VW T2: Nå kan du bygge din egen campingbil

Det gjelder bare å være tålmodig - og litt praktisk anlagt.

VW T2 lego forfra
VW T2 lego forfra

Volkswagens T2 - eller ”hippiebussen” - har lenge vært en kultbil, men de siste par årene har det virkelig tatt helt av.

Prisene har skutt i været på originalbiler, og den ene varianten etter den andre lanseres – dog høyst uoriginale.

Tidligere i sommer kunne vi på Broom vise deg et Volkswagen T2-telt. Nå er der det ikke helt ukjente Lego som vil ha en bit av T2-kaka.

Se Hippiebuss-teltet her:


1300 deler

VW-T2-lego-forfra2
VW-T2-lego-forfra2

Bilen det er tatt utgangspunkt i, er en 1962-modell – altså den virkelig klassiske typen. Settet består av hele 1300 deler og når (hvis?) du får satt alle klossene riktig sammen, har du en 30 centimeter lang og 14 centimeter høy modell av VW-klassikeren. .

Lego-settet er i utgangspunktet beregnet på litt viderekommende byggere, og Lego selv anslår at man bør være ca. 16 år før man går løs på prosjektet.

Make Lego models, not war!

VW-T2-lego-dashbord
VW-T2-lego-dashbord
VW-T2-lego-intr.
VW-T2-lego-intr.

Som det fremgår av bildene, er bilen spekket med finesser og detaljer. Alle dørene er til å åpne, campingtaket er hev- og senkbart, boksermotoren er på plass mellom bakhjulene, interiøret er detaljert med skap, speil, og uttrekkbar seng – akkurat som på original-camperen fra 1962.

Som kronen på verket følger det med smårutete gardiner til å trekke for vinduene og på en kleshenger henger et T-skjorte med teksten: Make Lego models, not war!

Settet begynner å selges i oktober og prisen vil ligge på et sted mellom 800 og 1000 kroner. Det er billig bobil - selv når man regner med "arbeidspengene"!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Hippie-bussen lever!


VW-T2-lego-motor
VW-T2-lego-motor


Sjekk også: Nostalgi-camperen fra 1961:

Hva synes du om Lego-camperen? Skriv inn i kommentarfeltet under: