25. april 18:22
UTENFOR LANDSLAGET: Johannes Høsflot Klæbo har takket nei til landslaget.

Klæbo får gå verdenscup

Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Søndag kom sjokkbeskjeden om at Johannes Høsflot Klæbo hadde takket nei til landslagsplass. Tirsdag møttes skistyret på Gardermoen.

I henhold til Norges Skiforbunds regelverk skal ikke utøvere som har avslått landslaget få gå i verdenscupen.

– Klæbo får gå hvis han er god nok og blir tatt med i kvoten, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til TV 2 etter tirsdagens møte.

Dyrhaug sier at regelen er uendret og at landslagsmodellen består etter møtet, men at det finnes en åpning i spesielle tilfeller.

– Johannes Høsflot Klæbo er verdens beste skiløper, og han er sikkert den beste neste år også, så går han fort på ski, går han til vinteren også, sier Dyrhaug.

Regelen åpner for at særforbundene kan gjøre individuelle tilpasninger. Langrenn skal derfor kunne bestemme at Klæbo får gå verdenscup, samtidig som alpint skal kunne bestemme at Henrik Kristoffersen må være på landslaget.

– Skiforbundet har egentlig ikke noe valg når det gjelder Johannes Høsflot Klæbo eller Kristine Stavås Skistad. Det er to løpere som Skiforbundet er avhengig av går skirenn, så de har ikke noen annen mulighet enn å sørge for at de står på start i Ruka når sesongen starter, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

Ole Henrik Hansen skriver...
15:58
15:26
14:48
14:16
13:57
NTB
11:09
00:16

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?