VW Touareg er en sprek og kapabel SUV også med 3 literen på 240 hk   men med V8 er og over 300 hk blir den straks en skikkelig versting!
VW Touareg er en sprek og kapabel SUV også med 3 literen på 240 hk men med V8 er og over 300 hk blir den straks en skikkelig versting!

VW Touareg: "Folkelig" SUV med superkrefter

Dette er en versting - selv om den ikke ser slik ut.

VW Touareg - et navn som krevde litt tilvenning og øvelse å uttale riktig. Men nå har den blitt etablert - og selv om det er Volkswagen, står den på mange områder slett ikke tilbake for premiumkonkurrentene. Dessuten snakker vi om en av de mer kapable terrengbilene i klassen.

I 2009 kom andre generasjon – og da ble det både mer krefter, bedre plass og et tøffere utseende.

Dessuten kom det en skikkelig råtass i form av en dieselversjon med V8 og over 300 hk. Disse er sjeldne, men nå er det en slik til salgs på bruktmarkedet - og prisen er langt mer overkommelig nå enn da den var ny.

LES OGSÅ: Verditap: 150.000 kroner i året

Spreking

Her er det en diger 4,2-liters diesel med hele 340 hk under panseret. Det er 100 mer enn "standard"-versjonen - som slett ikke er noen sinke det heller. Faktisk fikser den 0–100 km/t 7,8 sekunde - og i stor-SUV-verden er det bortimot brennkjapt.

Likevel blir den naturligvis grundig slått av sin større og sterkere bror med V8-er. 5,8 sekunder er alt den 2,2 tonn tunge bilen trenger for å nå 100 km/t.

VW Touareg
VW Touareg

Klikk her for å se hele annonsen

Halvparten av prisen i 2011

Prisen for en slik kraftpakke er naturligvis langt over det folk flest legger i bilbudsjettet sitt.

I 2011 måtte du punge ut fra 1,3 millioner kroner for en slik - og med "litt" ekstrautstyr ble det fort både 200.000-300.000 kroner til.

Nå kan du få en importert versjon av denne bilen til rundt halvparten av dette - nemlig 829.000 kroner. Den vi har sett på bruktbilmarkedet har 89.000 kilometer på samvittigheten.

LES OGSÅ: VW Touareg V10: Unik versting-SUV på billigsalg

Duger til offroadkjøring

Noe av det som gjør Touareg til en premium-SUV litt utenom det vanlige, er at den virkelig duger til å kjøre utenfor allfarvei også.

Bilen kan heves og senkes, vade i opptil en halv meter dypt vann, takler stigning på 45 grader, tverrhelling på 37 grader og har ulike programmer for forskjellige underlag.

Les mer om Touareg i vår bruktbilguide her:

Bagasjerommet i Touareg er svært rommelig (illustrasjonsfoto). (Foto: Benny Christensen)
Bagasjerommet i Touareg er svært rommelig (illustrasjonsfoto). (Foto: Benny Christensen)

Godt utstyrt

V8-eren vi har funnet er i en litt sjelden, men likevel passende brun metallic farge.

Den er ellers godt utstyrt, med panoramasoltak, stort lydsystem, varme og kjøling i setene, stor navigasjon, cruise control som gasser og bremser og en rekke annet snadder.

Servicen er nettopp gjennomført - og det er byttet frontrute. I tillegg står det i annonsen at alle servicer er gjort på merkeverksted.

LES OGSÅ: Dette er de aller beste brukt-SUVene