XC60 kontra XC70: - Skal jeg velge SUV eller stor stasjonsvogn?

Den ene er sporty - den andre ganske traust.

Volvo XC60 og XC70
Volvo XC60 og XC70

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei kan du ta et bildilemma på sparket? Jeg har hatt to Volvoer på rappen og vil gjerne fortsette med det. Kjører S80 nå og er godt fornøyd med den, men savner en ting: Firehjulstrekk. Det skal derfor nybilen ha. Ser på enten XC70 eller XC60. Prismessig blir det ganske likt, men i forhold til utstyrt og slikt blir nok XC70 i realiteten noe rimeligere.

Vi er et voksent ektepar der barna har flyttet ut så det med størrelse spiller ingen rolle. Liker at bilen er høy slik at man både kommer seg enkelt inn og ut og sitter litt høyere i trafikken. Hva anbefaler du? Hilsen Volvovenn.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Volvovenn! Skjønner at dette er et dilemma og det er ikke helt enkelt å gi deg et helt konkret svar her. Det kommer veldig an på smak og behag, men skulle jeg valgt en av disse hadde det nok blitt XC60.

Det jeg da legger vekt på er kjøreegenskaper, design og fremtidig bruktverdi. For å begynne med kjøreegenskapene, synes jeg XC70 er litt for lite engasjerende å kjøre. Den er rett og slett litt tung og uinspirerende. XC60 er heller ingen sportsbil. Men i likhet med de andre nye Volvoene har den litt mer fokus på kjøreegenskaper enn tidligere.

Det er også litt mer drøm-faktor over XC60, synes jeg. Designet sitter godt og dette er en bil veldig mange ønsker seg i denne klassen. Den selger også bra - det er momenter som gjør at jeg tror den kommer til å holde seg godt i pris framover. Dagens XC70 har allerede blitt en litt gammel bil og her er det nok grunn til å vente seg mer verditap framover.

På de fleste andre områder er det ganske jevnt løp. Du får litt mer plass i XC70, men det skjønner jeg ikke er avgjørende for dere. Håper du tar deg tid til å teste begge to før du bestemmer deg. Da blir sannsynligvis også valget enklere. Lykke til!

LES OGSÅ: Eldre XC kan være et bruktbilkupp

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Her er en konkurrent - som skal selge mye!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: