam, Kopparbergs og Avaldsnes.

Chelsea vant denne sesongen Super League i England og kom til semifinalen i Champions League, der det ble exit for Barcelona som senere vant turneringen.

I går 23:50

Straks: Se idrettsvalget direkte

I videovinduet kan du se direkte fra valget på Idrettstinget, der det blant annet skal velges ny idrettspresident. Zaineb Al-Samarai og Berit Kjøll er kandidatene. 

Idretts-Norge skal stemme over hvem som blir den neste idrettspresidenten. Det vil skje på Idrettstinget i Bergen, hvor de 168 delegatene skal velge mellom sittende president Kjøll og utfordrer Al-Samarai.

Det har vært høy temperatur i forkant av valget, og konfliktnivået i norsk idrett har medvirket til at nær samtlige forhåndsprognoser peker mot en klar seier til Al-Samarai.

I går 23:08
FARVEL. Spillerne hadde med seg barna i sesongens siste kamp. 

Ramos og Messi avsluttet med tap

Foto: FRANCK FIFE

Sergio Ramos gjorde 1-0, men det endte med 2-3-tap hjemme for Clermont i det som både var Ramos' og Lionel Messis siste kamp for klubben.

Både Ramos og Messi karriere er over i PSG etter denne sesongen. PSG var franske seriemestere før sesongens siste serierunde. Lens slo Auxerre 3-2 borte og havnet på 2.-plass, poenget bak PSG etter 38 spilte kamper.

Sergio Ramos scoret 16 minutter ut i 1. omgang. Fem minutter senere la Kylian Mbappé på til 2-0, men Clermont snudde til 3-2 etter to scoringer av Grejohn Kyei og én av Mehdi Zeffane.

(©NTB)

I går 21:59

RB Leizig vant den tyske cupfinalen

Foto: Andreas Gora / AP / NTB

RB Leizig slo Eintracht Frankfurt 2-0 etter to scoringer i 2. omgang og er årets tyske cupmestere. 

Det sto 0-0 til pause, men etter 71 spilte minutter sprakk nullen etter scoring av Christopher Nkunku. 

Fem minutter før full tid satt nummer to. Denne gangen var Nkunku servitør og Dominik Szboszlai målscorer foran 74.667 tilskuere på Olympiastadion i Berlin.

(©NTB)

I går 21:32
ALLSIDIG: Ragne Wiklund har markert seg både på skøytebanen og i orienteringsløypen.

Egebergs Ærespris utdelt til Ragne Wiklund

Foto: Mina Finstad Berg / TV 2 

Ragne Wiklund (23) er første vinner av Egebergs ærespris siden 2020. Tildelingen ble gjort i forbindelse med idrettstinget i Bergen.

Utmerkelsen regnes som den høyeste i norsk idrett. Den ble opprettet i 1919 av Ferdinand Egeberg.

Wiklund er den 58. utøveren til å motta prisen. Hun fikk den på lørdagens middag for tingets delegater og inviterte.

Man må ha gode resultater i minst to ulike idretter for å være en kandidat for Egebergs ærespris. I Wiklunds tilfelle dreier det seg om skøyter og orientering.

Wiklund er blant verdens beste skøyteløpere og vant gull på 3000 meter i VM i enkeltdistanser så sent som i vinter. Hun tok også gull på 1500 meter under VM enkeltdistanser i 2021.

– Jeg har alltid vært opptatt av å drive med flere idretter. Jeg har hele tiden utsatt valget på hva jeg skal satse på, og valget er ennå ikke tatt, sa Wiklund til stor applaus foran tingdelegatene i Bergen.

Wiklund ser allsidigheten og satsing på to idretter som en fordel.

– Orienteringen gir meg mye gratis trening, og det gir meg mye, sa 23-åringen. 

I den ene grenen er det krav om topplassering i internasjonale mesterskap som VM, OL, Paralympics eller verdenscup sammenlagt, mens man må ha vært tilsvarende god på nasjonalt nivå i den andre idretten.

Det er ikke gitt at hedersutmerkelsen deles ut hvert år. Therese Johaug fikk den i 2020.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?