TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

8. april 2023 20:02
Casper Ruud under ATP 250-turneringen Estoril Open.

Casper Ruud klar for finale – møter kompisen

Foto: Geoff Burke

Casper Ruud - Quentin Halys 2-1 (6-4. 3-6, 7-6)

Casper Ruud er klar for finalen i Estoril Open etter 2-1 seier over franskmannen Quentin Halys. Der møter han Miomir Kecmanović. 

Duoen har et godt forhold.

– Det blir moro. Han er en god venn av meg, en av mine bedre venner på touren. Det blir en spennende kamp. Jeg vil kanskje ikke si at vi har drømt om det, men det blir gøy å møtes i en finale for første gang i løpet av våre karrierer, sier Ruud i et intervju vist på Discovery+ etter seieren.

For flere år siden var Ruud og Kecmanović makkere i flere double-kamper.

Fikk behandling

Nordmannen fikk en god start i semifinalen med 6-4-seier i første sett, men Halys slo sterkt tilbake og vant det neste. Snarøya-gutten trengte medisinsk hjelp midtveis i settet for det som så ut som en vond nakke, men fortsatte kampen etter et lite avbrekk.

Det tredje og avgjørende settet ble tett og jevnt.

Halys vartet opp med flere gode server, men Ruud hadde flere gode returspill. Nordmannen gikk opp i en 6-5-ledelse, men Halys stod sterkt og settet gikk til tie-break.

Stor opptur

Der fikk Ruud en kanonstart, så seg aldri tilbake og vant tie-breaket 7-2. 

– Det var nok en bra, men lang og jevn kamp. Jeg er glad for å vinne og det er en god følelse. Det var tøft, men heldigvis gikk det min vei, sier Ruud etter kampen.

Dermed er han klar for sin første finale i år, hvor han møter Kecmanović. Den 23 år gamle serberen er på 40. plass på verdensrakingen. De to har møttes to ganger tidligere. Begge gangene har Kecmanovic vunnet, men det var tilbake i 2019.

Ruud har hatt en trøblete sesongstart på hardcourten i år. Turneringen i Estoril er hans første for året på favorittunderlaget grus. Ruud vant fire ATP 250-turneringer på grus i 2021. I fjor ble det tre titler i den kategorien.

GODE VENNER: Casper Ruud (venstre) har vært makker med Miomir Kecmanovic under double i tennis.
Foto: Erik Johansen / NTB
9 minutter siden
10:02
07:07
NTB  & Vebjorn Barlaup
04:39
I går 23:04
I går 22:23
I går 21:52
I går 20:47
Oliver Opheim  & NTB
I går 19:40
NTB , Staveland  & Bjelland
I går 19:18

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?