VW vil kjøpe Suzuki?

Målet er å bli verdens største bilprodusent. Og da må det handles.

VW logo
VW logo

Foreløpig er det bare snakk om rykter, men det vanligvis svært etterrettelige bransje-nettstedet autonews.com går langt i å fastslå at VW ønsker å kjøpe japanske Suzuki.

Den mektige VW-sjefen Ferdinand Piech er kjent som en skikkelig imperie-bygger. Hans målsetning er at VW skal gå forbi Toyota og bli verdens største bilprodusent. Og for å få til det, er overtagelse av andre bilprodusenter den raskeste veien å gå.

Vurderer tre merker

Med Porsche integrert i VW-systemet, øker salgstallene med rundt 100 000 biler i året. Det er langtfra nok.

Les mer om overtagelsen av Porsche - klikk her:

I forbindelse med lanseringen av nye VW Polo på Sardinia tidligere i år, fortalte Piech tysk presse at han vurderer tre merker i tillegg til Porsche.

Småbiler

På direkte spørsmål om ett av disse er Suzuki, svarte han i generelle vendinger at han har stor respekt for selskapet. Mer konkret ønsket han ikke å være.

Sjekk Suzukis modellutvalg - klikk her:

Suzuki er sterke på småbiler og har også et bredt utvalg av firehjulstrekkere. De er også store i to markeder som er av stor interesse for VW: India og Kina.

Budkrig?

Samtidig er det tøft å være en relativt liten bilprodusent i dagens marked. Det kreves store investeringer for å holde tritt med konkurrentene, og Suzuki er i så måte sårbare.

Ifølge tyske Manager Magazin er også Renault i samtaler med Suzuki. Det er derfor slett ikke umulig at det kan brygge opp til en budkrig mellom Renault og VW.

Hvem tar over Opel? Les mer her: