VW T2: Hippie-bussen lever!

Ikke nok med det - den er splitter pine ny. Se bildene:

Hippiene er borte. I alle fall de fleste av dem – disse lange, magre menneskene med langt fett hår, runde solbriller og fargerike klær.

Ofte med en liten ”knekk” i knærne og omgitt av en litt søtlig duft av den hjemmedyrkede "tobakken" sigarettene deres innholdt.

Lages i Brasil

VW-T2-camper-Campingplass
VW-T2-camper-Campingplass

Men favoritt-kjøretøyet deres lever videre i beste velgående. Selv om produksjonen av den etter hvert klassiske VW T2 opphørte i Europa så langt tilbake som i 1979, så holder nemlig VW i Brasil fortsatt liv i den gamle traveren.

Det vet det engelske foretaket Danbury MotorCaravns å nyte godt av. Allerede på 70-tallet bygde de om tusenvis av VW T2 til campingbiler. Og nå gjør de det igjen – etterspørselen var nemlig så stor at de fant det hensiktsmessig å ta opp igjen gamle kunster.

Sjekk ut Brooms bobil og caravan sider her:


Tro mot konseptet

VW-T2-Camper-sort-forfra
VW-T2-Camper-sort-forfra

Noe av grunnen til at VW T2 fortsatt er så populær er nok at den har blitt mer moderne under det gammelmodige karosseriet. Den gamle luftkjølte boksermotoren med den karakteristiske VW-lyden, har nå måttet vike plass for en 1,4-liters vannavkjølt bensinmotor fra Polo. Det er altså grunnen til kjøleribbene – eller grillen – om du vil - i fronten på bilen.

Den har fått bedre bremser - skiver foran og tromler bak – nå også med servo! I tillegg har den fått mange andre forbedringer og modifikasjoner, som gjør bilen mer kjørbar og driftsikker. Men VW T2 er fortsatt en enkel bil og er sånn sett tro mot konseptet.

Guide: Slik finner du bobilen som passer for deg:


Skreddersøm fra England

VW-T2-Camper-innv.
VW-T2-Camper-innv.

Enda flere modifikasjoner blir det når arbeiderne ved Danbury MotorCaravans hiver seg over den.

De ”skreddersyr” bilen akkurat slik kunden ønsker. Du kan velge mellom tusen forskjellige lakkfarger i forskjellige kombinasjoner, de leverer selvfølgelig flatskjermsløsninger, iPod interface, DVD og stereo-løsninger, diverse stemningsbelysning, forskjellige kjøkkenløsninger, toaletter etc.

I tillegg kan du få aircondition, parkeringssensorer, komplett skinninteriør, forskjellige typer aluminiumsfelger i retro-design, senkesett, forkrommede takrails og bøyler, forkrommede støtfangere og reservhjul enten foran eller bak etc.

Back to basic?

Vil du heller ”back to basic” med helt enkle løsninger; uten ”top up – tak”, og med stålfelger og hjulkapsler, lakkerte fangere og en gammeldags takgrind på taket og kun med en enkel seng og et gassbluss? Ja, så fikser de det også.

Del med Facebook-vennene dine

Vi sier: Love and peace – og god tur!

Les også: Her er VWs helt nye "Hippiebuss":


VW-T2-Camper-sort-bakfra
VW-T2-Camper-sort-bakfra

VW T2 camper Blå forfra
VW T2 camper Blå forfra
VW T2 Camper i naturen
VW T2 Camper i naturen
VW T2 Camper innv.
VW T2 Camper innv.
VW T2 kjøkken
VW T2 kjøkken
VW T2 camper Campingplass
VW T2 camper Campingplass
VW T2 seng
VW T2 seng
VW T2 Camper sort forfra
VW T2 Camper sort forfra
VW T2 Camper sort bakfra
VW T2 Camper sort bakfra
VW T2 Camper Hvit fra siden
VW T2 Camper Hvit fra siden
VW T2 Camper innv02
VW T2 Camper innv02