2003, VW Sharan
2003, VW Sharan

VW Sharan: Den perfekte familiebilen du ikke bør kjøpe

Sju seter, diesel og firehjulstrekk. Men - det er et stort men.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei vi er en familie på snart seks som trenger "nybil". Har funnet det som virker som helt perfekte bilen for oss. Den har sju seter, dieselmotor og firehjulstrekk og mye plass. Akkurat det vi trenger. 2003-modell og har ikke gått mer enn drøyt 90 000 kilometer. Men flere har frarådet meg å kjøpe den. Bilen er en VW Sharan. Hva er din mening om den?

Benny svarer:

Hei! Akkurat den kombinasjonen du er ute etter der, med sju seter, diesel og firehjulstrekk er det ikke så mange som matcher. Den er faktisk helt unik for VW Sharan – så lenge du ikke skal ha en stor SUV, som Mitsubishi Pajero etc.

Men i og med at du anser VW Sharan som en drømmebil så regner jeg ikke med at du vurderer SUV-alternativet? Jeg regner med at fleksibiliteten, plassen og kanskje også drivstofforbruket er grunnen til at du ”lander” på Sharan, i tillegg til de andre, nevnte egenskapene.

VW Sharan er en pen, praktisk og velkjørende bil. I tillegg er dieselmotorene drivstoffgjerrige samtidig som de går ganske bra. Så langt alt vel.

Men. Det er et men her. VW Sharan er nemlig drømmebilen som fort kan utvikle seg til et mareritt. Særlig de aller første årsmodellene hadde voldsomt med feil og mangler, og bilene finnes veldig ofte helt i bunn av listene over bilen med færrest feil.

Verst av alle er de med automatgir. Noe vi flere ganger også har omtalt her på Broom, sammen med ”søsknene” Ford Galaxy og Seat Alhambra.

Se link: Ikke alle gode ting er tre

Det er derfor er ikke ryktene du har hørt og rådene du har fått helt grunnløse.

Men når det er sagt, så må jeg også legge til at bilene, heldigvis ble bedre etter hvert. Det er mulig at jeg er en smule engstelig av meg, men jeg hadde faktisk IKKE tatt sjansen på å kjøpe en slik bil.

Ta en runde til med deg selv og se om du MÅ ha både firehjulstrekk, diesel og sjuseter. Alternativene kan være som jeg allerede har vært inne på en SUV. Men også Toyota Verso og Ford S-Max er flerbruksalternativer – dog uten firehjulstrekk.

Beklager så mye om jeg knuste bildrømmen, men det er kanskje bedre med en ødelagt drøm enn et mareritt som ikke er en drøm?

Et lite tips til slutt: Legg en tråd inn på det nye forumet vårt og få Broom-lesernes biltips til deg og familie.n

Del med facebook-vennene dine

Les også: Ekspressbuss for familien


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: