TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

13. april 2023 18:29

Slik svarer Kjøll: – Et voldsomt angrep på min person

Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

Marco Elsafadi ble varslet på av en ansatt i Norge Idrettsforbund. Nå går han knallhardt ut mot idrettspresident Berit Kjøll.

Elsafadi mener idrettspresidenten lyver og at han hun har brukt varselet til å stilne ham som kritiker.

Nå svarer Kjøll:

– Dette er et voldsomt angrep på mitt verdigrunnlag, min integritet og på min person, som jeg ikke kjenner meg igjen i. Styremedlem Elsafadi som har gått ut og fortalt at han er den omvarslede, kan som andre ytre sine meninger om min person og lederstil, både i og utenfor styrerommet, sier idrettspresidenten til TV 2.

– Styret i NIF gjennomfører årlige styreevalueringer for å sikre at vi jobber sammen som et team for å oppnå organisasjonens målsettinger. Det er selvfølgelig takhøyde for uenighet i sak, men det er ingenting i våre styreevalueringer eller i dialog med det enkelte styremedlem som støtter opp under Elsafadis voldsomme personangrep, sier Kjøll og fortsetter:

– I tillegg, i min styreperiode på snart 4 år, er det avholdt 50 styremøter og behandlet 460 saker og kun i 4 av disse sakene er det protokolltilførsler, noe som underbygger at det har vært et løpende godt og ryddig styrearbeid. Når det gjelder varslingssaken, har NIF tydelige retningslinjer vedtatt av et samlet idrettsstyre for hvordan slike skal håndteres. Disse retningslinjene har også vært fulgt i varslet mot Elsafadi. I et enstemmig styrevedtak fattet 31.mars er varslingssaken avsluttet, avslutter Kjøll.

13:16
NTB  & Espen Langeveld
13:08
Johannes Gustavsen  & Jan-Henrik Børslid
12:58
NTB
11:30
11:29

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?