WRC 2013: Nå skal Volkswagen satse på rally

Akkurat kunngjort at de stiller i WRC med Polo.

VW Polo WRC
VW Polo WRC

Spekulasjonene har gått lenge, og i ettermiddag ble de bekreftet. Volkswagen skal satse på WRC og går tungt inn i rallysportens flaggskip.

I januar 2013 stiller de på startstreken med en spesialutgave av Polo. Og ambisjonene er klare: Å vinne!

Jan Erik Haugen er informasjonsansvarlig for Volkswagen hos importøren Harald A. Møller AS. Han er nå til stede på Sardinia – hvor rally-Poloen akkurat er blitt avduket på et event for hele verdenspressen.

Stor satsing

– Dette er selvfølgelig kjempespennende for oss. WRC en stor sport i Norge og dette blir naturligvis et spennende utstillingsvindu for Volkswagen, sier Haugen.

– Det er ingen liten satsing dette?

– Nei, fabrikken har ikke gått ut med noe konkret beløp, men det er klart vi snakker betydelige summer. VW går heller ikke inn på noe sånt som dette uten å ha klart mål om å bli best. Og da må man selvfølgelig ha ressurser som står i forhold til det.

Polo blir bilen VW skal sasts på i WRC. Og ambisjonene er klare: Å vinne i 2013.
Polo blir bilen VW skal sasts på i WRC. Og ambisjonene er klare: Å vinne i 2013.

LES OGSÅ: Scirocco gjorde comeback etter 16 års Tornerose-søvn

Nordmann bak rattet?

VW skal legge ned sin Rally Dakar-satsing i denne forbindelsen. WRC-teamet skal driftes internt, men hvem som skal kjøre – det er ikke avklart.

– Vi regner med dere har kommet med et par forslag her.?

– He, he. Det hadde selvfølgelig vært veldig moro for oss hvis det hadde sittet en nordmann bak rattet, det er det ingen tvil om. Vi får påvirke så godt vi kan, sier Haugen.

Petter Solbergs navn har allerede vært linket til VW-satsingen. Han har både erfaringen og merittene som skal til og er samtidig en av de mest fargerike personene i WRC-sirkuset. Med Petter Solberg på laget vil VW få en viktig og profilert ambassadør – og en fantastisk dyktig sjåfør. Men foreløpig er dette altså bare spekulasjoner.

SE OGSÅ: Her setter Petter Solberg verdensrekord

300 hestekrefter

– Vet du noe mer om bilen?

– Vi har fått opplyst at de skal ta utgangspunkt i 1,6 TSI-motoren og at den i WRC-utgave skal yte 300 hestekrefter og 350 NM. WRC-Poloen ser virkelig heftig ut og dette er jo en bil som både tåler krefter og styling.

– Nå skal VW bruke de neste snaue to årene til å bygge opp teamet og få alle detaljene på plass. Så står altså bilen på startstreken i januar 2013. Det gleder vi oss stort til, sier Jan Erik Haugen.

I første omgang har VW bekreftet at satsingen skal vare i minst tre år, altså til og med 2015-sesongen.

Del med Facebook-vennene dine

Kan Petter Solberg gjøre fabrikkteam-comeback med Volkswagen i 2013? Ryktene er i alle fall i gang. (Foto: Scanpix)
Kan Petter Solberg gjøre fabrikkteam-comeback med Volkswagen i 2013? Ryktene er i alle fall i gang. (Foto: Scanpix)

Konkurransen blir tøff - her er en annen bilprodusent som også satser