VW Touran blir tøffere

Gjør seg klar til det kommer en svært spennende konkurrent.

Touran Cross skrått forfra
Touran Cross skrått forfra

I vår fikk vi de første bildene av ansiktsløftet Volkswagen Touran og nå har turen kommet til spesialutgaven Cross.

Dette er en litt opptøffet Touran med en god dose offroadfaktor. Men dessverre: Ikke med firehjulstrekk.

Følger oppskriften

Touran Cross følger oppskriften fra "vanlig" Touran. Det vil at den har fått ny og familielik front. Baklyktene er også nye og en god del større enn på dagens modell. Dessuten er det små endringer på siden. Vinduslinja har fått en liten knekk bakerst.

Innvendig er det også litt oppgradering, blant annet med nye stoffer og mulighet for pynt i alu-look.

VW-Touran-cross-interiør
VW-Touran-cross-interiør

Les testen av VW Touran her:

Godt voksen

Som før har den markerte skjermbuer og kraftige plastlister nederst, både foran og bak. Cross er for øvrig 20 millimeter høyere enn vanlig Touran.

Touran begynner å bli en godt voksen bilmodell. Den kom på markedet allerede i 2003 og har allerede gjennomgått en stor facelift tidligere. Dette er en av VWs mest suksessrike bilmodeller og med den siste oppgraderingen håper fabrikken at den skal henge med i enda noen år.

Les mer om Touran som bruktbil - klikk her

Tøff konkurranse

Touran scorer høyt både på plass og fleksibilitet. Men konkurransen hardner stadig til. Blant annet har nok VW grunn til å frykte konkurransen fra kommende Ford C-Max og Grand C-Max.

Hvis Ford klarer å kopiere suksessen med S-Max, bare en klasse under, har den alle muligheter til å bli en ny klasseleder. Vi er også spent på om Ford kommer til å tilby den bilen med trekk på alle fire. Det vil i så fall være et stort konkurransefortrinn på det norske markedet.

Spennende nykommer: Les mer om C-Max her

Touran-Cross-bakfra
Touran-Cross-bakfra