Walkinshaw Commodore 01
Walkinshaw Commodore 01

WP Series II Supercar: Med denne trenger du aldri mer dra til Tusenfryd

En av tidenes raskeste bør by på underholdning for hele familien!

Hvis drittungene dine maser om å dra til Tusenfryd hele tida, og kjerringa di mener du er en idiot fordi at den Subaru WRX Sti-en du kjører som familiebil er altfor liten – ja da har du svaret her!

Walkinshaw-Commodore-3
Walkinshaw-Commodore-3

Denne karen ville ikke stoppe for UP!

Familiebil med hoggtenner

Bilen heter WP Series II Supercar, men det er ikke hele sannheten. Langt under skallet der et sted lurer det nemlig en australsk Holden Commodore (en fjærn slektning til Opel Omega.) Men den har blitt litt trimmet.

Walkinshaw-Commodore-5
Walkinshaw-Commodore-5

Holden Commodore er en passe stor familiesedan, og stor nok til at fruentimmeret blir fornøyd. Men det er hva som gjemmer seg under panseret som er viktig, for det er det som kan spare deg for Tusenfryd-turene.

Legende

Walkinshaw-Commodore-2
Walkinshaw-Commodore-2

Tom Walkinshaw er en legende i bilsport, og hans Tom Walkinshaw Racing (TWR) har gjort alt og sett alt – inkludert Formel 1.

Men det er noen år siden Walkinshaw flyttet virksomheten sin til Australia, og begynte sitt HSV Dealer Team i den australske supercar-serien (standardvognracing.)

Racingen kommer også vanlig folk til gode i form av HSV sine trimmede Holden gatebiler. Nå er den hittil råeste klar – og den blir brutal!

Supertrimmet

Walkinshaw-Commodore-4
Walkinshaw-Commodore-4

Ved hjelp fra en i utgangspunktet sterk V8-motor, og en kompressor oppå den, så er nå hestekraftantallet oppe i 617. Dreiemomentet følger etter og lyder på hele 780 Newtonmeter.

Når i tillegg bremser og understell er oppgradert, så bør denne bilen kunne by på mer spenning enn en dag på Tusenfryd.

Så får det heller bli ditt problem at den er høyrerattet, koster 99.990 australske dollar, og at jeg ikke vet om det går an å få skilter på den i Norge.

Eller er kanskje denne tassen mer realistisk?

Hva synes du om denne familiebilen? Skriv i kommentarfeltet under!