VW Tiguan og Ford Kuga: Hvorfor selger de så ulikt?

De har veldig mange likheter – bortsett fra salgstallene.

VW Tiguan tar fullstendig innersvingen på Ford Kuga på salgsstatistikkene. Hva skyldes det? Brooms bilekspert har noen teorier rundt det.
VW Tiguan tar fullstendig innersvingen på Ford Kuga på salgsstatistikkene. Hva skyldes det? Brooms bilekspert har noen teorier rundt det.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Vi har kikket på SUV-markedet en stund og har endt opp med et par kandidater som det nå står mellom. De to er Ford Kuga og VW Tiguan, vi ser på bruktbil, to-tre år gammel og km rundt 50.000.

Nå har vi testet begge og favoritten er Ford Kuga. Men når jeg ser på salgstallene virker det som Tiguan selger mye mer som nybil enn Kuga og det ligger også mange flere brukte av dem til salgs på finn.no. Kommer dette av at Tiguan er en bedre bil og et bedre kjøp eller er det andre ting som spiller inn? Hvilken av de to ville du valgt hvis du var i vårt sted? Takknemlig for svar! Vennlig hilsen Sverre.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Land Rover Freelander: Det er faktisk mulig å elske denne bilen

Benny svarer:

Hallo Sverre. Det er ganske riktig mange plasser mellom disse to på salgsstatistikkene. Tiguan har lenge vært mest solgt i sin klasse og er en stor suksess for VW. Da Kuga kom, trodde mange (meg selv inkludert) at den virkelig skulle kunne utfordre Tiguan, men slik har det ikke gått.

Hva det kommer av, er det vanskelig å gi noen "fasit" på og her er det flere ting som spiller inn. En av faktorene er at VW har et større forhandlernett og også brede tradisjoner på å selge biler med 4x4. Det er nok mange med Passat- og Golf 4Motion som har byttet til Tiguan. Ford har manglet dette på programmet sitt – og har helt klart tapt salg på det.

Mer anvendelig

Ser vi konkret på bilene, er det veldig mange likhetspunkter, ikke vanskelig å se at disse to bilgigantene følger hverandre tett. Min subjektive oppfatning er at Kuga ser både bedre og tøffere ut enn Tiguan. Den har også svært gode kjøreegenskaper til å være en såpass høy bil. Til gjengjeld scorer Tiguan høyere på fornuftsskalaen. Det gjelder særlig på et punkt som er viktig for mange kjøpere i denne klassen, nemlig plassen. Kuga er overraskende trang, mangler smarte løsninger i interiøret og ikke minst: Du kan ikke skyve baksetet i lengderetningen, slik som du kan på Tiguan.

Dermed blir Tiguan flere hakk mer anvendelig, og det har nok mange kjøpere fått med seg. Hvis plass er viktig, ville jeg nok gått for Tiguan. Hvis dette ikke spiller så stor rolle, tror jeg mitt råd blir Kuga. Det hører med til historien at det ikke er lenge til vi får en ny og større Kuga. Det kommer til å bli en svært spennende bil!

Lykke til med ditt valg!

Les testen av Tiguan – en ekte folkevogn

Les testen av Kuga – mangler bare én ting

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Det er vanskelig å få mer SUV for pengene


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Holder fortsatt koken: Les testen av Volvo XC60 her

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: