VW Tiguan er langtfra en ny modell i bilmarkedet, men den selger likevel svært bra   og er attraktiv som bruktbil.
VW Tiguan er langtfra en ny modell i bilmarkedet, men den selger likevel svært bra og er attraktiv som bruktbil.

VW Tiguan: Lyst på denne? Da må du være kjapp!

En av de mest attraktive bruktbilene i markedet

Biler som selger godt som nye er som regel også svært attraktive som bruktbiler.

Akkurat det finnes det mange eksempler på – og et av de beste er Volkswagen Tiguan. VWs kompakt-SUV går unna som varmt hvetebrød i bruktmarkedet. Og skal du sikre deg et fint eksemplar, gjelder det å være raskt ute.

Del med Facebook-vennene dine

Kortest stå-tid

– Ja, Tiguan er en av bilene som har aller kortest "stå-tid" i bruktmarkedet. Her er det i praksis ventelister hos mange forhandlere.

Riktig utstyrte biler rekker nesten ikke å bli klargjort før de selges igjen. Og pruting kan man i de fleste tilfeller bare glemme, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Ekte folke-vogn: Les testen av Tiguan her

Taper seg minst

– Hvorfor er det slik?

– Årsaken er nok så enkel som at dette er en bil som passer veldig manges behov – og som mange har lyst på. Ny blir den kanskje for dyr. Men etter noen år blir også Tiguan mer oppnåelig, selv om verditapet er lavt.

– Apropos verditap. Tiguan er en av bilene som taper seg minst. Tallmateriale fra dem som lever av å lease ut biler, viser at Tiguan har et estimert verditap på 45–50 prosent etter fem år og rundt 100.000 kilometer. Dermed er den på topp fem på dette området, forteller Benny.

LES OGSÅ: Hvordan kunne den bli Norges mest solgte med 4x4?

Vanskelig å prute

I bruktmarkedet er mange av oss opptatt av å gjøre best mulig kjøp – og kanskje få prutet litt også. På svært populære bruktbiler er ikke det så enkelt:

– Nei, i alle fall ikke så lenge prisen i utgangspunktet er realistisk. Og det vil den i de fleste tilfeller være når det er en forhandler som selger bilen. De vil vite hva som er "riktig" nivå – og prise bilen deretter. Private selgere derimot – der kan det variere voldsomt, sier Benny.

Diesel og automat

– Så man kan bare glemme å gjøre et kupp på Tiguan?

– Dessverre, ja! Det må i så fall være biler som skiller seg veldig ut, enten med en lite attraktiv farge, eller total mangel på utstyr. Veldig mange kunder har lyst på kombinasjonen dieselmotor og automatgir. Biler som ikke har dette, skal være en god del rimeligere. Men selv da, blir de som regel ikke stående lenge før de er solgt.

LES OGSÅ: Hvordan kunne den bli Norges mest solgte med 4x4?

Bruktbilguiden

Volkswagen Tiguan er nå på plass i Brooms bruktbilguide.

Her kan du lese mer om modellen, plusser og minuser – hva som er beste kjøp og hva du bør styre unna. Dessuten kan du sjekke ut alle tall og fakta fra samtlige årsmodeller.

Klikk her for å lese mer om Tiguan i Brooms bruktbilguide

VW-Tiguan-side
VW-Tiguan-side

LES OGSÅ: Dette er bilen VW-sjefen angrer på