Sportsdøgnet Live

TV 2 Play
Min konto
23. mai 23:30

Stenger tribuneseksjon på Mestalla etter rasisme

Foto: JOSE JORDAN / AFP

Det spanske fotballforbundet opplyser tirsdag at en del av Mestalla vil bli stengt for tilskuere i fem kamper etter rasismen mot Real Madrids Vinícius Júnior søndag.

Det er snakk om Mario Kempes sørtribune på den ikoniske arenaen.

I tillegg får Vinícius opphevet det røde kortet han fikk på overtid.

Valencia, som også får en bot på 5,3 millioner kroner, har mulighet til å klage på avgjørelsen innen ti dager.

Casper Ruud skal ut mot tyske Alexander Zverev i fredagens semifinale i Roland-Garros-turneringen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Kveldskamp for Ruud

Caper Ruuds semifinale i Roland-Garros-turneringen i tennis mot tyske Alexander Zverev går kveld fredag tidligst 17.30.

Den 24 år gamle nordmannen er fjerdeseedet i turneringen og kjemper om å ta seg til finale på rødgrusen i Paris for andre året på rad. I fjor tapte han finalen for spanske Rafael Nadal.

Ruud og Zverev har møttes tre ganger på seniornivå. Zverev har vunnet to ganger og Ruud én. Ruud vant det siste møtet mellom de to i Miami Masters i fjor. Det var på hardcourt. Zverev vant i ATP Masters i Paris og Cincinnati Masters i 2021. De to har aldri møttes på grus.

Den andre semifinalen mellom Novak Djokovic og førsteseedede Carlos Alcaraz fra Spania spilles på dagtid på Philippe-Chatrier-banen med start tidligst 14.45.

Ruud tok seg til sin tredje Grand Slam-finale ved å slå danske Holger Rune 3-1 i kvartfinalen onsdag kveld. Zverev spilte også sin kvartfinale onsdag.

Djokovic og Alcaraz spilte sine kvartfinaler tirsdag.

(©NTB)

Declan Rice har høyst trolig spilt sin siste kamp for West Ham. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

West Ham-eieren lar Rice gå: – Kan ikke be om mer

Foto: Petr David Josek / AP / NTB

West Ham-eier David Sullivan vil ikke stå i veien når budene på midtbaneprofilen Declan Rice kommer i sommerens overgangsvindu.

West Ham-kaptein Rice løftet conferenceligatrofeet etter 2-1-seieren over Fiorentina onsdag kveld. Etterpå ville han ikke bekrefte om det var hans siste kamp for West Ham, selv om mange piler peker den veien. Torsdag sier klubbeier Sullivan at Rice nok forlater London-klubben i sommer.


– Jeg tror det må ha vært det (hans siste kamp). Vi lovet ham at han fikk gå. Han har bestemt seg for det, sier Sullivan til Talksport.

– Man kan ikke be om mer fra en mann som har gjort så mye for oss denne sesongen. Han må komme seg videre, og vi må hente inn en erstatter – eller flere erstattere, fortsetter Sullivan.

Sullivan legger til at Rice har avslått flere kontraktstilbud fra klubben. For 18 måneder siden tilbød klubben ham 200.000 pund i uken.

– Det har kostet ham ti millioner pund å være her uten den kontrakten, sier Sullivan.


Det er ventet at den engelske landslagsspilleren kommer til å koste klubben som skal hente ham svært mye penger. Ifølge Daily Mail
forventer West Ham å få inn rundt 100 millioner pund.

(©NTB)

Emilie Bragstad spiller på Bayern München. Her under landslagstrening med Norge. Foto: Rodrigo Freitas / NTB.

Tredoblet publikumsinteresse for tysk kvinnefotball

Den tyske Bundesliga i fotball for kvinner fikk mer enn tre ganger så mange tilskuere denne sesongen sammenlignet med fjorårssesongen.

Tysklands sølv i fotball-EM i 2022 har gjort at interessen for klubbfotballen har skutt i været.

Tysklands fotballforbund opplyser at totalt 359.404 publikummere møtte opp til kampene i Bundesliga i sesongen 2022/23, mens de tilsvarende tallene for sesongen 2021/22 var 108.483.

Gjennomsnittet per kamp økte fra 806 tilskuere til 2723.

Sesongen bød også på en publikumsrekord for en seriekamp. 38.365 tilskuere fikk med seg kampen mellom Köln og Eintracht Frankfurt.

Flere enn 40.000 fikk med seg cupfinalen mellom Wolfsburg og Freiburg.

Manchester City-manager Pep Guardiola løfter FA-cuptrofeet. 

Direkte 14.30: Sportsvasking-spesial om Manchester City

Foto: Adam Davy

Lar Manchester City seg bruke av sportsvaskende eiere fra De Forente Arabiske Emirater, som vil ha fokus bort fra brudd på menneskerettighetene? 

Vi tar debatten 14.30 på TV 2 Nyheter og tv2.no. I studio kommer TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg, Frank Conde Tangberg fra Amnesty og TV 2s utenriksreporter Fayroz Chamdid.

Du kan se sendingen her:

Magnus Søndenå er klar for ny klubb.

Klar for rivalen: - Noen vil bli overrasket

Foto: Christoffer Andersen

Etter to sesonger i ØIF Arendal, har Magnus Søndenå signert en ettårskontrakt for klubbrivalen Elverum. Det bekrefter bakspilleren til TV 2.

– Jeg var klar for en forandring. Elverum er en klubb jeg har hatt kontakt med tidligere, men da har ikke timingen vært helt riktig og det har ikke passet seg av ulike årsaker, forteller Søndenå til TV 2.

– Denne gangen føler jeg at det jeg ble tidlig lysten på at det skulle gå. Det er ikke så mange spennende steder i Norge å spille enn i Elverum. Det er en håndball-by og et miljø som er helt unikt. Jeg har spilt mot dem x-antall ganger og vet hva jeg går til. Terningen Arena er et sted jeg ser frem til å ha som hjemmebane, legger han til.

Søndenå kom til Arendals-klubben før sesongen 2021/2022. Den siste sesongen har han også vært kaptein og vært med på to sølv (NM og sluttspill). Denne sesongen kom ØIF på en niendeplass i serien og fikk ikke muligheten til å være med i sluttspill.

– Det har vært lærerikt og jeg har vokst på det. Jeg har hatt gode lagkamerater som har gjort meg til en bedre spiller. Det er mange jeg kommer til å savne i klubben.

ØIF Arendal og Elverum har lenge vært rivaler på banen. Søndenå er forberedt på at den kan komme reaksjoner på klubbvalget.

– Noen vil bli overrasket, andre ikke så overrasket. Folk må få reagere som de vil, for det er følelser i idretten. Det er et valg som jeg må stå for, og om det blir noen reaksjoner må jeg klare å stå i det.

Onsdag tok Kolstad den gylne trippelen for første gang i klubbens historie med gull i serie, NM og sluttspill. Elverum har tatt sølv i samtlige turneringer denne sesongen.

– Det Kolstad gjør er veldig imponerende. Den største tabben alle andre lagene kan gjøre er å tenke at kampen er tapt. De får et fantastisk lag og de er soleklare favoritter neste sesong. Så er det opp til oss andre å gi dem kamp, sier den kommende Elverum-spilleren.

Denver Nuggets-stjernen Nikola Jokic plukker en retur. Miami Heat slet med å håndtere Jokic og lagkamerat Jamal Murray i onsdagens finaleoppgjør i NBA, og Nuggets vant til slutt med 109–94. Dermed leder de finaleserien 2–1 i kamper. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Superduo ga Denver Nuggets overtak i NBA-finalen

Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper.

Serbiske Jokic ble den første i historien til å notere seg for minst 30 poeng, 20 returer og 10 assists i en finalekamp. Til slutt endte han opp med 32 poeng, 21 returer og 10 assists.

Også lagkamerat Jamal Murray leverte en kjempekamp. Canadieren endte på 34 poeng, 10 returer og 10 assists.

Kampen var lenge tett og jevn. Lagene fulgte hverandre fram til midtveis i andre periode, da Nuggets skaffet seg et overtak. Bortelaget gikk i garderoben med fem poengs ledelse, og fortsatte i samme spor etter hvilen.

Etter tredje periode var ledelsen økt til 14 poeng, og Miami klarte aldri å hente seg helt inn – marginen ble aldri knappere enn ni poeng. Særlig under kurven var bortelaget dominerende, Denver plukket 65 returer mot Miamis 41.

For hjemmelaget scoret Jimmy Butler og Bam Adebayo flest poeng, med henholdsvis 28 og 22. Neste kamp er i Miami fredag. Finaleserien spilles best av sju kamper.

Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013.

(©NTB)

Bowen sikret Conference League-triumf

Foto: Joe Giddens

Fiorentina - West Ham 1-2 (0-0)

West Ham vant 2-1 i Conference League-finalen mot Fiorentina.

Det var mye som sto på spill i kveldens Conference League-finale mellom Fiorentina og West Ham på Eden Arena i Praha.

Verken West Ham eller Fiorentina hadde vunnet et europeisk trofé på over 50 år. Samtidig var det en Europa League-plass i potten for finalistene.

Etter 62 minutter tok West Ham ledelsen etter et straffespark. Saïd Benrahma satt ballen iskaldt i mål forbi Fiorentina-keeper Terracciano.

Fem minutter senere slo derimot Fiorentina tilbake. Giacomo Bonaventura bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet.

Helt i slutten av kampen sendte Jarrod Bowen West Ham i føringen, og avgjorde kampen med den scoringen.

SKANDALESCENER: Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet av ølglass.

Truffet av ølglass

Foto: DAVID W CERNY

Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet av et ølglass i Conference League-finalen mot West Ham.

West Ham-fansen skal ha kastet flere gjenstander inn på banen. I etterkant gikk flere West Ham-spillere bort for å roe ned egne supportere.

I går 21:14

Disse møtes i cupen

Cupens fjerde runde blir trukket i kveld. Den kan du se direkte i videovinduet her. 

Treningen skjer klokken 22.00. 

Drømmetrekning for Brann og lokaloppgjør i nord. Slik spilles fjerde runde i cupen:

Kjelsås-KFUM

Stjørdals-Blink-Vålerenga

Raufoss-Viking

Bodø/Glimt-Tromsø

Sogndal-Sarpsborg

Molde-Strømsgodset

Brattvåg-Brann

Gjøvik-Lyn-HamKam

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?