VW-skandalen: Mer enn 200.000 biler tilbakekalles i Sverige

224.746 biler i Sverige berøres av Volkswagen-skandalen.

Det melder Svenska Dagbladet tirsdag kveld.

Det oppgir Volkswagen i en pressemelding, skriver den svenske avisen.

Fra før er det kjent at så mange som 175.000 norske biler kan berøres, men det er uklart hvor mange som vil bli kalt inn for justeringer av utslippsteknologi.

Volkswagen i Norge kan tirsdag kveld ikke svare på hvor mange biler i Norge som kan bli tilbakekalt.

– Vi vil komme ut med full informasjon så snart vi har nøyaktig antall biler i Norge som er berørt, sier informasjonsjef Anita Svanes til TV 2.

På verdensbasis er 11 millioner biler utstyrt med manipulerte utslippsverdier, og fem millioner av dem skal ifølge Volkswagen inn på verksteder for justeringer.

Mange kan være rammet i Norge

I en pressemelding tirsdag, varsler Volkswagen at fem millioner biler skal inn for å få justert teknologien som viste feil utslipp av NOX under tester. Det er uklart om Norge omfattes av denne innkallingen, men nær 200.000 biler kan potensielt være rammet her i landet.

– Våre beregninger viser at så mange som 175.000 kjøretøy kan være berørt av dette i Norge, sier Bodil Rønning Dreyer, avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, til TV 2.

Dette gjelder Volkswagen, Audi, Skoda og Seat-biler, som har programvare som har vist feil NOX-utslipp under testene.

I pressemeldingen fra Volkswagen nevnes Spania, Sveits, Italia og Sverige som berørte land, men dette er trolig ikke alle landene som er rammet.